Pirkanmaan rakennusbarometri 2008-2009

Terttu Vainio, Liisa Jaakkonen, Pekka Tienhaara, Pekka Pajakkala

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Rakentamisen suhdannekäänne on tapahtumassa myös Pirkanmaalla. Suhdannetilanne on edelleen kohtuullisen hyvä, mutta suhdanneodotukset ovat heikentyneet voimakkaasti. Pirkanmaalla väheneminen kohdistuu uudistalonrakentamiseen sekä maa- ja vesirakentamiseen. Korjausrakentaminen on selvässä kasvussa. Suhdanteen kääntyminen merkitsee sitä, että tekijöitä riittää aiempaa paremmin korjausrakentamiseen. Korjausrakentaminen ei kuitenkaan kykene työllistämään läheskään sitä määrää työntekijöitä, mikä vapautuu uudistalonrakentamisesta ja maa- ja vesirakentamisesta. Pirkanmaalla rakentaminen keskittyy entistä enemmän Tampereelle, missä asuntotuotannon näkymät ovat muuta Pirkanmaata paremmat ja liikerakennushankkeita on käynnissä ja vireillä ennätysmäärä. Käynnistettäväksi suunniteltujen suurtenkin hankkeiden käynnistyminen on epävarmaa. Kun koko Suomessa VTT ennakoi rakentamisen määrän vähenevän ensi vuonna 10 prosenttia, on ennuste Pirkanmaalle 5-6 prosenttia. Tiedot ilmenevät VTT:n tuoreesta rakennusbarometrista.
  Original languageFinnish
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages28
  Publication statusPublished - 2008
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesVTT Tutkimusraportti
  NumberVTT-R-09469-08

  Keywords

  • construction market
  • building
  • forecast

  Cite this

  Vainio, T., Jaakkonen, L., Tienhaara, P., & Pajakkala, P. (2008). Pirkanmaan rakennusbarometri 2008-2009. VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tutkimusraportti, No. VTT-R-09469-08
  Vainio, Terttu ; Jaakkonen, Liisa ; Tienhaara, Pekka ; Pajakkala, Pekka. / Pirkanmaan rakennusbarometri 2008-2009. VTT Technical Research Centre of Finland, 2008. 28 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-09469-08).
  @book{9d9b5587724c407b8e38b5a7e04f46f2,
  title = "Pirkanmaan rakennusbarometri 2008-2009",
  abstract = "Rakentamisen suhdannek{\"a}{\"a}nne on tapahtumassa my{\"o}s Pirkanmaalla. Suhdannetilanne on edelleen kohtuullisen hyv{\"a}, mutta suhdanneodotukset ovat heikentyneet voimakkaasti. Pirkanmaalla v{\"a}heneminen kohdistuu uudistalonrakentamiseen sek{\"a} maa- ja vesirakentamiseen. Korjausrakentaminen on selv{\"a}ss{\"a} kasvussa. Suhdanteen k{\"a}{\"a}ntyminen merkitsee sit{\"a}, ett{\"a} tekij{\"o}it{\"a} riitt{\"a}{\"a} aiempaa paremmin korjausrakentamiseen. Korjausrakentaminen ei kuitenkaan kykene ty{\"o}llist{\"a}m{\"a}{\"a}n l{\"a}hesk{\"a}{\"a}n sit{\"a} m{\"a}{\"a}r{\"a}{\"a} ty{\"o}ntekij{\"o}it{\"a}, mik{\"a} vapautuu uudistalonrakentamisesta ja maa- ja vesirakentamisesta. Pirkanmaalla rakentaminen keskittyy entist{\"a} enemm{\"a}n Tampereelle, miss{\"a} asuntotuotannon n{\"a}kym{\"a}t ovat muuta Pirkanmaata paremmat ja liikerakennushankkeita on k{\"a}ynniss{\"a} ja vireill{\"a} enn{\"a}tysm{\"a}{\"a}r{\"a}. K{\"a}ynnistett{\"a}v{\"a}ksi suunniteltujen suurtenkin hankkeiden k{\"a}ynnistyminen on ep{\"a}varmaa. Kun koko Suomessa VTT ennakoi rakentamisen m{\"a}{\"a}r{\"a}n v{\"a}henev{\"a}n ensi vuonna 10 prosenttia, on ennuste Pirkanmaalle 5-6 prosenttia. Tiedot ilmenev{\"a}t VTT:n tuoreesta rakennusbarometrista.",
  keywords = "construction market, building, forecast",
  author = "Terttu Vainio and Liisa Jaakkonen and Pekka Tienhaara and Pekka Pajakkala",
  year = "2008",
  language = "Finnish",
  series = "VTT Tutkimusraportti",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "VTT-R-09469-08",
  address = "Finland",

  }

  Vainio, T, Jaakkonen, L, Tienhaara, P & Pajakkala, P 2008, Pirkanmaan rakennusbarometri 2008-2009. VTT Tutkimusraportti, no. VTT-R-09469-08, VTT Technical Research Centre of Finland.

  Pirkanmaan rakennusbarometri 2008-2009. / Vainio, Terttu; Jaakkonen, Liisa; Tienhaara, Pekka; Pajakkala, Pekka.

  VTT Technical Research Centre of Finland, 2008. 28 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-09469-08).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Pirkanmaan rakennusbarometri 2008-2009

  AU - Vainio, Terttu

  AU - Jaakkonen, Liisa

  AU - Tienhaara, Pekka

  AU - Pajakkala, Pekka

  PY - 2008

  Y1 - 2008

  N2 - Rakentamisen suhdannekäänne on tapahtumassa myös Pirkanmaalla. Suhdannetilanne on edelleen kohtuullisen hyvä, mutta suhdanneodotukset ovat heikentyneet voimakkaasti. Pirkanmaalla väheneminen kohdistuu uudistalonrakentamiseen sekä maa- ja vesirakentamiseen. Korjausrakentaminen on selvässä kasvussa. Suhdanteen kääntyminen merkitsee sitä, että tekijöitä riittää aiempaa paremmin korjausrakentamiseen. Korjausrakentaminen ei kuitenkaan kykene työllistämään läheskään sitä määrää työntekijöitä, mikä vapautuu uudistalonrakentamisesta ja maa- ja vesirakentamisesta. Pirkanmaalla rakentaminen keskittyy entistä enemmän Tampereelle, missä asuntotuotannon näkymät ovat muuta Pirkanmaata paremmat ja liikerakennushankkeita on käynnissä ja vireillä ennätysmäärä. Käynnistettäväksi suunniteltujen suurtenkin hankkeiden käynnistyminen on epävarmaa. Kun koko Suomessa VTT ennakoi rakentamisen määrän vähenevän ensi vuonna 10 prosenttia, on ennuste Pirkanmaalle 5-6 prosenttia. Tiedot ilmenevät VTT:n tuoreesta rakennusbarometrista.

  AB - Rakentamisen suhdannekäänne on tapahtumassa myös Pirkanmaalla. Suhdannetilanne on edelleen kohtuullisen hyvä, mutta suhdanneodotukset ovat heikentyneet voimakkaasti. Pirkanmaalla väheneminen kohdistuu uudistalonrakentamiseen sekä maa- ja vesirakentamiseen. Korjausrakentaminen on selvässä kasvussa. Suhdanteen kääntyminen merkitsee sitä, että tekijöitä riittää aiempaa paremmin korjausrakentamiseen. Korjausrakentaminen ei kuitenkaan kykene työllistämään läheskään sitä määrää työntekijöitä, mikä vapautuu uudistalonrakentamisesta ja maa- ja vesirakentamisesta. Pirkanmaalla rakentaminen keskittyy entistä enemmän Tampereelle, missä asuntotuotannon näkymät ovat muuta Pirkanmaata paremmat ja liikerakennushankkeita on käynnissä ja vireillä ennätysmäärä. Käynnistettäväksi suunniteltujen suurtenkin hankkeiden käynnistyminen on epävarmaa. Kun koko Suomessa VTT ennakoi rakentamisen määrän vähenevän ensi vuonna 10 prosenttia, on ennuste Pirkanmaalle 5-6 prosenttia. Tiedot ilmenevät VTT:n tuoreesta rakennusbarometrista.

  KW - construction market

  KW - building

  KW - forecast

  M3 - Report

  T3 - VTT Tutkimusraportti

  BT - Pirkanmaan rakennusbarometri 2008-2009

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  ER -

  Vainio T, Jaakkonen L, Tienhaara P, Pajakkala P. Pirkanmaan rakennusbarometri 2008-2009. VTT Technical Research Centre of Finland, 2008. 28 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-09469-08).