Parhaat tuottavat: Valmistavan teknologiateollisuuden tutkimusagenda 2020

Juhani Heilala, Matti Majuri, Juha Sääski, Julius Pesonen, Jussi Halme, Raimo Hyötyläinen, Markku Hentula, Jukka Paro, Reijo Tuokko

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  FOFFI – Uuden valmistavan teollisuuden tutkimusagenda -hanke selvitti systemaattisesti ja laajamittaisesti valmistavan teollisuuden kehittämistarpeet ja tulevaisuuden tuotannon, valmistusprosessien ja liiketoimintamallien menestystekijät, ottaen huomioon suomalaisten yritysten erityispiirteet. Suomalaista teollisuutta kuultiin työpajoissa, haastatteluissa ja mielipiteitä selvitettiin laajassa kyselyssä. Vastaavasti kartoitettiin tutkimus- ja koulutusorganisaatioiden asiantuntijoiden mielipiteitä. Tuloksia on verrattu vastaaviin valmistavan teollisuuden kansainvälisiin selvityksiin sekä tuotantoteknologian tutkimuksen suuntaukseen. FOFFI -hankkeen tuloksena syntyi tutkimusagenda, tämä julkaisu, joka toimii teollisuuden, tutkimustahojen ja rahoittajien yhteisenä ohjenuorana uusia ohjelmia tai hankkeita käynnistettäessä. Tutkimuksen toteutti Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdessä Teknologiateollisuuden kanssa. Tutkimusta rahoitti Tekes - teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus. Yleisesti voidaan todeta, että yritysten lähivuosien tutkimus- ja kehittämistoiminta tulee painottumaan asiakasprosesseihin ja verkostoihin. Yhden vuoden aikajänteellä kehittämistyön keskiössä ovat työntekijät. Yli neljän vuoden päästä tehtävä tutkimus- ja kehittämistyö on nykyisen näkemyksen mukaan teknologiapainotteisempaa. Aihealueita yhdistää pyrkimys suomalaisen tuotannon kansainvälisen kilpailuedun saavuttamiseksi. Ehdotetut toimenpiteet on suunnattu suosituksiksi tutkimus- ja rahoitusorganisaatioille, työmarkkinaosapuolille, yksityiselle sektorille ja valtiovallalle. Tavoitteiden saavuttaminen edellyttää edellä mainittujen osapuolten tiivistä yhteistyötä ja sitoutumista. Yhteistyöllä suomalainen teknologiateollisuus voi menestyä kansainvälisessä kilpailussa.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages74
  ISBN (Print)978-951-38-7433-9
  Publication statusPublished - 2011
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Cite this

  Heilala, J., Majuri, M., Sääski, J., Pesonen, J., Halme, J., Hyötyläinen, R., ... Tuokko, R. (2011). Parhaat tuottavat: Valmistavan teknologiateollisuuden tutkimusagenda 2020. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland.
  Heilala, Juhani ; Majuri, Matti ; Sääski, Juha ; Pesonen, Julius ; Halme, Jussi ; Hyötyläinen, Raimo ; Hentula, Markku ; Paro, Jukka ; Tuokko, Reijo. / Parhaat tuottavat : Valmistavan teknologiateollisuuden tutkimusagenda 2020. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2011. 74 p.
  @book{f5988a92abc94556b3d27d6fa18d9f30,
  title = "Parhaat tuottavat: Valmistavan teknologiateollisuuden tutkimusagenda 2020",
  abstract = "FOFFI – Uuden valmistavan teollisuuden tutkimusagenda -hanke selvitti systemaattisesti ja laajamittaisesti valmistavan teollisuuden kehitt{\"a}mistarpeet ja tulevaisuuden tuotannon, valmistusprosessien ja liiketoimintamallien menestystekij{\"a}t, ottaen huomioon suomalaisten yritysten erityispiirteet. Suomalaista teollisuutta kuultiin ty{\"o}pajoissa, haastatteluissa ja mielipiteit{\"a} selvitettiin laajassa kyselyss{\"a}. Vastaavasti kartoitettiin tutkimus- ja koulutusorganisaatioiden asiantuntijoiden mielipiteit{\"a}. Tuloksia on verrattu vastaaviin valmistavan teollisuuden kansainv{\"a}lisiin selvityksiin sek{\"a} tuotantoteknologian tutkimuksen suuntaukseen. FOFFI -hankkeen tuloksena syntyi tutkimusagenda, t{\"a}m{\"a} julkaisu, joka toimii teollisuuden, tutkimustahojen ja rahoittajien yhteisen{\"a} ohjenuorana uusia ohjelmia tai hankkeita k{\"a}ynnistett{\"a}ess{\"a}. Tutkimuksen toteutti Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdess{\"a} Teknologiateollisuuden kanssa. Tutkimusta rahoitti Tekes - teknologian ja innovaatioiden kehitt{\"a}miskeskus. Yleisesti voidaan todeta, ett{\"a} yritysten l{\"a}hivuosien tutkimus- ja kehitt{\"a}mistoiminta tulee painottumaan asiakasprosesseihin ja verkostoihin. Yhden vuoden aikaj{\"a}nteell{\"a} kehitt{\"a}misty{\"o}n keski{\"o}ss{\"a} ovat ty{\"o}ntekij{\"a}t. Yli nelj{\"a}n vuoden p{\"a}{\"a}st{\"a} teht{\"a}v{\"a} tutkimus- ja kehitt{\"a}misty{\"o} on nykyisen n{\"a}kemyksen mukaan teknologiapainotteisempaa. Aihealueita yhdist{\"a}{\"a} pyrkimys suomalaisen tuotannon kansainv{\"a}lisen kilpailuedun saavuttamiseksi. Ehdotetut toimenpiteet on suunnattu suosituksiksi tutkimus- ja rahoitusorganisaatioille, ty{\"o}markkinaosapuolille, yksityiselle sektorille ja valtiovallalle. Tavoitteiden saavuttaminen edellytt{\"a}{\"a} edell{\"a} mainittujen osapuolten tiivist{\"a} yhteisty{\"o}t{\"a} ja sitoutumista. Yhteisty{\"o}ll{\"a} suomalainen teknologiateollisuus voi menesty{\"a} kansainv{\"a}lisess{\"a} kilpailussa.",
  author = "Juhani Heilala and Matti Majuri and Juha S{\"a}{\"a}ski and Julius Pesonen and Jussi Halme and Raimo Hy{\"o}tyl{\"a}inen and Markku Hentula and Jukka Paro and Reijo Tuokko",
  note = "Project code: 70055",
  year = "2011",
  language = "Finnish",
  isbn = "978-951-38-7433-9",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  address = "Finland",

  }

  Heilala, J, Majuri, M, Sääski, J, Pesonen, J, Halme, J, Hyötyläinen, R, Hentula, M, Paro, J & Tuokko, R 2011, Parhaat tuottavat: Valmistavan teknologiateollisuuden tutkimusagenda 2020. VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Parhaat tuottavat : Valmistavan teknologiateollisuuden tutkimusagenda 2020. / Heilala, Juhani; Majuri, Matti; Sääski, Juha; Pesonen, Julius; Halme, Jussi; Hyötyläinen, Raimo; Hentula, Markku; Paro, Jukka; Tuokko, Reijo.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2011. 74 p.

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Parhaat tuottavat

  T2 - Valmistavan teknologiateollisuuden tutkimusagenda 2020

  AU - Heilala, Juhani

  AU - Majuri, Matti

  AU - Sääski, Juha

  AU - Pesonen, Julius

  AU - Halme, Jussi

  AU - Hyötyläinen, Raimo

  AU - Hentula, Markku

  AU - Paro, Jukka

  AU - Tuokko, Reijo

  N1 - Project code: 70055

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - FOFFI – Uuden valmistavan teollisuuden tutkimusagenda -hanke selvitti systemaattisesti ja laajamittaisesti valmistavan teollisuuden kehittämistarpeet ja tulevaisuuden tuotannon, valmistusprosessien ja liiketoimintamallien menestystekijät, ottaen huomioon suomalaisten yritysten erityispiirteet. Suomalaista teollisuutta kuultiin työpajoissa, haastatteluissa ja mielipiteitä selvitettiin laajassa kyselyssä. Vastaavasti kartoitettiin tutkimus- ja koulutusorganisaatioiden asiantuntijoiden mielipiteitä. Tuloksia on verrattu vastaaviin valmistavan teollisuuden kansainvälisiin selvityksiin sekä tuotantoteknologian tutkimuksen suuntaukseen. FOFFI -hankkeen tuloksena syntyi tutkimusagenda, tämä julkaisu, joka toimii teollisuuden, tutkimustahojen ja rahoittajien yhteisenä ohjenuorana uusia ohjelmia tai hankkeita käynnistettäessä. Tutkimuksen toteutti Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdessä Teknologiateollisuuden kanssa. Tutkimusta rahoitti Tekes - teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus. Yleisesti voidaan todeta, että yritysten lähivuosien tutkimus- ja kehittämistoiminta tulee painottumaan asiakasprosesseihin ja verkostoihin. Yhden vuoden aikajänteellä kehittämistyön keskiössä ovat työntekijät. Yli neljän vuoden päästä tehtävä tutkimus- ja kehittämistyö on nykyisen näkemyksen mukaan teknologiapainotteisempaa. Aihealueita yhdistää pyrkimys suomalaisen tuotannon kansainvälisen kilpailuedun saavuttamiseksi. Ehdotetut toimenpiteet on suunnattu suosituksiksi tutkimus- ja rahoitusorganisaatioille, työmarkkinaosapuolille, yksityiselle sektorille ja valtiovallalle. Tavoitteiden saavuttaminen edellyttää edellä mainittujen osapuolten tiivistä yhteistyötä ja sitoutumista. Yhteistyöllä suomalainen teknologiateollisuus voi menestyä kansainvälisessä kilpailussa.

  AB - FOFFI – Uuden valmistavan teollisuuden tutkimusagenda -hanke selvitti systemaattisesti ja laajamittaisesti valmistavan teollisuuden kehittämistarpeet ja tulevaisuuden tuotannon, valmistusprosessien ja liiketoimintamallien menestystekijät, ottaen huomioon suomalaisten yritysten erityispiirteet. Suomalaista teollisuutta kuultiin työpajoissa, haastatteluissa ja mielipiteitä selvitettiin laajassa kyselyssä. Vastaavasti kartoitettiin tutkimus- ja koulutusorganisaatioiden asiantuntijoiden mielipiteitä. Tuloksia on verrattu vastaaviin valmistavan teollisuuden kansainvälisiin selvityksiin sekä tuotantoteknologian tutkimuksen suuntaukseen. FOFFI -hankkeen tuloksena syntyi tutkimusagenda, tämä julkaisu, joka toimii teollisuuden, tutkimustahojen ja rahoittajien yhteisenä ohjenuorana uusia ohjelmia tai hankkeita käynnistettäessä. Tutkimuksen toteutti Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdessä Teknologiateollisuuden kanssa. Tutkimusta rahoitti Tekes - teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus. Yleisesti voidaan todeta, että yritysten lähivuosien tutkimus- ja kehittämistoiminta tulee painottumaan asiakasprosesseihin ja verkostoihin. Yhden vuoden aikajänteellä kehittämistyön keskiössä ovat työntekijät. Yli neljän vuoden päästä tehtävä tutkimus- ja kehittämistyö on nykyisen näkemyksen mukaan teknologiapainotteisempaa. Aihealueita yhdistää pyrkimys suomalaisen tuotannon kansainvälisen kilpailuedun saavuttamiseksi. Ehdotetut toimenpiteet on suunnattu suosituksiksi tutkimus- ja rahoitusorganisaatioille, työmarkkinaosapuolille, yksityiselle sektorille ja valtiovallalle. Tavoitteiden saavuttaminen edellyttää edellä mainittujen osapuolten tiivistä yhteistyötä ja sitoutumista. Yhteistyöllä suomalainen teknologiateollisuus voi menestyä kansainvälisessä kilpailussa.

  M3 - Report

  SN - 978-951-38-7433-9

  BT - Parhaat tuottavat

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Heilala J, Majuri M, Sääski J, Pesonen J, Halme J, Hyötyläinen R et al. Parhaat tuottavat: Valmistavan teknologiateollisuuden tutkimusagenda 2020. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2011. 74 p.