Projektin hallinta sähköisen tiedonsiirron ympäristössä

Translated title of the contribution: Project management in the concurrent engineering environment

Kristiina Sulankivi, Antti Lakka, Mary Luedke

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Suomalais-amerikkalaisen tutkimusprojektin päätavoite on ollut kehittää usean osapuolen projektin johtamista ja organisoimista sovellettaessa sähköisen tiedonsiirron ympäristöä. Toinen tavoite on ollut kehittää toiminnalliset mittarit sähköisen tiedonsiirron ympäristön vaikutusten mittaamiseksi valituissa rakennushankkeissa. Tutkimuksen keskeinen johtopäätös on, että soveltamalla sähköistä tiedonsiirtoa ja modernia projektitietojärjestelmää usean osapuolen projektissa voidaan saavuttaa merkittäviä laadullisia ja toiminnallisia etuja. Projektitietojärjestelmä mahdollistaa perinteisen informaatiovirran muuttamisen radikaalisti paremmaksi suunnittelu- ja rakentamisvaiheissa. Toiminnallisten ja laadullisten hyötyjen lisäksi saavutetaan ajassa ja rahassa mitattavia hyötyjä. Suorat kustannushyödyt projektitietojärjestelmien käyttämisestä olivat eurooppalaisissa esimerkkihankkeissa noin kaksinkertaiset verrattuna käyttökuluihin. Epäsuorat kustannussäästöt ovat moninkertaisia suoriin kustannussäästöihin verrattuna. Hyötyjen mittaamisen malli kehitettiin ja testattiin pääosin ensimmäisessä analy-soidussa rakennushankkeessa, joka valmistui ja luovutettiin tilaajalle elokuussa 2000 Suomessa. Mittausmallia sovellettiin lisäksi kolmen muun rakennushankkeen analysointiin Ruotsissa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages168
ISBN (Electronic)951-38-5994-4
ISBN (Print)951-38-5993-2
Publication statusPublished - 2002
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Publications
Number469
ISSN1235-0621

Fingerprint

engineering

Keywords

  • project management
  • building projects
  • concurrent engineering
  • collaboration
  • Internet
  • construction
  • measuring frameworks
  • re-engineering
  • cost-benefit analysis
  • communication tools

Cite this

Sulankivi, K., Lakka, A., & Luedke, M. (2002). Projektin hallinta sähköisen tiedonsiirron ympäristössä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Publications, No. 469
Sulankivi, Kristiina ; Lakka, Antti ; Luedke, Mary. / Projektin hallinta sähköisen tiedonsiirron ympäristössä. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2002. 168 p. (VTT Publications; No. 469).
@book{4b2d89db8e17489db57fd894b2e1a46e,
title = "Projektin hallinta s{\"a}hk{\"o}isen tiedonsiirron ymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a}",
abstract = "Suomalais-amerikkalaisen tutkimusprojektin p{\"a}{\"a}tavoite on ollut kehitt{\"a}{\"a} usean osapuolen projektin johtamista ja organisoimista sovellettaessa s{\"a}hk{\"o}isen tiedonsiirron ymp{\"a}rist{\"o}{\"a}. Toinen tavoite on ollut kehitt{\"a}{\"a} toiminnalliset mittarit s{\"a}hk{\"o}isen tiedonsiirron ymp{\"a}rist{\"o}n vaikutusten mittaamiseksi valituissa rakennushankkeissa. Tutkimuksen keskeinen johtop{\"a}{\"a}t{\"o}s on, ett{\"a} soveltamalla s{\"a}hk{\"o}ist{\"a} tiedonsiirtoa ja modernia projektitietoj{\"a}rjestelm{\"a}{\"a} usean osapuolen projektissa voidaan saavuttaa merkitt{\"a}vi{\"a} laadullisia ja toiminnallisia etuja. Projektitietoj{\"a}rjestelm{\"a} mahdollistaa perinteisen informaatiovirran muuttamisen radikaalisti paremmaksi suunnittelu- ja rakentamisvaiheissa. Toiminnallisten ja laadullisten hy{\"o}tyjen lis{\"a}ksi saavutetaan ajassa ja rahassa mitattavia hy{\"o}tyj{\"a}. Suorat kustannushy{\"o}dyt projektitietoj{\"a}rjestelmien k{\"a}ytt{\"a}misest{\"a} olivat eurooppalaisissa esimerkkihankkeissa noin kaksinkertaiset verrattuna k{\"a}ytt{\"o}kuluihin. Ep{\"a}suorat kustannuss{\"a}{\"a}st{\"o}t ovat moninkertaisia suoriin kustannuss{\"a}{\"a}st{\"o}ihin verrattuna. Hy{\"o}tyjen mittaamisen malli kehitettiin ja testattiin p{\"a}{\"a}osin ensimm{\"a}isess{\"a} analy-soidussa rakennushankkeessa, joka valmistui ja luovutettiin tilaajalle elokuussa 2000 Suomessa. Mittausmallia sovellettiin lis{\"a}ksi kolmen muun rakennushankkeen analysointiin Ruotsissa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.",
keywords = "project management, building projects, concurrent engineering, collaboration, Internet, construction, measuring frameworks, re-engineering, cost-benefit analysis, communication tools",
author = "Kristiina Sulankivi and Antti Lakka and Mary Luedke",
year = "2002",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-5993-2",
series = "VTT Publications",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "469",
address = "Finland",

}

Sulankivi, K, Lakka, A & Luedke, M 2002, Projektin hallinta sähköisen tiedonsiirron ympäristössä. VTT Publications, no. 469, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Projektin hallinta sähköisen tiedonsiirron ympäristössä. / Sulankivi, Kristiina; Lakka, Antti; Luedke, Mary.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2002. 168 p. (VTT Publications; No. 469).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Projektin hallinta sähköisen tiedonsiirron ympäristössä

AU - Sulankivi, Kristiina

AU - Lakka, Antti

AU - Luedke, Mary

PY - 2002

Y1 - 2002

N2 - Suomalais-amerikkalaisen tutkimusprojektin päätavoite on ollut kehittää usean osapuolen projektin johtamista ja organisoimista sovellettaessa sähköisen tiedonsiirron ympäristöä. Toinen tavoite on ollut kehittää toiminnalliset mittarit sähköisen tiedonsiirron ympäristön vaikutusten mittaamiseksi valituissa rakennushankkeissa. Tutkimuksen keskeinen johtopäätös on, että soveltamalla sähköistä tiedonsiirtoa ja modernia projektitietojärjestelmää usean osapuolen projektissa voidaan saavuttaa merkittäviä laadullisia ja toiminnallisia etuja. Projektitietojärjestelmä mahdollistaa perinteisen informaatiovirran muuttamisen radikaalisti paremmaksi suunnittelu- ja rakentamisvaiheissa. Toiminnallisten ja laadullisten hyötyjen lisäksi saavutetaan ajassa ja rahassa mitattavia hyötyjä. Suorat kustannushyödyt projektitietojärjestelmien käyttämisestä olivat eurooppalaisissa esimerkkihankkeissa noin kaksinkertaiset verrattuna käyttökuluihin. Epäsuorat kustannussäästöt ovat moninkertaisia suoriin kustannussäästöihin verrattuna. Hyötyjen mittaamisen malli kehitettiin ja testattiin pääosin ensimmäisessä analy-soidussa rakennushankkeessa, joka valmistui ja luovutettiin tilaajalle elokuussa 2000 Suomessa. Mittausmallia sovellettiin lisäksi kolmen muun rakennushankkeen analysointiin Ruotsissa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

AB - Suomalais-amerikkalaisen tutkimusprojektin päätavoite on ollut kehittää usean osapuolen projektin johtamista ja organisoimista sovellettaessa sähköisen tiedonsiirron ympäristöä. Toinen tavoite on ollut kehittää toiminnalliset mittarit sähköisen tiedonsiirron ympäristön vaikutusten mittaamiseksi valituissa rakennushankkeissa. Tutkimuksen keskeinen johtopäätös on, että soveltamalla sähköistä tiedonsiirtoa ja modernia projektitietojärjestelmää usean osapuolen projektissa voidaan saavuttaa merkittäviä laadullisia ja toiminnallisia etuja. Projektitietojärjestelmä mahdollistaa perinteisen informaatiovirran muuttamisen radikaalisti paremmaksi suunnittelu- ja rakentamisvaiheissa. Toiminnallisten ja laadullisten hyötyjen lisäksi saavutetaan ajassa ja rahassa mitattavia hyötyjä. Suorat kustannushyödyt projektitietojärjestelmien käyttämisestä olivat eurooppalaisissa esimerkkihankkeissa noin kaksinkertaiset verrattuna käyttökuluihin. Epäsuorat kustannussäästöt ovat moninkertaisia suoriin kustannussäästöihin verrattuna. Hyötyjen mittaamisen malli kehitettiin ja testattiin pääosin ensimmäisessä analy-soidussa rakennushankkeessa, joka valmistui ja luovutettiin tilaajalle elokuussa 2000 Suomessa. Mittausmallia sovellettiin lisäksi kolmen muun rakennushankkeen analysointiin Ruotsissa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

KW - project management

KW - building projects

KW - concurrent engineering

KW - collaboration

KW - Internet

KW - construction

KW - measuring frameworks

KW - re-engineering

KW - cost-benefit analysis

KW - communication tools

M3 - Report

SN - 951-38-5993-2

T3 - VTT Publications

BT - Projektin hallinta sähköisen tiedonsiirron ympäristössä

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Sulankivi K, Lakka A, Luedke M. Projektin hallinta sähköisen tiedonsiirron ympäristössä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2002. 168 p. (VTT Publications; No. 469).