PELTORI - Suurten onnettomuusriskien tunnistamis- ja arviointimenetelmä

Riitta Molarius, Kimmo Virolainen, Jarkko Wallenius

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

VTT kehitti yhteistyössä pelastuslaitosten, sisäasiainministeriön pelastusosaston ja Pelastusopiston kanssa vuosina 2004 ja 2005 suurten onnettomuusriskien tunnistamis- ja arviointimenetelmän. Menetelmä pohjautuu pelastuslaitoksissa jo aiemmin käytettyyn ns. Allinniemen menetelmään. Menetelmä pohjautuu onnettomuustaajuuksien määrittämisen osalta eri viranomaisten toimittamiin onnettomuustilastoihin. Onnettomuuden seurausten arvioinnissa käytetään sanallisia kuvauksia, jotka on erikseen laadittu henkilö-, omaisuus ja ympäristövahingoille. Artikkelissa esitellään menetelmä ja sen käyttötarkoitus sekä kerrotaan miten ohjelmaa käytetään.
Original languageFinnish
JournalPelastustieto
Volume47
Issue number3
Publication statusPublished - 2006
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Molarius, Riitta ; Virolainen, Kimmo ; Wallenius, Jarkko. / PELTORI - Suurten onnettomuusriskien tunnistamis- ja arviointimenetelmä. In: Pelastustieto. 2006 ; Vol. 47, No. 3.
@article{c784768964914f35bc88bb0ef7a6b799,
title = "PELTORI - Suurten onnettomuusriskien tunnistamis- ja arviointimenetelm{\"a}",
abstract = "VTT kehitti yhteisty{\"o}ss{\"a} pelastuslaitosten, sis{\"a}asiainministeri{\"o}n pelastusosaston ja Pelastusopiston kanssa vuosina 2004 ja 2005 suurten onnettomuusriskien tunnistamis- ja arviointimenetelm{\"a}n. Menetelm{\"a} pohjautuu pelastuslaitoksissa jo aiemmin k{\"a}ytettyyn ns. Allinniemen menetelm{\"a}{\"a}n. Menetelm{\"a} pohjautuu onnettomuustaajuuksien m{\"a}{\"a}ritt{\"a}misen osalta eri viranomaisten toimittamiin onnettomuustilastoihin. Onnettomuuden seurausten arvioinnissa k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n sanallisia kuvauksia, jotka on erikseen laadittu henkil{\"o}-, omaisuus ja ymp{\"a}rist{\"o}vahingoille. Artikkelissa esitell{\"a}{\"a}n menetelm{\"a} ja sen k{\"a}ytt{\"o}tarkoitus sek{\"a} kerrotaan miten ohjelmaa k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n.",
author = "Riitta Molarius and Kimmo Virolainen and Jarkko Wallenius",
note = "Project code: G4SU00775",
year = "2006",
language = "Finnish",
volume = "47",
journal = "Pelastustieto",
issn = "1236-8369",
number = "3",

}

PELTORI - Suurten onnettomuusriskien tunnistamis- ja arviointimenetelmä. / Molarius, Riitta; Virolainen, Kimmo; Wallenius, Jarkko.

In: Pelastustieto, Vol. 47, No. 3, 2006.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - PELTORI - Suurten onnettomuusriskien tunnistamis- ja arviointimenetelmä

AU - Molarius, Riitta

AU - Virolainen, Kimmo

AU - Wallenius, Jarkko

N1 - Project code: G4SU00775

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - VTT kehitti yhteistyössä pelastuslaitosten, sisäasiainministeriön pelastusosaston ja Pelastusopiston kanssa vuosina 2004 ja 2005 suurten onnettomuusriskien tunnistamis- ja arviointimenetelmän. Menetelmä pohjautuu pelastuslaitoksissa jo aiemmin käytettyyn ns. Allinniemen menetelmään. Menetelmä pohjautuu onnettomuustaajuuksien määrittämisen osalta eri viranomaisten toimittamiin onnettomuustilastoihin. Onnettomuuden seurausten arvioinnissa käytetään sanallisia kuvauksia, jotka on erikseen laadittu henkilö-, omaisuus ja ympäristövahingoille. Artikkelissa esitellään menetelmä ja sen käyttötarkoitus sekä kerrotaan miten ohjelmaa käytetään.

AB - VTT kehitti yhteistyössä pelastuslaitosten, sisäasiainministeriön pelastusosaston ja Pelastusopiston kanssa vuosina 2004 ja 2005 suurten onnettomuusriskien tunnistamis- ja arviointimenetelmän. Menetelmä pohjautuu pelastuslaitoksissa jo aiemmin käytettyyn ns. Allinniemen menetelmään. Menetelmä pohjautuu onnettomuustaajuuksien määrittämisen osalta eri viranomaisten toimittamiin onnettomuustilastoihin. Onnettomuuden seurausten arvioinnissa käytetään sanallisia kuvauksia, jotka on erikseen laadittu henkilö-, omaisuus ja ympäristövahingoille. Artikkelissa esitellään menetelmä ja sen käyttötarkoitus sekä kerrotaan miten ohjelmaa käytetään.

M3 - Article

VL - 47

JO - Pelastustieto

JF - Pelastustieto

SN - 1236-8369

IS - 3

ER -