Perusparannuskokeilualueiden rakentamisohjeet: Esitutkimus

Hilkka Lehtonen, Hilkka Raunio

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksessa selvitetään rakentamisohjeiden tehtävää ja luonnetta valtakunnallisen peruskorjauskokeilun alueilla. Erityisesti pyritään hahmottamaan rakentamisohjeiden suhdetta asemakaavaan. Ohjeiden sisältöä ja niiden suhdetta asemakaavaan analysoidaan asiakirjojen perusteella. Suomalaista rakentamisohjekäytäntöä verrataan myös eräiden Länsi-Euroopan maiden ohjauskäytäntöön. Rakentamisohjeet ovat löytäneet oman tehtävänsä vanhoilla alueilla erityisesti rakennusten perusparantamisen, korjaustekniikan ja hoidon ohjauksessa. Toiseksi merkittäväksi tehtäväksi on muodostunut uudisrakennusten muodonannon, värityksen jne. ohjaaminen asemakaavaa tarkemmalla tasolla ja kaavaa täydentäen. Rakentamisohjeiden toiminta-alue on monipuolinen. Vastaisuudessa ohjeita tulisi kehittää nykyistä aktiivisempaan ja useampia vaihtoehtoja mahdollistavaan suuntaan.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages81
ISBN (Print)951-38-1652-4
Publication statusPublished - 1983
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number170
ISSN0358-5085

Cite this

Lehtonen, H., & Raunio, H. (1983). Perusparannuskokeilualueiden rakentamisohjeet: Esitutkimus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 170
Lehtonen, Hilkka ; Raunio, Hilkka. / Perusparannuskokeilualueiden rakentamisohjeet : Esitutkimus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 81 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 170).
@book{ff58cbf72f9f40cbb9df8d22bfa3b98e,
title = "Perusparannuskokeilualueiden rakentamisohjeet: Esitutkimus",
abstract = "Tutkimuksessa selvitet{\"a}{\"a}n rakentamisohjeiden teht{\"a}v{\"a}{\"a} ja luonnetta valtakunnallisen peruskorjauskokeilun alueilla. Erityisesti pyrit{\"a}{\"a}n hahmottamaan rakentamisohjeiden suhdetta asemakaavaan. Ohjeiden sis{\"a}lt{\"o}{\"a} ja niiden suhdetta asemakaavaan analysoidaan asiakirjojen perusteella. Suomalaista rakentamisohjek{\"a}yt{\"a}nt{\"o}{\"a} verrataan my{\"o}s er{\"a}iden L{\"a}nsi-Euroopan maiden ohjausk{\"a}yt{\"a}nt{\"o}{\"o}n. Rakentamisohjeet ovat l{\"o}yt{\"a}neet oman teht{\"a}v{\"a}ns{\"a} vanhoilla alueilla erityisesti rakennusten perusparantamisen, korjaustekniikan ja hoidon ohjauksessa. Toiseksi merkitt{\"a}v{\"a}ksi teht{\"a}v{\"a}ksi on muodostunut uudisrakennusten muodonannon, v{\"a}rityksen jne. ohjaaminen asemakaavaa tarkemmalla tasolla ja kaavaa t{\"a}ydent{\"a}en. Rakentamisohjeiden toiminta-alue on monipuolinen. Vastaisuudessa ohjeita tulisi kehitt{\"a}{\"a} nykyist{\"a} aktiivisempaan ja useampia vaihtoehtoja mahdollistavaan suuntaan.",
author = "Hilkka Lehtonen and Hilkka Raunio",
year = "1983",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1652-4",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "170",
address = "Finland",

}

Lehtonen, H & Raunio, H 1983, Perusparannuskokeilualueiden rakentamisohjeet: Esitutkimus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 170, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Perusparannuskokeilualueiden rakentamisohjeet : Esitutkimus. / Lehtonen, Hilkka; Raunio, Hilkka.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 81 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 170).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Perusparannuskokeilualueiden rakentamisohjeet

T2 - Esitutkimus

AU - Lehtonen, Hilkka

AU - Raunio, Hilkka

PY - 1983

Y1 - 1983

N2 - Tutkimuksessa selvitetään rakentamisohjeiden tehtävää ja luonnetta valtakunnallisen peruskorjauskokeilun alueilla. Erityisesti pyritään hahmottamaan rakentamisohjeiden suhdetta asemakaavaan. Ohjeiden sisältöä ja niiden suhdetta asemakaavaan analysoidaan asiakirjojen perusteella. Suomalaista rakentamisohjekäytäntöä verrataan myös eräiden Länsi-Euroopan maiden ohjauskäytäntöön. Rakentamisohjeet ovat löytäneet oman tehtävänsä vanhoilla alueilla erityisesti rakennusten perusparantamisen, korjaustekniikan ja hoidon ohjauksessa. Toiseksi merkittäväksi tehtäväksi on muodostunut uudisrakennusten muodonannon, värityksen jne. ohjaaminen asemakaavaa tarkemmalla tasolla ja kaavaa täydentäen. Rakentamisohjeiden toiminta-alue on monipuolinen. Vastaisuudessa ohjeita tulisi kehittää nykyistä aktiivisempaan ja useampia vaihtoehtoja mahdollistavaan suuntaan.

AB - Tutkimuksessa selvitetään rakentamisohjeiden tehtävää ja luonnetta valtakunnallisen peruskorjauskokeilun alueilla. Erityisesti pyritään hahmottamaan rakentamisohjeiden suhdetta asemakaavaan. Ohjeiden sisältöä ja niiden suhdetta asemakaavaan analysoidaan asiakirjojen perusteella. Suomalaista rakentamisohjekäytäntöä verrataan myös eräiden Länsi-Euroopan maiden ohjauskäytäntöön. Rakentamisohjeet ovat löytäneet oman tehtävänsä vanhoilla alueilla erityisesti rakennusten perusparantamisen, korjaustekniikan ja hoidon ohjauksessa. Toiseksi merkittäväksi tehtäväksi on muodostunut uudisrakennusten muodonannon, värityksen jne. ohjaaminen asemakaavaa tarkemmalla tasolla ja kaavaa täydentäen. Rakentamisohjeiden toiminta-alue on monipuolinen. Vastaisuudessa ohjeita tulisi kehittää nykyistä aktiivisempaan ja useampia vaihtoehtoja mahdollistavaan suuntaan.

M3 - Report

SN - 951-38-1652-4

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Perusparannuskokeilualueiden rakentamisohjeet

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Lehtonen H, Raunio H. Perusparannuskokeilualueiden rakentamisohjeet: Esitutkimus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 81 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 170).