Plasmaruiskutus sulautettujen anturien valmistusmenetelmänä

Jyrki Tervo, Jukka Paro, Kimmo Ruusuvuori, Helena Ronkainen, Jukka Vuorio

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Nykyaikaisten koneiden ja rakenteiden turvallisuus- ja tehokkuusvaatimukset ovat korkeat. Koneiden ja rakenteiden toimintaympäristössä, suorituskyvyssä ja turvallisuudessa tapahtuvien muutosten seurannalla pyritään estämään onnettomuudet, välttämään tuotannolliset katkokset, sekä saavuttamaan hyvä hyötysuhde ja tuottavuus. Oikeiden johtopäätösten tekeminen vaatii luotettavaa ja ajantasaista informaatiota, mitä tuotetaan mittausten avulla. Mittausjärjestelmien ja tiedonsiirron kustannukset voivat olla merkittävät varsinkin jos järjestelyt toteutetaan jälkiasennuksena. Jo suunnitteluvaiheessa huomioidut mittaustarpeet voidaan toteuttaa edullisesti ja asentaa mittaukset rakenteisiin ja komponentteihin valmistuksen tai kokoonpanon yhteydessä. Uusi mahdollisuus tähän ovat suoratulostusmenetelmät. Direct Write Thermal Spray (DWTS) on uusi valmistusmenetelmä minkä avulla voidaan eliminoida useita asennuksen työvaiheita, sekä valmistaa anturijärjestelmiä vaativiin olosuhteisiin. VTT on tutkinut menetelmää TEKESin ja yritysten rahoittamassa tutkimushankkeessa.
Original languageFinnish
Pages (from-to)50-53
Number of pages4
JournalPromaint
Volume26
Issue number1
Publication statusPublished - 2012
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

@article{9b44bef4588641708183f2d85a4e6eb9,
title = "Plasmaruiskutus sulautettujen anturien valmistusmenetelm{\"a}n{\"a}",
abstract = "Nykyaikaisten koneiden ja rakenteiden turvallisuus- ja tehokkuusvaatimukset ovat korkeat. Koneiden ja rakenteiden toimintaymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a}, suorituskyvyss{\"a} ja turvallisuudessa tapahtuvien muutosten seurannalla pyrit{\"a}{\"a}n est{\"a}m{\"a}{\"a}n onnettomuudet, v{\"a}ltt{\"a}m{\"a}{\"a}n tuotannolliset katkokset, sek{\"a} saavuttamaan hyv{\"a} hy{\"o}tysuhde ja tuottavuus. Oikeiden johtop{\"a}{\"a}t{\"o}sten tekeminen vaatii luotettavaa ja ajantasaista informaatiota, mit{\"a} tuotetaan mittausten avulla. Mittausj{\"a}rjestelmien ja tiedonsiirron kustannukset voivat olla merkitt{\"a}v{\"a}t varsinkin jos j{\"a}rjestelyt toteutetaan j{\"a}lkiasennuksena. Jo suunnitteluvaiheessa huomioidut mittaustarpeet voidaan toteuttaa edullisesti ja asentaa mittaukset rakenteisiin ja komponentteihin valmistuksen tai kokoonpanon yhteydess{\"a}. Uusi mahdollisuus t{\"a}h{\"a}n ovat suoratulostusmenetelm{\"a}t. Direct Write Thermal Spray (DWTS) on uusi valmistusmenetelm{\"a} mink{\"a} avulla voidaan eliminoida useita asennuksen ty{\"o}vaiheita, sek{\"a} valmistaa anturij{\"a}rjestelmi{\"a} vaativiin olosuhteisiin. VTT on tutkinut menetelm{\"a}{\"a} TEKESin ja yritysten rahoittamassa tutkimushankkeessa.",
author = "Jyrki Tervo and Jukka Paro and Kimmo Ruusuvuori and Helena Ronkainen and Jukka Vuorio",
note = "Project code: 39717",
year = "2012",
language = "Finnish",
volume = "26",
pages = "50--53",
journal = "Promaint",
issn = "1797-2000",
publisher = "Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.",
number = "1",

}

Plasmaruiskutus sulautettujen anturien valmistusmenetelmänä. / Tervo, Jyrki; Paro, Jukka; Ruusuvuori, Kimmo; Ronkainen, Helena; Vuorio, Jukka.

In: Promaint, Vol. 26, No. 1, 2012, p. 50-53.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Plasmaruiskutus sulautettujen anturien valmistusmenetelmänä

AU - Tervo, Jyrki

AU - Paro, Jukka

AU - Ruusuvuori, Kimmo

AU - Ronkainen, Helena

AU - Vuorio, Jukka

N1 - Project code: 39717

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Nykyaikaisten koneiden ja rakenteiden turvallisuus- ja tehokkuusvaatimukset ovat korkeat. Koneiden ja rakenteiden toimintaympäristössä, suorituskyvyssä ja turvallisuudessa tapahtuvien muutosten seurannalla pyritään estämään onnettomuudet, välttämään tuotannolliset katkokset, sekä saavuttamaan hyvä hyötysuhde ja tuottavuus. Oikeiden johtopäätösten tekeminen vaatii luotettavaa ja ajantasaista informaatiota, mitä tuotetaan mittausten avulla. Mittausjärjestelmien ja tiedonsiirron kustannukset voivat olla merkittävät varsinkin jos järjestelyt toteutetaan jälkiasennuksena. Jo suunnitteluvaiheessa huomioidut mittaustarpeet voidaan toteuttaa edullisesti ja asentaa mittaukset rakenteisiin ja komponentteihin valmistuksen tai kokoonpanon yhteydessä. Uusi mahdollisuus tähän ovat suoratulostusmenetelmät. Direct Write Thermal Spray (DWTS) on uusi valmistusmenetelmä minkä avulla voidaan eliminoida useita asennuksen työvaiheita, sekä valmistaa anturijärjestelmiä vaativiin olosuhteisiin. VTT on tutkinut menetelmää TEKESin ja yritysten rahoittamassa tutkimushankkeessa.

AB - Nykyaikaisten koneiden ja rakenteiden turvallisuus- ja tehokkuusvaatimukset ovat korkeat. Koneiden ja rakenteiden toimintaympäristössä, suorituskyvyssä ja turvallisuudessa tapahtuvien muutosten seurannalla pyritään estämään onnettomuudet, välttämään tuotannolliset katkokset, sekä saavuttamaan hyvä hyötysuhde ja tuottavuus. Oikeiden johtopäätösten tekeminen vaatii luotettavaa ja ajantasaista informaatiota, mitä tuotetaan mittausten avulla. Mittausjärjestelmien ja tiedonsiirron kustannukset voivat olla merkittävät varsinkin jos järjestelyt toteutetaan jälkiasennuksena. Jo suunnitteluvaiheessa huomioidut mittaustarpeet voidaan toteuttaa edullisesti ja asentaa mittaukset rakenteisiin ja komponentteihin valmistuksen tai kokoonpanon yhteydessä. Uusi mahdollisuus tähän ovat suoratulostusmenetelmät. Direct Write Thermal Spray (DWTS) on uusi valmistusmenetelmä minkä avulla voidaan eliminoida useita asennuksen työvaiheita, sekä valmistaa anturijärjestelmiä vaativiin olosuhteisiin. VTT on tutkinut menetelmää TEKESin ja yritysten rahoittamassa tutkimushankkeessa.

M3 - Article

VL - 26

SP - 50

EP - 53

JO - Promaint

JF - Promaint

SN - 1797-2000

IS - 1

ER -