Pohjavedensuojausrakenteiden käyttöikämitoitus ja tuotehyväksyntä

Markku Tammirinne, Markku Juvankoski, Rainer Laaksonen, Hans Rathmayer

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisu on Tekesin INFRA-tutkimusohjelman "Infrarakenteiden käyttöikämitoitus" osaprojektin "Pohjavedensuojausrakenteet" loppuraportti. Projektin tavoitteena on ollut esittää kaatopaikan tiivistysrakenteissa käytettäville materiaaleille ja rakenteille tuotehyväksyntämenettely ja käyttöikämitoituksen perusteet, jotka perustuvat suojausrakenteille asetettaviin toimivuustavoitteisiin ja -vaatimuksiin. Raportissa on esitetty kaatopaikan tiivistysrakenteiden tuotehyväksyntämenettelyn kuvaus. Raportista löytyy opastusta eristysrakenteiden suunnittelusta ja käyttöiän tarkastelumahdollisuuksista. Verrattain laajasti on käsitelty eristysrakenteiden suunnitteluun ja mitoitukseen liittyviä asioita. Raportissa on esitetty esimerkin omaisesti kahden mitoitukseen ja kaatopaikan mallintamiseen käyttökelpoisen tietokoneohjelman (HELP, LandSim) käyttömahdollisuuksia ja niiden tulostusta. Raporttia ei ole tarkoitettu kaatopaikan eristysrakenteiden suunnitteluohjeeksi. Tässä projektissa ei ole tutkittu materiaaleja eikä niiden ominaisuuksia eikä projektin tuloksena esitetä yksittäisten materiaalien käyttökelpoisuutta tai eri materiaaleista tehtyjen rakenteiden vastaavuutta. Mutta tiivistystarkoituksessa käytettävien materiaalien ominaisuuksille ja mitoitusparametreille esitetään tutkimus- ja testausmenetelmät laboratoriossa. Myös rakenteiden toimivuuden mittaamiselle (seurantamittauksille) esitetään periaatteellisia menettelytapoja.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages256
ISBN (Print)952-5004-50-3
Publication statusPublished - 2004
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Cite this

Tammirinne, M., Juvankoski, M., Laaksonen, R., & Rathmayer, H. (2004). Pohjavedensuojausrakenteiden käyttöikämitoitus ja tuotehyväksyntä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland.
Tammirinne, Markku ; Juvankoski, Markku ; Laaksonen, Rainer ; Rathmayer, Hans. / Pohjavedensuojausrakenteiden käyttöikämitoitus ja tuotehyväksyntä. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2004. 256 p.
@book{8bd69d644c5c442ea276aa8ddb44849d,
title = "Pohjavedensuojausrakenteiden k{\"a}ytt{\"o}ik{\"a}mitoitus ja tuotehyv{\"a}ksynt{\"a}",
abstract = "Julkaisu on Tekesin INFRA-tutkimusohjelman {"}Infrarakenteiden k{\"a}ytt{\"o}ik{\"a}mitoitus{"} osaprojektin {"}Pohjavedensuojausrakenteet{"} loppuraportti. Projektin tavoitteena on ollut esitt{\"a}{\"a} kaatopaikan tiivistysrakenteissa k{\"a}ytett{\"a}ville materiaaleille ja rakenteille tuotehyv{\"a}ksynt{\"a}menettely ja k{\"a}ytt{\"o}ik{\"a}mitoituksen perusteet, jotka perustuvat suojausrakenteille asetettaviin toimivuustavoitteisiin ja -vaatimuksiin. Raportissa on esitetty kaatopaikan tiivistysrakenteiden tuotehyv{\"a}ksynt{\"a}menettelyn kuvaus. Raportista l{\"o}ytyy opastusta eristysrakenteiden suunnittelusta ja k{\"a}ytt{\"o}i{\"a}n tarkastelumahdollisuuksista. Verrattain laajasti on k{\"a}sitelty eristysrakenteiden suunnitteluun ja mitoitukseen liittyvi{\"a} asioita. Raportissa on esitetty esimerkin omaisesti kahden mitoitukseen ja kaatopaikan mallintamiseen k{\"a}ytt{\"o}kelpoisen tietokoneohjelman (HELP, LandSim) k{\"a}ytt{\"o}mahdollisuuksia ja niiden tulostusta. Raporttia ei ole tarkoitettu kaatopaikan eristysrakenteiden suunnitteluohjeeksi. T{\"a}ss{\"a} projektissa ei ole tutkittu materiaaleja eik{\"a} niiden ominaisuuksia eik{\"a} projektin tuloksena esitet{\"a} yksitt{\"a}isten materiaalien k{\"a}ytt{\"o}kelpoisuutta tai eri materiaaleista tehtyjen rakenteiden vastaavuutta. Mutta tiivistystarkoituksessa k{\"a}ytett{\"a}vien materiaalien ominaisuuksille ja mitoitusparametreille esitet{\"a}{\"a}n tutkimus- ja testausmenetelm{\"a}t laboratoriossa. My{\"o}s rakenteiden toimivuuden mittaamiselle (seurantamittauksille) esitet{\"a}{\"a}n periaatteellisia menettelytapoja.",
author = "Markku Tammirinne and Markku Juvankoski and Rainer Laaksonen and Hans Rathmayer",
year = "2004",
language = "Finnish",
isbn = "952-5004-50-3",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
address = "Finland",

}

Tammirinne, M, Juvankoski, M, Laaksonen, R & Rathmayer, H 2004, Pohjavedensuojausrakenteiden käyttöikämitoitus ja tuotehyväksyntä. VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Pohjavedensuojausrakenteiden käyttöikämitoitus ja tuotehyväksyntä. / Tammirinne, Markku; Juvankoski, Markku; Laaksonen, Rainer; Rathmayer, Hans.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2004. 256 p.

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Pohjavedensuojausrakenteiden käyttöikämitoitus ja tuotehyväksyntä

AU - Tammirinne, Markku

AU - Juvankoski, Markku

AU - Laaksonen, Rainer

AU - Rathmayer, Hans

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Julkaisu on Tekesin INFRA-tutkimusohjelman "Infrarakenteiden käyttöikämitoitus" osaprojektin "Pohjavedensuojausrakenteet" loppuraportti. Projektin tavoitteena on ollut esittää kaatopaikan tiivistysrakenteissa käytettäville materiaaleille ja rakenteille tuotehyväksyntämenettely ja käyttöikämitoituksen perusteet, jotka perustuvat suojausrakenteille asetettaviin toimivuustavoitteisiin ja -vaatimuksiin. Raportissa on esitetty kaatopaikan tiivistysrakenteiden tuotehyväksyntämenettelyn kuvaus. Raportista löytyy opastusta eristysrakenteiden suunnittelusta ja käyttöiän tarkastelumahdollisuuksista. Verrattain laajasti on käsitelty eristysrakenteiden suunnitteluun ja mitoitukseen liittyviä asioita. Raportissa on esitetty esimerkin omaisesti kahden mitoitukseen ja kaatopaikan mallintamiseen käyttökelpoisen tietokoneohjelman (HELP, LandSim) käyttömahdollisuuksia ja niiden tulostusta. Raporttia ei ole tarkoitettu kaatopaikan eristysrakenteiden suunnitteluohjeeksi. Tässä projektissa ei ole tutkittu materiaaleja eikä niiden ominaisuuksia eikä projektin tuloksena esitetä yksittäisten materiaalien käyttökelpoisuutta tai eri materiaaleista tehtyjen rakenteiden vastaavuutta. Mutta tiivistystarkoituksessa käytettävien materiaalien ominaisuuksille ja mitoitusparametreille esitetään tutkimus- ja testausmenetelmät laboratoriossa. Myös rakenteiden toimivuuden mittaamiselle (seurantamittauksille) esitetään periaatteellisia menettelytapoja.

AB - Julkaisu on Tekesin INFRA-tutkimusohjelman "Infrarakenteiden käyttöikämitoitus" osaprojektin "Pohjavedensuojausrakenteet" loppuraportti. Projektin tavoitteena on ollut esittää kaatopaikan tiivistysrakenteissa käytettäville materiaaleille ja rakenteille tuotehyväksyntämenettely ja käyttöikämitoituksen perusteet, jotka perustuvat suojausrakenteille asetettaviin toimivuustavoitteisiin ja -vaatimuksiin. Raportissa on esitetty kaatopaikan tiivistysrakenteiden tuotehyväksyntämenettelyn kuvaus. Raportista löytyy opastusta eristysrakenteiden suunnittelusta ja käyttöiän tarkastelumahdollisuuksista. Verrattain laajasti on käsitelty eristysrakenteiden suunnitteluun ja mitoitukseen liittyviä asioita. Raportissa on esitetty esimerkin omaisesti kahden mitoitukseen ja kaatopaikan mallintamiseen käyttökelpoisen tietokoneohjelman (HELP, LandSim) käyttömahdollisuuksia ja niiden tulostusta. Raporttia ei ole tarkoitettu kaatopaikan eristysrakenteiden suunnitteluohjeeksi. Tässä projektissa ei ole tutkittu materiaaleja eikä niiden ominaisuuksia eikä projektin tuloksena esitetä yksittäisten materiaalien käyttökelpoisuutta tai eri materiaaleista tehtyjen rakenteiden vastaavuutta. Mutta tiivistystarkoituksessa käytettävien materiaalien ominaisuuksille ja mitoitusparametreille esitetään tutkimus- ja testausmenetelmät laboratoriossa. Myös rakenteiden toimivuuden mittaamiselle (seurantamittauksille) esitetään periaatteellisia menettelytapoja.

M3 - Report

SN - 952-5004-50-3

BT - Pohjavedensuojausrakenteiden käyttöikämitoitus ja tuotehyväksyntä

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Tammirinne M, Juvankoski M, Laaksonen R, Rathmayer H. Pohjavedensuojausrakenteiden käyttöikämitoitus ja tuotehyväksyntä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2004. 256 p.