Passiiviset optiset verkot - Kuituyhteys tulee kotiin

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Tietoverkkojen käytön monipuolistuessa ja palvelujen kehittyessä kasvaa myös tiedonsiirtoyhteyksien nopeustarve. Vaativimpien palvelujen osalta kotikäyttäjien kaistantarve nousee jo kymmeniin megabitteihin sekunnissa. Optiset kuidut pystyvät tarjoamaan riittävän suuren siirtokaistan pitkillekin siirtoetäisyyksille, mutta kuitujen vetäminen on kallista. PON-verkot ovat kustannuksiltaan edullinen ratkaisu kuituyhteyden ulottamiseksi myös koteihin.
Original languageFinnish
Pages (from-to)42-45
JournalProsessori
Volume26
Publication statusPublished - 2005
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Keywords

  • passive optical network
  • BPOB
  • EPON
  • GPON

Cite this

@article{bef2bf21201645649eb55891e03b26e1,
title = "Passiiviset optiset verkot - Kuituyhteys tulee kotiin",
abstract = "Tietoverkkojen k{\"a}yt{\"o}n monipuolistuessa ja palvelujen kehittyess{\"a} kasvaa my{\"o}s tiedonsiirtoyhteyksien nopeustarve. Vaativimpien palvelujen osalta kotik{\"a}ytt{\"a}jien kaistantarve nousee jo kymmeniin megabitteihin sekunnissa. Optiset kuidut pystyv{\"a}t tarjoamaan riitt{\"a}v{\"a}n suuren siirtokaistan pitkillekin siirtoet{\"a}isyyksille, mutta kuitujen vet{\"a}minen on kallista. PON-verkot ovat kustannuksiltaan edullinen ratkaisu kuituyhteyden ulottamiseksi my{\"o}s koteihin.",
keywords = "passive optical network, BPOB, EPON, GPON",
author = "Pertti Raatikainen and P{\"a}ivi Heimala and Markku Kapulainen and Mikko Harjanne and Joona Koponen",
year = "2005",
language = "Finnish",
volume = "26",
pages = "42--45",
journal = "Prosessori",
issn = "0357-4121",

}

Passiiviset optiset verkot - Kuituyhteys tulee kotiin. / Raatikainen, Pertti; Heimala, Päivi; Kapulainen, Markku; Harjanne, Mikko; Koponen, Joona.

In: Prosessori, Vol. 26, 2005, p. 42-45.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Passiiviset optiset verkot - Kuituyhteys tulee kotiin

AU - Raatikainen, Pertti

AU - Heimala, Päivi

AU - Kapulainen, Markku

AU - Harjanne, Mikko

AU - Koponen, Joona

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - Tietoverkkojen käytön monipuolistuessa ja palvelujen kehittyessä kasvaa myös tiedonsiirtoyhteyksien nopeustarve. Vaativimpien palvelujen osalta kotikäyttäjien kaistantarve nousee jo kymmeniin megabitteihin sekunnissa. Optiset kuidut pystyvät tarjoamaan riittävän suuren siirtokaistan pitkillekin siirtoetäisyyksille, mutta kuitujen vetäminen on kallista. PON-verkot ovat kustannuksiltaan edullinen ratkaisu kuituyhteyden ulottamiseksi myös koteihin.

AB - Tietoverkkojen käytön monipuolistuessa ja palvelujen kehittyessä kasvaa myös tiedonsiirtoyhteyksien nopeustarve. Vaativimpien palvelujen osalta kotikäyttäjien kaistantarve nousee jo kymmeniin megabitteihin sekunnissa. Optiset kuidut pystyvät tarjoamaan riittävän suuren siirtokaistan pitkillekin siirtoetäisyyksille, mutta kuitujen vetäminen on kallista. PON-verkot ovat kustannuksiltaan edullinen ratkaisu kuituyhteyden ulottamiseksi myös koteihin.

KW - passive optical network

KW - BPOB

KW - EPON

KW - GPON

M3 - Article

VL - 26

SP - 42

EP - 45

JO - Prosessori

JF - Prosessori

SN - 0357-4121

ER -