Pinnoitettujen kivirakennusten julkisivujen kunto ja kestävyys

Liisa Rautiainen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Kenttäkartoituksessa koottujen silmämääräisten havaintojen sekä rakennuksista saatujen taustatietojen pohjalta on tutkimuksessa arvioitu pinnoitteiden kunnon riippuvuutta pinnoitteen iästä sekä julkisivun ilmansuunnasta ja materiaalista. Myös julkisivuissa esiintyneiden eri vikatyyppien yleisyyttä ja vikojen sijoittumista julkisivujen eri kohtiin on tarkasteltu. Pinnoitetyypeille on tulostettu keskiarvokäyttöiät sekä alusta- että ilmansuuntakohtaisesti. Käyttöikien tarkastelussa on kuitenkin otettava huomioon se, että tulokset perustuvat silmämääräisiin havaintoihin ja että kaikkien pinnoite- ja rakennetyyppien otos ei ole tilastollisesti läheskään riittävä. Tulokset viittaavat siihen, että pinnoitteiden kestävyydestä eri alustoilla eri ympäristöolosuhteissa voidaan silmämääräisiin havaintoihin perustuvalla kenttäkartoituksella saada kyllin luotettava käsitys, mikäli kartoituskohteiden lukumäärä on riittävä ja kartoituskohteiden tausta on tunnettu.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages44
ISBN (Print)951-38-1687-7
Publication statusPublished - 1983
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number200

Fingerprint

durability
coatings

Cite this

Rautiainen, L. (1983). Pinnoitettujen kivirakennusten julkisivujen kunto ja kestävyys. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 200
Rautiainen, Liisa. / Pinnoitettujen kivirakennusten julkisivujen kunto ja kestävyys. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 44 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 200).
@book{dd8ee3c72775439a90fae286a38253f2,
title = "Pinnoitettujen kivirakennusten julkisivujen kunto ja kest{\"a}vyys",
abstract = "Kentt{\"a}kartoituksessa koottujen silm{\"a}m{\"a}{\"a}r{\"a}isten havaintojen sek{\"a} rakennuksista saatujen taustatietojen pohjalta on tutkimuksessa arvioitu pinnoitteiden kunnon riippuvuutta pinnoitteen i{\"a}st{\"a} sek{\"a} julkisivun ilmansuunnasta ja materiaalista. My{\"o}s julkisivuissa esiintyneiden eri vikatyyppien yleisyytt{\"a} ja vikojen sijoittumista julkisivujen eri kohtiin on tarkasteltu. Pinnoitetyypeille on tulostettu keskiarvok{\"a}ytt{\"o}i{\"a}t sek{\"a} alusta- ett{\"a} ilmansuuntakohtaisesti. K{\"a}ytt{\"o}ikien tarkastelussa on kuitenkin otettava huomioon se, ett{\"a} tulokset perustuvat silm{\"a}m{\"a}{\"a}r{\"a}isiin havaintoihin ja ett{\"a} kaikkien pinnoite- ja rakennetyyppien otos ei ole tilastollisesti l{\"a}hesk{\"a}{\"a}n riitt{\"a}v{\"a}. Tulokset viittaavat siihen, ett{\"a} pinnoitteiden kest{\"a}vyydest{\"a} eri alustoilla eri ymp{\"a}rist{\"o}olosuhteissa voidaan silm{\"a}m{\"a}{\"a}r{\"a}isiin havaintoihin perustuvalla kentt{\"a}kartoituksella saada kyllin luotettava k{\"a}sitys, mik{\"a}li kartoituskohteiden lukum{\"a}{\"a}r{\"a} on riitt{\"a}v{\"a} ja kartoituskohteiden tausta on tunnettu.",
author = "Liisa Rautiainen",
year = "1983",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1687-7",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "200",
address = "Finland",

}

Rautiainen, L 1983, Pinnoitettujen kivirakennusten julkisivujen kunto ja kestävyys. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 200, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Pinnoitettujen kivirakennusten julkisivujen kunto ja kestävyys. / Rautiainen, Liisa.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 44 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 200).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Pinnoitettujen kivirakennusten julkisivujen kunto ja kestävyys

AU - Rautiainen, Liisa

PY - 1983

Y1 - 1983

N2 - Kenttäkartoituksessa koottujen silmämääräisten havaintojen sekä rakennuksista saatujen taustatietojen pohjalta on tutkimuksessa arvioitu pinnoitteiden kunnon riippuvuutta pinnoitteen iästä sekä julkisivun ilmansuunnasta ja materiaalista. Myös julkisivuissa esiintyneiden eri vikatyyppien yleisyyttä ja vikojen sijoittumista julkisivujen eri kohtiin on tarkasteltu. Pinnoitetyypeille on tulostettu keskiarvokäyttöiät sekä alusta- että ilmansuuntakohtaisesti. Käyttöikien tarkastelussa on kuitenkin otettava huomioon se, että tulokset perustuvat silmämääräisiin havaintoihin ja että kaikkien pinnoite- ja rakennetyyppien otos ei ole tilastollisesti läheskään riittävä. Tulokset viittaavat siihen, että pinnoitteiden kestävyydestä eri alustoilla eri ympäristöolosuhteissa voidaan silmämääräisiin havaintoihin perustuvalla kenttäkartoituksella saada kyllin luotettava käsitys, mikäli kartoituskohteiden lukumäärä on riittävä ja kartoituskohteiden tausta on tunnettu.

AB - Kenttäkartoituksessa koottujen silmämääräisten havaintojen sekä rakennuksista saatujen taustatietojen pohjalta on tutkimuksessa arvioitu pinnoitteiden kunnon riippuvuutta pinnoitteen iästä sekä julkisivun ilmansuunnasta ja materiaalista. Myös julkisivuissa esiintyneiden eri vikatyyppien yleisyyttä ja vikojen sijoittumista julkisivujen eri kohtiin on tarkasteltu. Pinnoitetyypeille on tulostettu keskiarvokäyttöiät sekä alusta- että ilmansuuntakohtaisesti. Käyttöikien tarkastelussa on kuitenkin otettava huomioon se, että tulokset perustuvat silmämääräisiin havaintoihin ja että kaikkien pinnoite- ja rakennetyyppien otos ei ole tilastollisesti läheskään riittävä. Tulokset viittaavat siihen, että pinnoitteiden kestävyydestä eri alustoilla eri ympäristöolosuhteissa voidaan silmämääräisiin havaintoihin perustuvalla kenttäkartoituksella saada kyllin luotettava käsitys, mikäli kartoituskohteiden lukumäärä on riittävä ja kartoituskohteiden tausta on tunnettu.

M3 - Report

SN - 951-38-1687-7

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Pinnoitettujen kivirakennusten julkisivujen kunto ja kestävyys

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Rautiainen L. Pinnoitettujen kivirakennusten julkisivujen kunto ja kestävyys. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 44 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 200).