PELTORI - Suurten onnettomuusriskien tunnistamis- ja arviointimenetelmä

Riitta Molarius, Kimmo Virolainen, Jarkko Wallenius

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  VTT kehitti yhteistyössä pelastuslaitosten, sisäasiainministeriön pelastusosaston ja Pelastusopiston kanssa vuosina 2004 ja 2005 suurten onnettomuusriskien tunnistamis- ja arviointimenetelmän. Menetelmä pohjautuu pelastuslaitoksissa jo aiemmin käytettyyn ns. Allinniemen menetelmään. Menetelmä pohjautuu onnettomuustaajuuksien määrittämisen osalta eri viranomaisten toimittamiin onnettomuustilastoihin. Onnettomuuden seurausten arvioinnissa käytetään sanallisia kuvauksia, jotka on erikseen laadittu henkilö-, omaisuus ja ympäristövahingoille. Artikkelissa esitellään menetelmä ja sen käyttötarkoitus sekä kerrotaan miten ohjelmaa käytetään.
  Original languageFinnish
  JournalPelastustieto
  Volume47
  Issue number3
  Publication statusPublished - 2006
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Cite this

  Molarius, Riitta ; Virolainen, Kimmo ; Wallenius, Jarkko. / PELTORI - Suurten onnettomuusriskien tunnistamis- ja arviointimenetelmä. In: Pelastustieto. 2006 ; Vol. 47, No. 3.
  @article{c784768964914f35bc88bb0ef7a6b799,
  title = "PELTORI - Suurten onnettomuusriskien tunnistamis- ja arviointimenetelm{\"a}",
  abstract = "VTT kehitti yhteisty{\"o}ss{\"a} pelastuslaitosten, sis{\"a}asiainministeri{\"o}n pelastusosaston ja Pelastusopiston kanssa vuosina 2004 ja 2005 suurten onnettomuusriskien tunnistamis- ja arviointimenetelm{\"a}n. Menetelm{\"a} pohjautuu pelastuslaitoksissa jo aiemmin k{\"a}ytettyyn ns. Allinniemen menetelm{\"a}{\"a}n. Menetelm{\"a} pohjautuu onnettomuustaajuuksien m{\"a}{\"a}ritt{\"a}misen osalta eri viranomaisten toimittamiin onnettomuustilastoihin. Onnettomuuden seurausten arvioinnissa k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n sanallisia kuvauksia, jotka on erikseen laadittu henkil{\"o}-, omaisuus ja ymp{\"a}rist{\"o}vahingoille. Artikkelissa esitell{\"a}{\"a}n menetelm{\"a} ja sen k{\"a}ytt{\"o}tarkoitus sek{\"a} kerrotaan miten ohjelmaa k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n.",
  author = "Riitta Molarius and Kimmo Virolainen and Jarkko Wallenius",
  note = "Project code: G4SU00775",
  year = "2006",
  language = "Finnish",
  volume = "47",
  journal = "Pelastustieto",
  issn = "1236-8369",
  number = "3",

  }

  PELTORI - Suurten onnettomuusriskien tunnistamis- ja arviointimenetelmä. / Molarius, Riitta; Virolainen, Kimmo; Wallenius, Jarkko.

  In: Pelastustieto, Vol. 47, No. 3, 2006.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - PELTORI - Suurten onnettomuusriskien tunnistamis- ja arviointimenetelmä

  AU - Molarius, Riitta

  AU - Virolainen, Kimmo

  AU - Wallenius, Jarkko

  N1 - Project code: G4SU00775

  PY - 2006

  Y1 - 2006

  N2 - VTT kehitti yhteistyössä pelastuslaitosten, sisäasiainministeriön pelastusosaston ja Pelastusopiston kanssa vuosina 2004 ja 2005 suurten onnettomuusriskien tunnistamis- ja arviointimenetelmän. Menetelmä pohjautuu pelastuslaitoksissa jo aiemmin käytettyyn ns. Allinniemen menetelmään. Menetelmä pohjautuu onnettomuustaajuuksien määrittämisen osalta eri viranomaisten toimittamiin onnettomuustilastoihin. Onnettomuuden seurausten arvioinnissa käytetään sanallisia kuvauksia, jotka on erikseen laadittu henkilö-, omaisuus ja ympäristövahingoille. Artikkelissa esitellään menetelmä ja sen käyttötarkoitus sekä kerrotaan miten ohjelmaa käytetään.

  AB - VTT kehitti yhteistyössä pelastuslaitosten, sisäasiainministeriön pelastusosaston ja Pelastusopiston kanssa vuosina 2004 ja 2005 suurten onnettomuusriskien tunnistamis- ja arviointimenetelmän. Menetelmä pohjautuu pelastuslaitoksissa jo aiemmin käytettyyn ns. Allinniemen menetelmään. Menetelmä pohjautuu onnettomuustaajuuksien määrittämisen osalta eri viranomaisten toimittamiin onnettomuustilastoihin. Onnettomuuden seurausten arvioinnissa käytetään sanallisia kuvauksia, jotka on erikseen laadittu henkilö-, omaisuus ja ympäristövahingoille. Artikkelissa esitellään menetelmä ja sen käyttötarkoitus sekä kerrotaan miten ohjelmaa käytetään.

  M3 - Article

  VL - 47

  JO - Pelastustieto

  JF - Pelastustieto

  SN - 1236-8369

  IS - 3

  ER -