Pientalojen Lecaharkkoperustusten suunnittelu

Harri Mäkelä, Jouko Törnqvist

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa käsitellään pientalojen harkkoperustusten suunnittelua ja mitoitusta. Rakennuspohjat on perustusten mitoittamista varten ryhmitelty suunnitteluluokkiin, joille on annettu suunnittelumoduulien määrittelyperusteet. Harkkoperustuksen ja maapohjan yhteistoiminnan huomioon ottamiseksi tarvittavia tekijoitä on käsitelty lyhyesti. Perustusten suunnittelemista varten on esitetty mitoituskäyrästöjä. Suunnittelun kannalta olennaisia maa- ja pohjarakennustoitä, kuten kaivu-, täyttö-, kuivatus- ja routasuojaustapoja, on myös käsitelty. Harkkoperustusten rakentamiseksi on annettu ohjeita.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages78
ISBN (Print)951-38-2293-1
Publication statusPublished - 1985
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number438
ISSN0358-5085

Keywords

  • small houses
  • bases
  • design criteria
  • blocks

Cite this

Mäkelä, H., & Törnqvist, J. (1985). Pientalojen Lecaharkkoperustusten suunnittelu. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 438
Mäkelä, Harri ; Törnqvist, Jouko. / Pientalojen Lecaharkkoperustusten suunnittelu. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 78 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 438).
@book{c2cc6992967a491fabfcd4c67841b97b,
title = "Pientalojen Lecaharkkoperustusten suunnittelu",
abstract = "Julkaisussa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n pientalojen harkkoperustusten suunnittelua ja mitoitusta. Rakennuspohjat on perustusten mitoittamista varten ryhmitelty suunnitteluluokkiin, joille on annettu suunnittelumoduulien m{\"a}{\"a}rittelyperusteet. Harkkoperustuksen ja maapohjan yhteistoiminnan huomioon ottamiseksi tarvittavia tekijoit{\"a} on k{\"a}sitelty lyhyesti. Perustusten suunnittelemista varten on esitetty mitoitusk{\"a}yr{\"a}st{\"o}j{\"a}. Suunnittelun kannalta olennaisia maa- ja pohjarakennustoit{\"a}, kuten kaivu-, t{\"a}ytt{\"o}-, kuivatus- ja routasuojaustapoja, on my{\"o}s k{\"a}sitelty. Harkkoperustusten rakentamiseksi on annettu ohjeita.",
keywords = "small houses, bases, design criteria, blocks",
author = "Harri M{\"a}kel{\"a} and Jouko T{\"o}rnqvist",
year = "1985",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2293-1",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "438",
address = "Finland",

}

Mäkelä, H & Törnqvist, J 1985, Pientalojen Lecaharkkoperustusten suunnittelu. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 438, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Pientalojen Lecaharkkoperustusten suunnittelu. / Mäkelä, Harri; Törnqvist, Jouko.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 78 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 438).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Pientalojen Lecaharkkoperustusten suunnittelu

AU - Mäkelä, Harri

AU - Törnqvist, Jouko

PY - 1985

Y1 - 1985

N2 - Julkaisussa käsitellään pientalojen harkkoperustusten suunnittelua ja mitoitusta. Rakennuspohjat on perustusten mitoittamista varten ryhmitelty suunnitteluluokkiin, joille on annettu suunnittelumoduulien määrittelyperusteet. Harkkoperustuksen ja maapohjan yhteistoiminnan huomioon ottamiseksi tarvittavia tekijoitä on käsitelty lyhyesti. Perustusten suunnittelemista varten on esitetty mitoituskäyrästöjä. Suunnittelun kannalta olennaisia maa- ja pohjarakennustoitä, kuten kaivu-, täyttö-, kuivatus- ja routasuojaustapoja, on myös käsitelty. Harkkoperustusten rakentamiseksi on annettu ohjeita.

AB - Julkaisussa käsitellään pientalojen harkkoperustusten suunnittelua ja mitoitusta. Rakennuspohjat on perustusten mitoittamista varten ryhmitelty suunnitteluluokkiin, joille on annettu suunnittelumoduulien määrittelyperusteet. Harkkoperustuksen ja maapohjan yhteistoiminnan huomioon ottamiseksi tarvittavia tekijoitä on käsitelty lyhyesti. Perustusten suunnittelemista varten on esitetty mitoituskäyrästöjä. Suunnittelun kannalta olennaisia maa- ja pohjarakennustoitä, kuten kaivu-, täyttö-, kuivatus- ja routasuojaustapoja, on myös käsitelty. Harkkoperustusten rakentamiseksi on annettu ohjeita.

KW - small houses

KW - bases

KW - design criteria

KW - blocks

M3 - Report

SN - 951-38-2293-1

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Pientalojen Lecaharkkoperustusten suunnittelu

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Mäkelä H, Törnqvist J. Pientalojen Lecaharkkoperustusten suunnittelu. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 78 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 438).