Paperikonetelojen öljyvoideltujen vierintälaakerien kunnonvalvonta

Risto Parikka, Jyrki Tervo, Kari Räty

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Vuosina 1999-2002 toteutettu Tehotela-projekti oli laaja teollisuus- ja laboratoriomittauksiin ja erilaisiin selvityksiin perustuva hanke, jonka tavoitteena oli kohottaa paperikoneen käyttövarmuutta parantamalla kykyä ennustaa laakerien elinikää ja siten vähentää riskiä ennakoimattomien laakerivaurioiden kehittymiseen ja niistä aiheutuviin tuotantokatkoksiin. Vertailemalla eri valvontamenetelmien antamaa informaatiota toisiinsa ja yhdistämällä saatu tieto vauriomekanismien tuntemukseen, muodostettiin jo käytössä olevista menetelmistä tehokas ja yhteensopiva mittaus- ja valvontatapa. Uusina menetelminä öljyn kunnonvalvonnassa tuotiin esille öljyn värin ja öljyssä olevan veden laadun valvonta. Erilaisia tietoja yhdistämällä ja käyttämällä yksinkertaisia laskentaproseduureja, voidaan valvoa myös laskennallisia laakerin tilaa kuvaavia suureita, kuten suhteellinen voitelukalvon paksuus (lambda-arvo) ja laakerin käynninaikainen välys.
Original languageFinnish
JournalKunnossapito
Volume16
Issue number6
Publication statusPublished - 2002
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

@article{0a0d6872030a422eba34695081a7f381,
title = "Paperikonetelojen {\"o}ljyvoideltujen vierint{\"a}laakerien kunnonvalvonta",
abstract = "Vuosina 1999-2002 toteutettu Tehotela-projekti oli laaja teollisuus- ja laboratoriomittauksiin ja erilaisiin selvityksiin perustuva hanke, jonka tavoitteena oli kohottaa paperikoneen k{\"a}ytt{\"o}varmuutta parantamalla kyky{\"a} ennustaa laakerien elinik{\"a}{\"a} ja siten v{\"a}hent{\"a}{\"a} riski{\"a} ennakoimattomien laakerivaurioiden kehittymiseen ja niist{\"a} aiheutuviin tuotantokatkoksiin. Vertailemalla eri valvontamenetelmien antamaa informaatiota toisiinsa ja yhdist{\"a}m{\"a}ll{\"a} saatu tieto vauriomekanismien tuntemukseen, muodostettiin jo k{\"a}yt{\"o}ss{\"a} olevista menetelmist{\"a} tehokas ja yhteensopiva mittaus- ja valvontatapa. Uusina menetelmin{\"a} {\"o}ljyn kunnonvalvonnassa tuotiin esille {\"o}ljyn v{\"a}rin ja {\"o}ljyss{\"a} olevan veden laadun valvonta. Erilaisia tietoja yhdist{\"a}m{\"a}ll{\"a} ja k{\"a}ytt{\"a}m{\"a}ll{\"a} yksinkertaisia laskentaproseduureja, voidaan valvoa my{\"o}s laskennallisia laakerin tilaa kuvaavia suureita, kuten suhteellinen voitelukalvon paksuus (lambda-arvo) ja laakerin k{\"a}ynninaikainen v{\"a}lys.",
author = "Risto Parikka and Jyrki Tervo and Kari R{\"a}ty",
note = "Project code: V9SUOO267",
year = "2002",
language = "Finnish",
volume = "16",
journal = "Promaint",
issn = "1797-2000",
publisher = "Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.",
number = "6",

}

Paperikonetelojen öljyvoideltujen vierintälaakerien kunnonvalvonta. / Parikka, Risto; Tervo, Jyrki; Räty, Kari.

In: Kunnossapito, Vol. 16, No. 6, 2002.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Paperikonetelojen öljyvoideltujen vierintälaakerien kunnonvalvonta

AU - Parikka, Risto

AU - Tervo, Jyrki

AU - Räty, Kari

N1 - Project code: V9SUOO267

PY - 2002

Y1 - 2002

N2 - Vuosina 1999-2002 toteutettu Tehotela-projekti oli laaja teollisuus- ja laboratoriomittauksiin ja erilaisiin selvityksiin perustuva hanke, jonka tavoitteena oli kohottaa paperikoneen käyttövarmuutta parantamalla kykyä ennustaa laakerien elinikää ja siten vähentää riskiä ennakoimattomien laakerivaurioiden kehittymiseen ja niistä aiheutuviin tuotantokatkoksiin. Vertailemalla eri valvontamenetelmien antamaa informaatiota toisiinsa ja yhdistämällä saatu tieto vauriomekanismien tuntemukseen, muodostettiin jo käytössä olevista menetelmistä tehokas ja yhteensopiva mittaus- ja valvontatapa. Uusina menetelminä öljyn kunnonvalvonnassa tuotiin esille öljyn värin ja öljyssä olevan veden laadun valvonta. Erilaisia tietoja yhdistämällä ja käyttämällä yksinkertaisia laskentaproseduureja, voidaan valvoa myös laskennallisia laakerin tilaa kuvaavia suureita, kuten suhteellinen voitelukalvon paksuus (lambda-arvo) ja laakerin käynninaikainen välys.

AB - Vuosina 1999-2002 toteutettu Tehotela-projekti oli laaja teollisuus- ja laboratoriomittauksiin ja erilaisiin selvityksiin perustuva hanke, jonka tavoitteena oli kohottaa paperikoneen käyttövarmuutta parantamalla kykyä ennustaa laakerien elinikää ja siten vähentää riskiä ennakoimattomien laakerivaurioiden kehittymiseen ja niistä aiheutuviin tuotantokatkoksiin. Vertailemalla eri valvontamenetelmien antamaa informaatiota toisiinsa ja yhdistämällä saatu tieto vauriomekanismien tuntemukseen, muodostettiin jo käytössä olevista menetelmistä tehokas ja yhteensopiva mittaus- ja valvontatapa. Uusina menetelminä öljyn kunnonvalvonnassa tuotiin esille öljyn värin ja öljyssä olevan veden laadun valvonta. Erilaisia tietoja yhdistämällä ja käyttämällä yksinkertaisia laskentaproseduureja, voidaan valvoa myös laskennallisia laakerin tilaa kuvaavia suureita, kuten suhteellinen voitelukalvon paksuus (lambda-arvo) ja laakerin käynninaikainen välys.

M3 - Article

VL - 16

JO - Promaint

JF - Promaint

SN - 1797-2000

IS - 6

ER -