Painetut hybridisysteemit: Teknologian tila ja kaupallistamisen mahdollisuudet Suomessa

Translated title of the contribution: Printed hybrid systems: State of technology and opportunities for commercialization in Finland

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tämä raportti on osa vuosina 2009 ja 2010 Tekesin ja VTT:n rahoituksella toteutettua PROFIT-projektia, jonka tavoitteena oli kartoittaa muovi-integroinnin alalla kehitettyjen valmistusteknologioiden kaupallistamisen mahdollisuuksia Suomessa. Dokumentin tarkoituksena on esitellä lähinnä VTT:ssä Oulussa painettuja hybridisysteemejä koskevan tutkimuksen sisältöä ja tuloksia sekä välittää mahdollisimman monipuolinen kuva tutkimusalan tilanteesta niin teknologisesta kuin kaupallisesta näkökulmasta. Painetuilla hybridisysteemeillä tarkoitetaan komponentteja ja systeemejä, joissa yhdistetään painettuja toiminnallisuuksia perinteisiin elektroniikkakomponentteihin ja alikokoonpanoihin. Kokonaisuuden etuna on 3D-muovattavuus ja mahdollisuus integroida elektroniikkaa suoraan tuotteiden muovirakenteisiin. Muoviin valetut moduulit ja laitteet ovat lisäksi kompakteja ja hyvin robusteja. Nämä edut mahdollistavat elektroniikan hyödyntämisen uudella tavalla monilla sovellusalueilla autoista terveydenhuollon diagnostiikkalaitteisiin ja viihde-elektroniikkaan.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages102
ISBN (Electronic)978-951-38-7646-3
ISBN (Print)978-951-38-7645-6
Publication statusPublished - 2010
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Research Notes
Number2547
ISSN1235-0605

Fingerprint

commercialization
Finland

Keywords

  • printed hybrid systems
  • plastic integration
  • electronics manufacturing technologies

Cite this

Mäkinen, J-T. (Ed.) (2010). Painetut hybridisysteemit: Teknologian tila ja kaupallistamisen mahdollisuudet Suomessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Research Notes, No. 2547
Mäkinen, Jukka-Tapani (Editor). / Painetut hybridisysteemit : Teknologian tila ja kaupallistamisen mahdollisuudet Suomessa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2010. 102 p. (VTT Tiedotteita - Research Notes; No. 2547).
@book{ead87fd8a7e84d69a4651d4c0a2df779,
title = "Painetut hybridisysteemit: Teknologian tila ja kaupallistamisen mahdollisuudet Suomessa",
abstract = "T{\"a}m{\"a} raportti on osa vuosina 2009 ja 2010 Tekesin ja VTT:n rahoituksella toteutettua PROFIT-projektia, jonka tavoitteena oli kartoittaa muovi-integroinnin alalla kehitettyjen valmistusteknologioiden kaupallistamisen mahdollisuuksia Suomessa. Dokumentin tarkoituksena on esitell{\"a} l{\"a}hinn{\"a} VTT:ss{\"a} Oulussa painettuja hybridisysteemej{\"a} koskevan tutkimuksen sis{\"a}lt{\"o}{\"a} ja tuloksia sek{\"a} v{\"a}litt{\"a}{\"a} mahdollisimman monipuolinen kuva tutkimusalan tilanteesta niin teknologisesta kuin kaupallisesta n{\"a}k{\"o}kulmasta. Painetuilla hybridisysteemeill{\"a} tarkoitetaan komponentteja ja systeemej{\"a}, joissa yhdistet{\"a}{\"a}n painettuja toiminnallisuuksia perinteisiin elektroniikkakomponentteihin ja alikokoonpanoihin. Kokonaisuuden etuna on 3D-muovattavuus ja mahdollisuus integroida elektroniikkaa suoraan tuotteiden muovirakenteisiin. Muoviin valetut moduulit ja laitteet ovat lis{\"a}ksi kompakteja ja hyvin robusteja. N{\"a}m{\"a} edut mahdollistavat elektroniikan hy{\"o}dynt{\"a}misen uudella tavalla monilla sovellusalueilla autoista terveydenhuollon diagnostiikkalaitteisiin ja viihde-elektroniikkaan.",
keywords = "printed hybrid systems, plastic integration, electronics manufacturing technologies",
editor = "Jukka-Tapani M{\"a}kinen",
note = "Project code: 37821",
year = "2010",
language = "Finnish",
isbn = "978-951-38-7645-6",
series = "VTT Tiedotteita - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "2547",
address = "Finland",

}

Mäkinen, J-T (ed.) 2010, Painetut hybridisysteemit: Teknologian tila ja kaupallistamisen mahdollisuudet Suomessa. VTT Tiedotteita - Research Notes, no. 2547, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Painetut hybridisysteemit : Teknologian tila ja kaupallistamisen mahdollisuudet Suomessa. / Mäkinen, Jukka-Tapani (Editor).

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2010. 102 p. (VTT Tiedotteita - Research Notes; No. 2547).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Painetut hybridisysteemit

T2 - Teknologian tila ja kaupallistamisen mahdollisuudet Suomessa

A2 - Mäkinen, Jukka-Tapani

N1 - Project code: 37821

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Tämä raportti on osa vuosina 2009 ja 2010 Tekesin ja VTT:n rahoituksella toteutettua PROFIT-projektia, jonka tavoitteena oli kartoittaa muovi-integroinnin alalla kehitettyjen valmistusteknologioiden kaupallistamisen mahdollisuuksia Suomessa. Dokumentin tarkoituksena on esitellä lähinnä VTT:ssä Oulussa painettuja hybridisysteemejä koskevan tutkimuksen sisältöä ja tuloksia sekä välittää mahdollisimman monipuolinen kuva tutkimusalan tilanteesta niin teknologisesta kuin kaupallisesta näkökulmasta. Painetuilla hybridisysteemeillä tarkoitetaan komponentteja ja systeemejä, joissa yhdistetään painettuja toiminnallisuuksia perinteisiin elektroniikkakomponentteihin ja alikokoonpanoihin. Kokonaisuuden etuna on 3D-muovattavuus ja mahdollisuus integroida elektroniikkaa suoraan tuotteiden muovirakenteisiin. Muoviin valetut moduulit ja laitteet ovat lisäksi kompakteja ja hyvin robusteja. Nämä edut mahdollistavat elektroniikan hyödyntämisen uudella tavalla monilla sovellusalueilla autoista terveydenhuollon diagnostiikkalaitteisiin ja viihde-elektroniikkaan.

AB - Tämä raportti on osa vuosina 2009 ja 2010 Tekesin ja VTT:n rahoituksella toteutettua PROFIT-projektia, jonka tavoitteena oli kartoittaa muovi-integroinnin alalla kehitettyjen valmistusteknologioiden kaupallistamisen mahdollisuuksia Suomessa. Dokumentin tarkoituksena on esitellä lähinnä VTT:ssä Oulussa painettuja hybridisysteemejä koskevan tutkimuksen sisältöä ja tuloksia sekä välittää mahdollisimman monipuolinen kuva tutkimusalan tilanteesta niin teknologisesta kuin kaupallisesta näkökulmasta. Painetuilla hybridisysteemeillä tarkoitetaan komponentteja ja systeemejä, joissa yhdistetään painettuja toiminnallisuuksia perinteisiin elektroniikkakomponentteihin ja alikokoonpanoihin. Kokonaisuuden etuna on 3D-muovattavuus ja mahdollisuus integroida elektroniikkaa suoraan tuotteiden muovirakenteisiin. Muoviin valetut moduulit ja laitteet ovat lisäksi kompakteja ja hyvin robusteja. Nämä edut mahdollistavat elektroniikan hyödyntämisen uudella tavalla monilla sovellusalueilla autoista terveydenhuollon diagnostiikkalaitteisiin ja viihde-elektroniikkaan.

KW - printed hybrid systems

KW - plastic integration

KW - electronics manufacturing technologies

M3 - Report

SN - 978-951-38-7645-6

T3 - VTT Tiedotteita - Research Notes

BT - Painetut hybridisysteemit

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Mäkinen J-T, (ed.). Painetut hybridisysteemit: Teknologian tila ja kaupallistamisen mahdollisuudet Suomessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2010. 102 p. (VTT Tiedotteita - Research Notes; No. 2547).