ProViisikon tulosten arviointi

Sirkku Kivisaari, Teemu Paavola, Virpi Pyykkö, Niilo Saranummi

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa kuvataan viiden sairaanhoitopiirin yhteisen kehittämishankeryppään sisäisen tulosarvioinnin prosessi, metodologia ja tulokset. Kohteena oleva ns. ProViisikko-hankekokonaisuus edustaa uudenlaista tapaa edistää uusien ratkaisujen kehittämistä ja käyttöönottoa terveydenhuollossa. Siinä julkiset rahoittajatahot pyrkivät keskinäisellä yhteistyöllä edistämään yksityisen ja julkisen sektorin vuorovaikutteista innovaatioiden kehittämistä ja hyödyntämistä. ProViisikossa kehitetyt uudet ratkaisut liittyvät kahteen aihepiiriin. Toinen aihepiiri oli kansalaisille suunnatut sähköiset asiointipalvelut ja toinen oli tuotantoprosessien uudistaminen. Tulosten arviointi osoitti, että ProViisikossa on saatu aikaan hyviä ja kiinnostavia tuloksia, joilla voitaisiin uudistaa ja tehostaa osallistuvien sairaanhoitopiirien toimintaa ja asiakaspalvelua. Tulosten käyttöönotto ei kuitenkaan tapahdu itsestään, vaan vaatii investointeja, hankkeistusta ja johdon sitoutumista. Terveydenhuollon palvelujen laadun ja palvelutuotannon kustannustehokkuuden parantamiseksi tarvitaan tietotekniikkapohjaisten uusien ratkaisujen kehittämistä. Niiden käyttöönotto ei tuo tavoiteltuja hyötyjä, ellei samanaikaisesti kehitetä terveydenhuollon toimintaprosesseja.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages56
ISBN (Electronic)978-951-38-6893-2
Publication statusPublished - 2007
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number2367
ISSN1235-0605

Keywords

  • public private partnership
  • health care
  • assessment processes
  • assessment methodology
  • internal assessment
  • result diffusion

Cite this

Kivisaari, S., Paavola, T., Pyykkö, V., & Saranummi, N. (2007). ProViisikon tulosten arviointi. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 2367
Kivisaari, Sirkku ; Paavola, Teemu ; Pyykkö, Virpi ; Saranummi, Niilo. / ProViisikon tulosten arviointi. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2007. 56 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2367).
@book{606d2d86dafe4678b7f2a17283b4b2a6,
title = "ProViisikon tulosten arviointi",
abstract = "Julkaisussa kuvataan viiden sairaanhoitopiirin yhteisen kehitt{\"a}mishankerypp{\"a}{\"a}n sis{\"a}isen tulosarvioinnin prosessi, metodologia ja tulokset. Kohteena oleva ns. ProViisikko-hankekokonaisuus edustaa uudenlaista tapaa edist{\"a}{\"a} uusien ratkaisujen kehitt{\"a}mist{\"a} ja k{\"a}ytt{\"o}{\"o}nottoa terveydenhuollossa. Siin{\"a} julkiset rahoittajatahot pyrkiv{\"a}t keskin{\"a}isell{\"a} yhteisty{\"o}ll{\"a} edist{\"a}m{\"a}{\"a}n yksityisen ja julkisen sektorin vuorovaikutteista innovaatioiden kehitt{\"a}mist{\"a} ja hy{\"o}dynt{\"a}mist{\"a}. ProViisikossa kehitetyt uudet ratkaisut liittyv{\"a}t kahteen aihepiiriin. Toinen aihepiiri oli kansalaisille suunnatut s{\"a}hk{\"o}iset asiointipalvelut ja toinen oli tuotantoprosessien uudistaminen. Tulosten arviointi osoitti, ett{\"a} ProViisikossa on saatu aikaan hyvi{\"a} ja kiinnostavia tuloksia, joilla voitaisiin uudistaa ja tehostaa osallistuvien sairaanhoitopiirien toimintaa ja asiakaspalvelua. Tulosten k{\"a}ytt{\"o}{\"o}notto ei kuitenkaan tapahdu itsest{\"a}{\"a}n, vaan vaatii investointeja, hankkeistusta ja johdon sitoutumista. Terveydenhuollon palvelujen laadun ja palvelutuotannon kustannustehokkuuden parantamiseksi tarvitaan tietotekniikkapohjaisten uusien ratkaisujen kehitt{\"a}mist{\"a}. Niiden k{\"a}ytt{\"o}{\"o}notto ei tuo tavoiteltuja hy{\"o}tyj{\"a}, ellei samanaikaisesti kehitet{\"a} terveydenhuollon toimintaprosesseja.",
keywords = "public private partnership, health care, assessment processes, assessment methodology, internal assessment, result diffusion",
author = "Sirkku Kivisaari and Teemu Paavola and Virpi Pyykk{\"o} and Niilo Saranummi",
note = "Project code: 15248",
year = "2007",
language = "Finnish",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "2367",
address = "Finland",

}

Kivisaari, S, Paavola, T, Pyykkö, V & Saranummi, N 2007, ProViisikon tulosten arviointi. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 2367, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

ProViisikon tulosten arviointi. / Kivisaari, Sirkku; Paavola, Teemu; Pyykkö, Virpi; Saranummi, Niilo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2007. 56 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2367).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - ProViisikon tulosten arviointi

AU - Kivisaari, Sirkku

AU - Paavola, Teemu

AU - Pyykkö, Virpi

AU - Saranummi, Niilo

N1 - Project code: 15248

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Julkaisussa kuvataan viiden sairaanhoitopiirin yhteisen kehittämishankeryppään sisäisen tulosarvioinnin prosessi, metodologia ja tulokset. Kohteena oleva ns. ProViisikko-hankekokonaisuus edustaa uudenlaista tapaa edistää uusien ratkaisujen kehittämistä ja käyttöönottoa terveydenhuollossa. Siinä julkiset rahoittajatahot pyrkivät keskinäisellä yhteistyöllä edistämään yksityisen ja julkisen sektorin vuorovaikutteista innovaatioiden kehittämistä ja hyödyntämistä. ProViisikossa kehitetyt uudet ratkaisut liittyvät kahteen aihepiiriin. Toinen aihepiiri oli kansalaisille suunnatut sähköiset asiointipalvelut ja toinen oli tuotantoprosessien uudistaminen. Tulosten arviointi osoitti, että ProViisikossa on saatu aikaan hyviä ja kiinnostavia tuloksia, joilla voitaisiin uudistaa ja tehostaa osallistuvien sairaanhoitopiirien toimintaa ja asiakaspalvelua. Tulosten käyttöönotto ei kuitenkaan tapahdu itsestään, vaan vaatii investointeja, hankkeistusta ja johdon sitoutumista. Terveydenhuollon palvelujen laadun ja palvelutuotannon kustannustehokkuuden parantamiseksi tarvitaan tietotekniikkapohjaisten uusien ratkaisujen kehittämistä. Niiden käyttöönotto ei tuo tavoiteltuja hyötyjä, ellei samanaikaisesti kehitetä terveydenhuollon toimintaprosesseja.

AB - Julkaisussa kuvataan viiden sairaanhoitopiirin yhteisen kehittämishankeryppään sisäisen tulosarvioinnin prosessi, metodologia ja tulokset. Kohteena oleva ns. ProViisikko-hankekokonaisuus edustaa uudenlaista tapaa edistää uusien ratkaisujen kehittämistä ja käyttöönottoa terveydenhuollossa. Siinä julkiset rahoittajatahot pyrkivät keskinäisellä yhteistyöllä edistämään yksityisen ja julkisen sektorin vuorovaikutteista innovaatioiden kehittämistä ja hyödyntämistä. ProViisikossa kehitetyt uudet ratkaisut liittyvät kahteen aihepiiriin. Toinen aihepiiri oli kansalaisille suunnatut sähköiset asiointipalvelut ja toinen oli tuotantoprosessien uudistaminen. Tulosten arviointi osoitti, että ProViisikossa on saatu aikaan hyviä ja kiinnostavia tuloksia, joilla voitaisiin uudistaa ja tehostaa osallistuvien sairaanhoitopiirien toimintaa ja asiakaspalvelua. Tulosten käyttöönotto ei kuitenkaan tapahdu itsestään, vaan vaatii investointeja, hankkeistusta ja johdon sitoutumista. Terveydenhuollon palvelujen laadun ja palvelutuotannon kustannustehokkuuden parantamiseksi tarvitaan tietotekniikkapohjaisten uusien ratkaisujen kehittämistä. Niiden käyttöönotto ei tuo tavoiteltuja hyötyjä, ellei samanaikaisesti kehitetä terveydenhuollon toimintaprosesseja.

KW - public private partnership

KW - health care

KW - assessment processes

KW - assessment methodology

KW - internal assessment

KW - result diffusion

M3 - Report

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - ProViisikon tulosten arviointi

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Kivisaari S, Paavola T, Pyykkö V, Saranummi N. ProViisikon tulosten arviointi. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2007. 56 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2367).