Peräsimen mitoitus

Karl-Johan Furustam, Markku Hentinen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Moottori- tai purjeveneen peräsimen mitoitukseen on olemassa useita perinteisiä menetelmiä, joita löytyy kirjallisuudesta, luokituslaitosten säännöistä jne. Viime aikoina purjeveneissä yleistyneet peräsimien lujitemuoviakselit ovat asettaneet yksinkertaistetut laskentakaavat koetukselle, ja valistuneet valmistajat ovatkin tehneet tai teettäneet peräsimistään FE-analyyseja ja mittauksia lujuuden varmistamiseksi. Myös yksinkertaistetuille menetelmille on kuitenkin edelleen suuri tarve, ja viimeistä tietämystä näistä edustaa ISO-standardiin 12215 valmisteilla oleva osa 8.
Original languageFinnish
Pages (from-to)14-16
JournalFinnboat News
Issue number4
Publication statusPublished - 2006
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Furustam, K-J., & Hentinen, M. (2006). Peräsimen mitoitus. Finnboat News, (4), 14-16.
Furustam, Karl-Johan ; Hentinen, Markku. / Peräsimen mitoitus. In: Finnboat News. 2006 ; No. 4. pp. 14-16.
@article{712df5dfc3d84bd89b7a444f08c5fe12,
title = "Per{\"a}simen mitoitus",
abstract = "Moottori- tai purjeveneen per{\"a}simen mitoitukseen on olemassa useita perinteisi{\"a} menetelmi{\"a}, joita l{\"o}ytyy kirjallisuudesta, luokituslaitosten s{\"a}{\"a}nn{\"o}ist{\"a} jne. Viime aikoina purjeveneiss{\"a} yleistyneet per{\"a}simien lujitemuoviakselit ovat asettaneet yksinkertaistetut laskentakaavat koetukselle, ja valistuneet valmistajat ovatkin tehneet tai teett{\"a}neet per{\"a}simist{\"a}{\"a}n FE-analyyseja ja mittauksia lujuuden varmistamiseksi. My{\"o}s yksinkertaistetuille menetelmille on kuitenkin edelleen suuri tarve, ja viimeist{\"a} tiet{\"a}myst{\"a} n{\"a}ist{\"a} edustaa ISO-standardiin 12215 valmisteilla oleva osa 8.",
author = "Karl-Johan Furustam and Markku Hentinen",
note = "Project code: 6006",
year = "2006",
language = "Finnish",
pages = "14--16",
journal = "Finnboat News",
issn = "0789-7332",
number = "4",

}

Furustam, K-J & Hentinen, M 2006, 'Peräsimen mitoitus', Finnboat News, no. 4, pp. 14-16.

Peräsimen mitoitus. / Furustam, Karl-Johan; Hentinen, Markku.

In: Finnboat News, No. 4, 2006, p. 14-16.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Peräsimen mitoitus

AU - Furustam, Karl-Johan

AU - Hentinen, Markku

N1 - Project code: 6006

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Moottori- tai purjeveneen peräsimen mitoitukseen on olemassa useita perinteisiä menetelmiä, joita löytyy kirjallisuudesta, luokituslaitosten säännöistä jne. Viime aikoina purjeveneissä yleistyneet peräsimien lujitemuoviakselit ovat asettaneet yksinkertaistetut laskentakaavat koetukselle, ja valistuneet valmistajat ovatkin tehneet tai teettäneet peräsimistään FE-analyyseja ja mittauksia lujuuden varmistamiseksi. Myös yksinkertaistetuille menetelmille on kuitenkin edelleen suuri tarve, ja viimeistä tietämystä näistä edustaa ISO-standardiin 12215 valmisteilla oleva osa 8.

AB - Moottori- tai purjeveneen peräsimen mitoitukseen on olemassa useita perinteisiä menetelmiä, joita löytyy kirjallisuudesta, luokituslaitosten säännöistä jne. Viime aikoina purjeveneissä yleistyneet peräsimien lujitemuoviakselit ovat asettaneet yksinkertaistetut laskentakaavat koetukselle, ja valistuneet valmistajat ovatkin tehneet tai teettäneet peräsimistään FE-analyyseja ja mittauksia lujuuden varmistamiseksi. Myös yksinkertaistetuille menetelmille on kuitenkin edelleen suuri tarve, ja viimeistä tietämystä näistä edustaa ISO-standardiin 12215 valmisteilla oleva osa 8.

M3 - Article

SP - 14

EP - 16

JO - Finnboat News

JF - Finnboat News

SN - 0789-7332

IS - 4

ER -

Furustam K-J, Hentinen M. Peräsimen mitoitus. Finnboat News. 2006;(4):14-16.