Panosprosessien dynaaminen simulointi

Nina Bergman

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Tuotannon laatuun ja oikea-aikaisuuteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota myös prosessiteollisuudessa. Tämä ja uudet tuotteet ovat lisänneet panosmuotoisen tuotannon osuutta. Samanaikaisesti pyritään yhä taloudellisempaan tuotantotapaan energian ja raaka-aineiden suhteen, mikä asettaa tiukkenevia vaatimuksia panosprosessin ohjausjärjestelmälle. Panosprosessien simulointia voidaan hyödyntää tuotannon sujuvuuden varmistamisessa, uusien tuotteiden, tuotantomenetelmien ja -automaatiosuunnittelua sekä operaattorien koulutuksessa.
Original languageFinnish
Pages (from-to)38-39
JournalAutomaatioväylä
Issue number5
Publication statusPublished - 1997
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Bergman, N. (1997). Panosprosessien dynaaminen simulointi. Automaatioväylä, (5), 38-39.
Bergman, Nina. / Panosprosessien dynaaminen simulointi. In: Automaatioväylä. 1997 ; No. 5. pp. 38-39.
@article{891cfca976a54cc98a42fa4129cb5071,
title = "Panosprosessien dynaaminen simulointi",
abstract = "Tuotannon laatuun ja oikea-aikaisuuteen kiinnitet{\"a}{\"a}n yh{\"a} enemm{\"a}n huomiota my{\"o}s prosessiteollisuudessa. T{\"a}m{\"a} ja uudet tuotteet ovat lis{\"a}nneet panosmuotoisen tuotannon osuutta. Samanaikaisesti pyrit{\"a}{\"a}n yh{\"a} taloudellisempaan tuotantotapaan energian ja raaka-aineiden suhteen, mik{\"a} asettaa tiukkenevia vaatimuksia panosprosessin ohjausj{\"a}rjestelm{\"a}lle. Panosprosessien simulointia voidaan hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} tuotannon sujuvuuden varmistamisessa, uusien tuotteiden, tuotantomenetelmien ja -automaatiosuunnittelua sek{\"a} operaattorien koulutuksessa.",
author = "Nina Bergman",
year = "1997",
language = "Finnish",
pages = "38--39",
journal = "Automaatiov{\"a}yl{\"a}",
issn = "0784-6428",
number = "5",

}

Bergman, N 1997, 'Panosprosessien dynaaminen simulointi', Automaatioväylä, no. 5, pp. 38-39.

Panosprosessien dynaaminen simulointi. / Bergman, Nina.

In: Automaatioväylä, No. 5, 1997, p. 38-39.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Panosprosessien dynaaminen simulointi

AU - Bergman, Nina

PY - 1997

Y1 - 1997

N2 - Tuotannon laatuun ja oikea-aikaisuuteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota myös prosessiteollisuudessa. Tämä ja uudet tuotteet ovat lisänneet panosmuotoisen tuotannon osuutta. Samanaikaisesti pyritään yhä taloudellisempaan tuotantotapaan energian ja raaka-aineiden suhteen, mikä asettaa tiukkenevia vaatimuksia panosprosessin ohjausjärjestelmälle. Panosprosessien simulointia voidaan hyödyntää tuotannon sujuvuuden varmistamisessa, uusien tuotteiden, tuotantomenetelmien ja -automaatiosuunnittelua sekä operaattorien koulutuksessa.

AB - Tuotannon laatuun ja oikea-aikaisuuteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota myös prosessiteollisuudessa. Tämä ja uudet tuotteet ovat lisänneet panosmuotoisen tuotannon osuutta. Samanaikaisesti pyritään yhä taloudellisempaan tuotantotapaan energian ja raaka-aineiden suhteen, mikä asettaa tiukkenevia vaatimuksia panosprosessin ohjausjärjestelmälle. Panosprosessien simulointia voidaan hyödyntää tuotannon sujuvuuden varmistamisessa, uusien tuotteiden, tuotantomenetelmien ja -automaatiosuunnittelua sekä operaattorien koulutuksessa.

M3 - Article

SP - 38

EP - 39

JO - Automaatioväylä

JF - Automaatioväylä

SN - 0784-6428

IS - 5

ER -