Pirkanmaan rakennusbarometri 2008-2009

Terttu Vainio, Liisa Jaakkonen, Pekka Tienhaara, Pekka Pajakkala

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Rakentamisen suhdannekäänne on tapahtumassa myös Pirkanmaalla. Suhdannetilanne on edelleen kohtuullisen hyvä, mutta suhdanneodotukset ovat heikentyneet voimakkaasti. Pirkanmaalla väheneminen kohdistuu uudistalonrakentamiseen sekä maa- ja vesirakentamiseen. Korjausrakentaminen on selvässä kasvussa. Suhdanteen kääntyminen merkitsee sitä, että tekijöitä riittää aiempaa paremmin korjausrakentamiseen. Korjausrakentaminen ei kuitenkaan kykene työllistämään läheskään sitä määrää työntekijöitä, mikä vapautuu uudistalonrakentamisesta ja maa- ja vesirakentamisesta. Pirkanmaalla rakentaminen keskittyy entistä enemmän Tampereelle, missä asuntotuotannon näkymät ovat muuta Pirkanmaata paremmat ja liikerakennushankkeita on käynnissä ja vireillä ennätysmäärä. Käynnistettäväksi suunniteltujen suurtenkin hankkeiden käynnistyminen on epävarmaa. Kun koko Suomessa VTT ennakoi rakentamisen määrän vähenevän ensi vuonna 10 prosenttia, on ennuste Pirkanmaalle 5-6 prosenttia. Tiedot ilmenevät VTT:n tuoreesta rakennusbarometrista.
Original languageFinnish
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages28
Publication statusPublished - 2008
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Tutkimusraportti
NumberVTT-R-09469-08

Keywords

  • construction market
  • building
  • forecast

Cite this

Vainio, T., Jaakkonen, L., Tienhaara, P., & Pajakkala, P. (2008). Pirkanmaan rakennusbarometri 2008-2009. VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tutkimusraportti, No. VTT-R-09469-08
Vainio, Terttu ; Jaakkonen, Liisa ; Tienhaara, Pekka ; Pajakkala, Pekka. / Pirkanmaan rakennusbarometri 2008-2009. VTT Technical Research Centre of Finland, 2008. 28 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-09469-08).
@book{9d9b5587724c407b8e38b5a7e04f46f2,
title = "Pirkanmaan rakennusbarometri 2008-2009",
abstract = "Rakentamisen suhdannek{\"a}{\"a}nne on tapahtumassa my{\"o}s Pirkanmaalla. Suhdannetilanne on edelleen kohtuullisen hyv{\"a}, mutta suhdanneodotukset ovat heikentyneet voimakkaasti. Pirkanmaalla v{\"a}heneminen kohdistuu uudistalonrakentamiseen sek{\"a} maa- ja vesirakentamiseen. Korjausrakentaminen on selv{\"a}ss{\"a} kasvussa. Suhdanteen k{\"a}{\"a}ntyminen merkitsee sit{\"a}, ett{\"a} tekij{\"o}it{\"a} riitt{\"a}{\"a} aiempaa paremmin korjausrakentamiseen. Korjausrakentaminen ei kuitenkaan kykene ty{\"o}llist{\"a}m{\"a}{\"a}n l{\"a}hesk{\"a}{\"a}n sit{\"a} m{\"a}{\"a}r{\"a}{\"a} ty{\"o}ntekij{\"o}it{\"a}, mik{\"a} vapautuu uudistalonrakentamisesta ja maa- ja vesirakentamisesta. Pirkanmaalla rakentaminen keskittyy entist{\"a} enemm{\"a}n Tampereelle, miss{\"a} asuntotuotannon n{\"a}kym{\"a}t ovat muuta Pirkanmaata paremmat ja liikerakennushankkeita on k{\"a}ynniss{\"a} ja vireill{\"a} enn{\"a}tysm{\"a}{\"a}r{\"a}. K{\"a}ynnistett{\"a}v{\"a}ksi suunniteltujen suurtenkin hankkeiden k{\"a}ynnistyminen on ep{\"a}varmaa. Kun koko Suomessa VTT ennakoi rakentamisen m{\"a}{\"a}r{\"a}n v{\"a}henev{\"a}n ensi vuonna 10 prosenttia, on ennuste Pirkanmaalle 5-6 prosenttia. Tiedot ilmenev{\"a}t VTT:n tuoreesta rakennusbarometrista.",
keywords = "construction market, building, forecast",
author = "Terttu Vainio and Liisa Jaakkonen and Pekka Tienhaara and Pekka Pajakkala",
year = "2008",
language = "Finnish",
series = "VTT Tutkimusraportti",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "VTT-R-09469-08",
address = "Finland",

}

Vainio, T, Jaakkonen, L, Tienhaara, P & Pajakkala, P 2008, Pirkanmaan rakennusbarometri 2008-2009. VTT Tutkimusraportti, no. VTT-R-09469-08, VTT Technical Research Centre of Finland.

Pirkanmaan rakennusbarometri 2008-2009. / Vainio, Terttu; Jaakkonen, Liisa; Tienhaara, Pekka; Pajakkala, Pekka.

VTT Technical Research Centre of Finland, 2008. 28 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-09469-08).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Pirkanmaan rakennusbarometri 2008-2009

AU - Vainio, Terttu

AU - Jaakkonen, Liisa

AU - Tienhaara, Pekka

AU - Pajakkala, Pekka

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Rakentamisen suhdannekäänne on tapahtumassa myös Pirkanmaalla. Suhdannetilanne on edelleen kohtuullisen hyvä, mutta suhdanneodotukset ovat heikentyneet voimakkaasti. Pirkanmaalla väheneminen kohdistuu uudistalonrakentamiseen sekä maa- ja vesirakentamiseen. Korjausrakentaminen on selvässä kasvussa. Suhdanteen kääntyminen merkitsee sitä, että tekijöitä riittää aiempaa paremmin korjausrakentamiseen. Korjausrakentaminen ei kuitenkaan kykene työllistämään läheskään sitä määrää työntekijöitä, mikä vapautuu uudistalonrakentamisesta ja maa- ja vesirakentamisesta. Pirkanmaalla rakentaminen keskittyy entistä enemmän Tampereelle, missä asuntotuotannon näkymät ovat muuta Pirkanmaata paremmat ja liikerakennushankkeita on käynnissä ja vireillä ennätysmäärä. Käynnistettäväksi suunniteltujen suurtenkin hankkeiden käynnistyminen on epävarmaa. Kun koko Suomessa VTT ennakoi rakentamisen määrän vähenevän ensi vuonna 10 prosenttia, on ennuste Pirkanmaalle 5-6 prosenttia. Tiedot ilmenevät VTT:n tuoreesta rakennusbarometrista.

AB - Rakentamisen suhdannekäänne on tapahtumassa myös Pirkanmaalla. Suhdannetilanne on edelleen kohtuullisen hyvä, mutta suhdanneodotukset ovat heikentyneet voimakkaasti. Pirkanmaalla väheneminen kohdistuu uudistalonrakentamiseen sekä maa- ja vesirakentamiseen. Korjausrakentaminen on selvässä kasvussa. Suhdanteen kääntyminen merkitsee sitä, että tekijöitä riittää aiempaa paremmin korjausrakentamiseen. Korjausrakentaminen ei kuitenkaan kykene työllistämään läheskään sitä määrää työntekijöitä, mikä vapautuu uudistalonrakentamisesta ja maa- ja vesirakentamisesta. Pirkanmaalla rakentaminen keskittyy entistä enemmän Tampereelle, missä asuntotuotannon näkymät ovat muuta Pirkanmaata paremmat ja liikerakennushankkeita on käynnissä ja vireillä ennätysmäärä. Käynnistettäväksi suunniteltujen suurtenkin hankkeiden käynnistyminen on epävarmaa. Kun koko Suomessa VTT ennakoi rakentamisen määrän vähenevän ensi vuonna 10 prosenttia, on ennuste Pirkanmaalle 5-6 prosenttia. Tiedot ilmenevät VTT:n tuoreesta rakennusbarometrista.

KW - construction market

KW - building

KW - forecast

M3 - Report

T3 - VTT Tutkimusraportti

BT - Pirkanmaan rakennusbarometri 2008-2009

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

ER -

Vainio T, Jaakkonen L, Tienhaara P, Pajakkala P. Pirkanmaan rakennusbarometri 2008-2009. VTT Technical Research Centre of Finland, 2008. 28 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-09469-08).