Toiminnallinen paloturvallisuussuunnittelu

Translated title of the contribution: Performance-based fire safety design

Jukka Hietaniemi

Research output: Contribution to journalArticleGeneral public

Abstract

Toiminnallisessa paloturvallisuussuunnittelussa lähdetään kohteen ominaisuuksista ottaen huomioon kaikki paloturvallisuuden kannalta relevantit tekijät. Suunnittelu perustuu tulipalon uhkakuviin, joita kohteessa voi esiintyä. Sen historia on meidänkin maassamme jo parinkymmenen vuoden mittainen. ja sen käyttö lisääntyy jatkuvasti. Käytön lisääntymiseen vaikuttaa tämän suunnittelutavan alati kasvava käyttökelpoisuus, mihin vaikuttaa palotutkimuksen tuottaman tiedon lisääntyminen ja sen perusteella laadittujen yhä monipuolisempien ja luotettavampien laskentaohjelmien kehitys sekä tietokoneiden laskentakapasiteetin voimakas kasvaminen. Nykyään toiminnallisen paloturvallisuussuunnittelua sovelletaan varsin laajalti etenkin suurissa rakennuskohteissa, joita kaikkia ei itse asiassa voitaisi lainkaan toteuttaa paloturvallisesti ilman toiminnallisen paloturvallisuussuunnittelun käyttöä.
Original languageFinnish
Pages (from-to)14-15
JournalAsu ja rakenna
Volume14
Issue number1
Publication statusPublished - 2007
MoE publication typeE1 Popularised article, newspaper article

Fingerprint

Safety

Cite this

Hietaniemi, J. (2007). Toiminnallinen paloturvallisuussuunnittelu. Asu ja rakenna, 14(1), 14-15.
Hietaniemi, Jukka. / Toiminnallinen paloturvallisuussuunnittelu. In: Asu ja rakenna. 2007 ; Vol. 14, No. 1. pp. 14-15.
@article{8711c3c516e04730911f3a42dcb7959f,
title = "Toiminnallinen paloturvallisuussuunnittelu",
abstract = "Toiminnallisessa paloturvallisuussuunnittelussa l{\"a}hdet{\"a}{\"a}n kohteen ominaisuuksista ottaen huomioon kaikki paloturvallisuuden kannalta relevantit tekij{\"a}t. Suunnittelu perustuu tulipalon uhkakuviin, joita kohteessa voi esiinty{\"a}. Sen historia on meid{\"a}nkin maassamme jo parinkymmenen vuoden mittainen. ja sen k{\"a}ytt{\"o} lis{\"a}{\"a}ntyy jatkuvasti. K{\"a}yt{\"o}n lis{\"a}{\"a}ntymiseen vaikuttaa t{\"a}m{\"a}n suunnittelutavan alati kasvava k{\"a}ytt{\"o}kelpoisuus, mihin vaikuttaa palotutkimuksen tuottaman tiedon lis{\"a}{\"a}ntyminen ja sen perusteella laadittujen yh{\"a} monipuolisempien ja luotettavampien laskentaohjelmien kehitys sek{\"a} tietokoneiden laskentakapasiteetin voimakas kasvaminen. Nyky{\"a}{\"a}n toiminnallisen paloturvallisuussuunnittelua sovelletaan varsin laajalti etenkin suurissa rakennuskohteissa, joita kaikkia ei itse asiassa voitaisi lainkaan toteuttaa paloturvallisesti ilman toiminnallisen paloturvallisuussuunnittelun k{\"a}ytt{\"o}{\"a}.",
author = "Jukka Hietaniemi",
year = "2007",
language = "Finnish",
volume = "14",
pages = "14--15",
journal = "Asu ja rakenna",
issn = "1237-0703",
publisher = "Ministry of the Environment",
number = "1",

}

Hietaniemi, J 2007, 'Toiminnallinen paloturvallisuussuunnittelu', Asu ja rakenna, vol. 14, no. 1, pp. 14-15.

Toiminnallinen paloturvallisuussuunnittelu. / Hietaniemi, Jukka.

In: Asu ja rakenna, Vol. 14, No. 1, 2007, p. 14-15.

Research output: Contribution to journalArticleGeneral public

TY - JOUR

T1 - Toiminnallinen paloturvallisuussuunnittelu

AU - Hietaniemi, Jukka

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Toiminnallisessa paloturvallisuussuunnittelussa lähdetään kohteen ominaisuuksista ottaen huomioon kaikki paloturvallisuuden kannalta relevantit tekijät. Suunnittelu perustuu tulipalon uhkakuviin, joita kohteessa voi esiintyä. Sen historia on meidänkin maassamme jo parinkymmenen vuoden mittainen. ja sen käyttö lisääntyy jatkuvasti. Käytön lisääntymiseen vaikuttaa tämän suunnittelutavan alati kasvava käyttökelpoisuus, mihin vaikuttaa palotutkimuksen tuottaman tiedon lisääntyminen ja sen perusteella laadittujen yhä monipuolisempien ja luotettavampien laskentaohjelmien kehitys sekä tietokoneiden laskentakapasiteetin voimakas kasvaminen. Nykyään toiminnallisen paloturvallisuussuunnittelua sovelletaan varsin laajalti etenkin suurissa rakennuskohteissa, joita kaikkia ei itse asiassa voitaisi lainkaan toteuttaa paloturvallisesti ilman toiminnallisen paloturvallisuussuunnittelun käyttöä.

AB - Toiminnallisessa paloturvallisuussuunnittelussa lähdetään kohteen ominaisuuksista ottaen huomioon kaikki paloturvallisuuden kannalta relevantit tekijät. Suunnittelu perustuu tulipalon uhkakuviin, joita kohteessa voi esiintyä. Sen historia on meidänkin maassamme jo parinkymmenen vuoden mittainen. ja sen käyttö lisääntyy jatkuvasti. Käytön lisääntymiseen vaikuttaa tämän suunnittelutavan alati kasvava käyttökelpoisuus, mihin vaikuttaa palotutkimuksen tuottaman tiedon lisääntyminen ja sen perusteella laadittujen yhä monipuolisempien ja luotettavampien laskentaohjelmien kehitys sekä tietokoneiden laskentakapasiteetin voimakas kasvaminen. Nykyään toiminnallisen paloturvallisuussuunnittelua sovelletaan varsin laajalti etenkin suurissa rakennuskohteissa, joita kaikkia ei itse asiassa voitaisi lainkaan toteuttaa paloturvallisesti ilman toiminnallisen paloturvallisuussuunnittelun käyttöä.

M3 - Article

VL - 14

SP - 14

EP - 15

JO - Asu ja rakenna

JF - Asu ja rakenna

SN - 1237-0703

IS - 1

ER -