Polttoaineiden kuljetukset ja varastointi: Suomen energiantuotannon elinkaaritietokanta - SEEP. Osa IV

Lotta Lemettinen, Yrjö Virtanen, Vesa Junttila

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisu on osa laajempaa tutkimusta "Suomen energiantuotannon elinkaaritiedot -projekti" (SEEP). Polttoaineiden varastointi käsitellään erillisenä raporttina, samoin polttoaineiden hankinta ja jalostus, loppukäyttöenergian tuotanto ja loppukäyttöenergian siirto. Executive Summary -raportissa esitetään erillis-raporttien keskeiset tulokset. Tässä raportissa käsitellään polttoainevarastoinnin ja -kuljetuksien ympäristö-tietoja. Polttoaineista saatiin varastoinnin osalta SEEP-kyselyssä tietoja polttoöljystä, kivihiilestä, turpeesta sekä puupolttoaineesta. Tarkasteltuja tietoja ovat varastoinnista aiheutuvat kiinteät jätteet, päästöt ilmaan ja veteen sekä epäsuorasti vaikuttava varastoinnin oma energiankäyttö. Aihetta on raportissa käsitelty pääosin SEEP-tuottajakyselyn vastausten pohjalta. Varastointi- ja kuljetustavoista on tehty muutamia oletuksia ja yhdenmukaistuksia yhtenäisen kuvan luomiseksi, eli kaiken polttoaineen (polttoainejaottelun sisällä) on oletettu läpikäyvän samat varastointivaiheet ja käyttävän samaa kuljetus-välinettä, kuljetusmatkat taas on otettu huomioon siirtyvällä polttoainemäärällä painotettuina keskiarvoina. Lopullisessa tietokannassa käytettävät kuljetus-prosessit on esitetty Polttoaineketjut-raportissa. Ongelmana raportin laatimisessa on ollut tiedon puute. Tuottajakyselyyn vastanneiden huono polttoainevarastoinnin ympäristövaikutusten tuntemus yllätti yleisyydellään, samoin paikkaavan tiedon huono saatavuus. Täydentävien tietojen lähteistä merkittävin on sveitsiläinen "Ökoinventare fr Energiesysteme" -tietokanta.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages54
ISBN (Print)951-38-4980-5
Publication statusPublished - 1996
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number1785
ISSN1235-0605

Fingerprint

Finland
energy

Keywords

 • energy
 • life cycles
 • assessments
 • data acquisition
 • databases
 • energy production
 • electric power plants
 • transmission
 • data
 • methods
 • district heating
 • fuels
 • distribution systems
 • logistics
 • storage
 • transportation

Cite this

Lemettinen, L., Virtanen, Y., & Junttila, V. (1996). Polttoaineiden kuljetukset ja varastointi: Suomen energiantuotannon elinkaaritietokanta - SEEP. Osa IV. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1785
Lemettinen, Lotta ; Virtanen, Yrjö ; Junttila, Vesa. / Polttoaineiden kuljetukset ja varastointi : Suomen energiantuotannon elinkaaritietokanta - SEEP. Osa IV. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1996. 54 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1785).
@book{3c99624e7c974889827bf7c1844ce2ca,
title = "Polttoaineiden kuljetukset ja varastointi: Suomen energiantuotannon elinkaaritietokanta - SEEP. Osa IV",
abstract = "Julkaisu on osa laajempaa tutkimusta {"}Suomen energiantuotannon elinkaaritiedot -projekti{"} (SEEP). Polttoaineiden varastointi k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n erillisen{\"a} raporttina, samoin polttoaineiden hankinta ja jalostus, loppuk{\"a}ytt{\"o}energian tuotanto ja loppuk{\"a}ytt{\"o}energian siirto. Executive Summary -raportissa esitet{\"a}{\"a}n erillis-raporttien keskeiset tulokset. T{\"a}ss{\"a} raportissa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n polttoainevarastoinnin ja -kuljetuksien ymp{\"a}rist{\"o}-tietoja. Polttoaineista saatiin varastoinnin osalta SEEP-kyselyss{\"a} tietoja poltto{\"o}ljyst{\"a}, kivihiilest{\"a}, turpeesta sek{\"a} puupolttoaineesta. Tarkasteltuja tietoja ovat varastoinnista aiheutuvat kiinte{\"a}t j{\"a}tteet, p{\"a}{\"a}st{\"o}t ilmaan ja veteen sek{\"a} ep{\"a}suorasti vaikuttava varastoinnin oma energiank{\"a}ytt{\"o}. Aihetta on raportissa k{\"a}sitelty p{\"a}{\"a}osin SEEP-tuottajakyselyn vastausten pohjalta. Varastointi- ja kuljetustavoista on tehty muutamia oletuksia ja yhdenmukaistuksia yhten{\"a}isen kuvan luomiseksi, eli kaiken polttoaineen (polttoainejaottelun sis{\"a}ll{\"a}) on oletettu l{\"a}pik{\"a}yv{\"a}n samat varastointivaiheet ja k{\"a}ytt{\"a}v{\"a}n samaa kuljetus-v{\"a}linett{\"a}, kuljetusmatkat taas on otettu huomioon siirtyv{\"a}ll{\"a} polttoainem{\"a}{\"a}r{\"a}ll{\"a} painotettuina keskiarvoina. Lopullisessa tietokannassa k{\"a}ytett{\"a}v{\"a}t kuljetus-prosessit on esitetty Polttoaineketjut-raportissa. Ongelmana raportin laatimisessa on ollut tiedon puute. Tuottajakyselyyn vastanneiden huono polttoainevarastoinnin ymp{\"a}rist{\"o}vaikutusten tuntemus yll{\"a}tti yleisyydell{\"a}{\"a}n, samoin paikkaavan tiedon huono saatavuus. T{\"a}ydent{\"a}vien tietojen l{\"a}hteist{\"a} merkitt{\"a}vin on sveitsil{\"a}inen {"}{\"O}koinventare fr Energiesysteme{"} -tietokanta.",
keywords = "energy, life cycles, assessments, data acquisition, databases, energy production, electric power plants, transmission, data, methods, district heating, fuels, distribution systems, logistics, storage, transportation",
author = "Lotta Lemettinen and Yrj{\"o} Virtanen and Vesa Junttila",
year = "1996",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-4980-5",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1785",
address = "Finland",

}

Lemettinen, L, Virtanen, Y & Junttila, V 1996, Polttoaineiden kuljetukset ja varastointi: Suomen energiantuotannon elinkaaritietokanta - SEEP. Osa IV. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 1785, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Polttoaineiden kuljetukset ja varastointi : Suomen energiantuotannon elinkaaritietokanta - SEEP. Osa IV. / Lemettinen, Lotta; Virtanen, Yrjö; Junttila, Vesa.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1996. 54 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1785).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Polttoaineiden kuljetukset ja varastointi

T2 - Suomen energiantuotannon elinkaaritietokanta - SEEP. Osa IV

AU - Lemettinen, Lotta

AU - Virtanen, Yrjö

AU - Junttila, Vesa

PY - 1996

Y1 - 1996

N2 - Julkaisu on osa laajempaa tutkimusta "Suomen energiantuotannon elinkaaritiedot -projekti" (SEEP). Polttoaineiden varastointi käsitellään erillisenä raporttina, samoin polttoaineiden hankinta ja jalostus, loppukäyttöenergian tuotanto ja loppukäyttöenergian siirto. Executive Summary -raportissa esitetään erillis-raporttien keskeiset tulokset. Tässä raportissa käsitellään polttoainevarastoinnin ja -kuljetuksien ympäristö-tietoja. Polttoaineista saatiin varastoinnin osalta SEEP-kyselyssä tietoja polttoöljystä, kivihiilestä, turpeesta sekä puupolttoaineesta. Tarkasteltuja tietoja ovat varastoinnista aiheutuvat kiinteät jätteet, päästöt ilmaan ja veteen sekä epäsuorasti vaikuttava varastoinnin oma energiankäyttö. Aihetta on raportissa käsitelty pääosin SEEP-tuottajakyselyn vastausten pohjalta. Varastointi- ja kuljetustavoista on tehty muutamia oletuksia ja yhdenmukaistuksia yhtenäisen kuvan luomiseksi, eli kaiken polttoaineen (polttoainejaottelun sisällä) on oletettu läpikäyvän samat varastointivaiheet ja käyttävän samaa kuljetus-välinettä, kuljetusmatkat taas on otettu huomioon siirtyvällä polttoainemäärällä painotettuina keskiarvoina. Lopullisessa tietokannassa käytettävät kuljetus-prosessit on esitetty Polttoaineketjut-raportissa. Ongelmana raportin laatimisessa on ollut tiedon puute. Tuottajakyselyyn vastanneiden huono polttoainevarastoinnin ympäristövaikutusten tuntemus yllätti yleisyydellään, samoin paikkaavan tiedon huono saatavuus. Täydentävien tietojen lähteistä merkittävin on sveitsiläinen "Ökoinventare fr Energiesysteme" -tietokanta.

AB - Julkaisu on osa laajempaa tutkimusta "Suomen energiantuotannon elinkaaritiedot -projekti" (SEEP). Polttoaineiden varastointi käsitellään erillisenä raporttina, samoin polttoaineiden hankinta ja jalostus, loppukäyttöenergian tuotanto ja loppukäyttöenergian siirto. Executive Summary -raportissa esitetään erillis-raporttien keskeiset tulokset. Tässä raportissa käsitellään polttoainevarastoinnin ja -kuljetuksien ympäristö-tietoja. Polttoaineista saatiin varastoinnin osalta SEEP-kyselyssä tietoja polttoöljystä, kivihiilestä, turpeesta sekä puupolttoaineesta. Tarkasteltuja tietoja ovat varastoinnista aiheutuvat kiinteät jätteet, päästöt ilmaan ja veteen sekä epäsuorasti vaikuttava varastoinnin oma energiankäyttö. Aihetta on raportissa käsitelty pääosin SEEP-tuottajakyselyn vastausten pohjalta. Varastointi- ja kuljetustavoista on tehty muutamia oletuksia ja yhdenmukaistuksia yhtenäisen kuvan luomiseksi, eli kaiken polttoaineen (polttoainejaottelun sisällä) on oletettu läpikäyvän samat varastointivaiheet ja käyttävän samaa kuljetus-välinettä, kuljetusmatkat taas on otettu huomioon siirtyvällä polttoainemäärällä painotettuina keskiarvoina. Lopullisessa tietokannassa käytettävät kuljetus-prosessit on esitetty Polttoaineketjut-raportissa. Ongelmana raportin laatimisessa on ollut tiedon puute. Tuottajakyselyyn vastanneiden huono polttoainevarastoinnin ympäristövaikutusten tuntemus yllätti yleisyydellään, samoin paikkaavan tiedon huono saatavuus. Täydentävien tietojen lähteistä merkittävin on sveitsiläinen "Ökoinventare fr Energiesysteme" -tietokanta.

KW - energy

KW - life cycles

KW - assessments

KW - data acquisition

KW - databases

KW - energy production

KW - electric power plants

KW - transmission

KW - data

KW - methods

KW - district heating

KW - fuels

KW - distribution systems

KW - logistics

KW - storage

KW - transportation

M3 - Report

SN - 951-38-4980-5

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Polttoaineiden kuljetukset ja varastointi

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Lemettinen L, Virtanen Y, Junttila V. Polttoaineiden kuljetukset ja varastointi: Suomen energiantuotannon elinkaaritietokanta - SEEP. Osa IV. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1996. 54 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1785).