Polymeereillä modifioidut betonit: Kirjallisuustutkimus

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa käsitelläan aluksi portlandsementin ja polymeerien kemiaa ja yleisiä ominaisuuksia. Tämän jälkeen esitellään polymeereillä eri tavoin modifioituja betoneita, joita ovat PIC (polymer impregnated concrete), PCC (polymer cement concrete) ja PC (polymer concrete). PIC, PCC ja PC eroavat eri tavoilla tavallisesta portlandsementtibetonista. Mm. puristus- ja taivutusvetolujuuksia ja kemiallista kestoa on pystytty parantamaan modifioinnin avulla, mutta esim. lämmönkesto on huonontunut. Polymeereillä modifioidut betonit tarjoavat lukuisia sovellusmahdollisuuksia, mutta tämä edellyttää materiaalien rakenteen ja pitkäaikaisominaisuuksien lisätutkimuksia.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages49
ISBN (Print)951-38-2238-9
Publication statusPublished - 1985
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number411
ISSN0358-5085

Fingerprint

polymers
cement

Keywords

  • concrete
  • polymers
  • additives

Cite this

Sarvaranta, L. (1985). Polymeereillä modifioidut betonit: Kirjallisuustutkimus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 411
Sarvaranta, Leena. / Polymeereillä modifioidut betonit : Kirjallisuustutkimus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 49 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 411).
@book{c124c39e564c4d6982ac345e14dbe9e0,
title = "Polymeereill{\"a} modifioidut betonit: Kirjallisuustutkimus",
abstract = "Julkaisussa k{\"a}sitell{\"a}an aluksi portlandsementin ja polymeerien kemiaa ja yleisi{\"a} ominaisuuksia. T{\"a}m{\"a}n j{\"a}lkeen esitell{\"a}{\"a}n polymeereill{\"a} eri tavoin modifioituja betoneita, joita ovat PIC (polymer impregnated concrete), PCC (polymer cement concrete) ja PC (polymer concrete). PIC, PCC ja PC eroavat eri tavoilla tavallisesta portlandsementtibetonista. Mm. puristus- ja taivutusvetolujuuksia ja kemiallista kestoa on pystytty parantamaan modifioinnin avulla, mutta esim. l{\"a}mm{\"o}nkesto on huonontunut. Polymeereill{\"a} modifioidut betonit tarjoavat lukuisia sovellusmahdollisuuksia, mutta t{\"a}m{\"a} edellytt{\"a}{\"a} materiaalien rakenteen ja pitk{\"a}aikaisominaisuuksien lis{\"a}tutkimuksia.",
keywords = "concrete, polymers, additives",
author = "Leena Sarvaranta",
note = "CA: BET PGN: 45 s. + liitt. 4 s.",
year = "1985",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2238-9",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "411",
address = "Finland",

}

Sarvaranta, L 1985, Polymeereillä modifioidut betonit: Kirjallisuustutkimus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 411, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Polymeereillä modifioidut betonit : Kirjallisuustutkimus. / Sarvaranta, Leena.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 49 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 411).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Polymeereillä modifioidut betonit

T2 - Kirjallisuustutkimus

AU - Sarvaranta, Leena

N1 - CA: BET PGN: 45 s. + liitt. 4 s.

PY - 1985

Y1 - 1985

N2 - Julkaisussa käsitelläan aluksi portlandsementin ja polymeerien kemiaa ja yleisiä ominaisuuksia. Tämän jälkeen esitellään polymeereillä eri tavoin modifioituja betoneita, joita ovat PIC (polymer impregnated concrete), PCC (polymer cement concrete) ja PC (polymer concrete). PIC, PCC ja PC eroavat eri tavoilla tavallisesta portlandsementtibetonista. Mm. puristus- ja taivutusvetolujuuksia ja kemiallista kestoa on pystytty parantamaan modifioinnin avulla, mutta esim. lämmönkesto on huonontunut. Polymeereillä modifioidut betonit tarjoavat lukuisia sovellusmahdollisuuksia, mutta tämä edellyttää materiaalien rakenteen ja pitkäaikaisominaisuuksien lisätutkimuksia.

AB - Julkaisussa käsitelläan aluksi portlandsementin ja polymeerien kemiaa ja yleisiä ominaisuuksia. Tämän jälkeen esitellään polymeereillä eri tavoin modifioituja betoneita, joita ovat PIC (polymer impregnated concrete), PCC (polymer cement concrete) ja PC (polymer concrete). PIC, PCC ja PC eroavat eri tavoilla tavallisesta portlandsementtibetonista. Mm. puristus- ja taivutusvetolujuuksia ja kemiallista kestoa on pystytty parantamaan modifioinnin avulla, mutta esim. lämmönkesto on huonontunut. Polymeereillä modifioidut betonit tarjoavat lukuisia sovellusmahdollisuuksia, mutta tämä edellyttää materiaalien rakenteen ja pitkäaikaisominaisuuksien lisätutkimuksia.

KW - concrete

KW - polymers

KW - additives

M3 - Report

SN - 951-38-2238-9

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Polymeereillä modifioidut betonit

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Sarvaranta L. Polymeereillä modifioidut betonit: Kirjallisuustutkimus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 49 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 411).