Puhelinverkon rakenteen ja toiminteiden vaikutus palvelutasoon

Erkki Sara

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Puhelinverkon palvelun laatu ja palvelutaso muodostavat monitahoisen, myös tilaajaa koskevan tutkimuskohteen, jonka selvittely on kansainvälisestikin ottaen vielä kesken. Palvelutasoa voidaan kohottaa tilaajille tarjottavilla uusilla palveluilla, jotka samalla tehostavat ja monipuolistavat puhelinverkon käyttöä. Uudet prosessoriohjatut digitaaliset puhelinvaihteet ovat mahdollistaneet toiminteiden toteutuksen lähes rajattomasti. Kuitenkin useimpien toiminteiden käyttötarve on todettu varsin vähäiseksi. Toisaalta puhelinverkon palvelutasoa voidaan parantaa ja sitä parannetaan nopean teknisen kehityksen mahdollistamalla modernisoinnilla. Digitalisointi, kehitys kohti monipalveluverkkoa, optisen siirtotekniikan yleistyminen ja tietokonepohjaisten, nykyistä joustavampien väylöitysmenetelmien käyttö tarjoavat tilaajalle entistä korkeamman palvelutason. Laajennusten optimoinnilla ja verkkojen suunnitteluun liittyvällä liikenteen suuntaamisella on keskeinen merkitys palvelutason ylläpitämisessä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages35
ISBN (Print)951-38-2147-1
Publication statusPublished - 1985
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number402
ISSN0358-5085

Keywords

  • telephone equipment
  • networks
  • construction
  • services

Cite this

Sara, E. (1985). Puhelinverkon rakenteen ja toiminteiden vaikutus palvelutasoon. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 402
Sara, Erkki. / Puhelinverkon rakenteen ja toiminteiden vaikutus palvelutasoon. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 35 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 402).
@book{045b053bbec74a23ba748154426bf28d,
title = "Puhelinverkon rakenteen ja toiminteiden vaikutus palvelutasoon",
abstract = "Puhelinverkon palvelun laatu ja palvelutaso muodostavat monitahoisen, my{\"o}s tilaajaa koskevan tutkimuskohteen, jonka selvittely on kansainv{\"a}lisestikin ottaen viel{\"a} kesken. Palvelutasoa voidaan kohottaa tilaajille tarjottavilla uusilla palveluilla, jotka samalla tehostavat ja monipuolistavat puhelinverkon k{\"a}ytt{\"o}{\"a}. Uudet prosessoriohjatut digitaaliset puhelinvaihteet ovat mahdollistaneet toiminteiden toteutuksen l{\"a}hes rajattomasti. Kuitenkin useimpien toiminteiden k{\"a}ytt{\"o}tarve on todettu varsin v{\"a}h{\"a}iseksi. Toisaalta puhelinverkon palvelutasoa voidaan parantaa ja sit{\"a} parannetaan nopean teknisen kehityksen mahdollistamalla modernisoinnilla. Digitalisointi, kehitys kohti monipalveluverkkoa, optisen siirtotekniikan yleistyminen ja tietokonepohjaisten, nykyist{\"a} joustavampien v{\"a}yl{\"o}itysmenetelmien k{\"a}ytt{\"o} tarjoavat tilaajalle entist{\"a} korkeamman palvelutason. Laajennusten optimoinnilla ja verkkojen suunnitteluun liittyv{\"a}ll{\"a} liikenteen suuntaamisella on keskeinen merkitys palvelutason yll{\"a}pit{\"a}misess{\"a}.",
keywords = "telephone equipment, networks, construction, services",
author = "Erkki Sara",
year = "1985",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2147-1",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "402",
address = "Finland",

}

Sara, E 1985, Puhelinverkon rakenteen ja toiminteiden vaikutus palvelutasoon. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 402, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Puhelinverkon rakenteen ja toiminteiden vaikutus palvelutasoon. / Sara, Erkki.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 35 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 402).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Puhelinverkon rakenteen ja toiminteiden vaikutus palvelutasoon

AU - Sara, Erkki

PY - 1985

Y1 - 1985

N2 - Puhelinverkon palvelun laatu ja palvelutaso muodostavat monitahoisen, myös tilaajaa koskevan tutkimuskohteen, jonka selvittely on kansainvälisestikin ottaen vielä kesken. Palvelutasoa voidaan kohottaa tilaajille tarjottavilla uusilla palveluilla, jotka samalla tehostavat ja monipuolistavat puhelinverkon käyttöä. Uudet prosessoriohjatut digitaaliset puhelinvaihteet ovat mahdollistaneet toiminteiden toteutuksen lähes rajattomasti. Kuitenkin useimpien toiminteiden käyttötarve on todettu varsin vähäiseksi. Toisaalta puhelinverkon palvelutasoa voidaan parantaa ja sitä parannetaan nopean teknisen kehityksen mahdollistamalla modernisoinnilla. Digitalisointi, kehitys kohti monipalveluverkkoa, optisen siirtotekniikan yleistyminen ja tietokonepohjaisten, nykyistä joustavampien väylöitysmenetelmien käyttö tarjoavat tilaajalle entistä korkeamman palvelutason. Laajennusten optimoinnilla ja verkkojen suunnitteluun liittyvällä liikenteen suuntaamisella on keskeinen merkitys palvelutason ylläpitämisessä.

AB - Puhelinverkon palvelun laatu ja palvelutaso muodostavat monitahoisen, myös tilaajaa koskevan tutkimuskohteen, jonka selvittely on kansainvälisestikin ottaen vielä kesken. Palvelutasoa voidaan kohottaa tilaajille tarjottavilla uusilla palveluilla, jotka samalla tehostavat ja monipuolistavat puhelinverkon käyttöä. Uudet prosessoriohjatut digitaaliset puhelinvaihteet ovat mahdollistaneet toiminteiden toteutuksen lähes rajattomasti. Kuitenkin useimpien toiminteiden käyttötarve on todettu varsin vähäiseksi. Toisaalta puhelinverkon palvelutasoa voidaan parantaa ja sitä parannetaan nopean teknisen kehityksen mahdollistamalla modernisoinnilla. Digitalisointi, kehitys kohti monipalveluverkkoa, optisen siirtotekniikan yleistyminen ja tietokonepohjaisten, nykyistä joustavampien väylöitysmenetelmien käyttö tarjoavat tilaajalle entistä korkeamman palvelutason. Laajennusten optimoinnilla ja verkkojen suunnitteluun liittyvällä liikenteen suuntaamisella on keskeinen merkitys palvelutason ylläpitämisessä.

KW - telephone equipment

KW - networks

KW - construction

KW - services

M3 - Report

SN - 951-38-2147-1

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Puhelinverkon rakenteen ja toiminteiden vaikutus palvelutasoon

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Sara E. Puhelinverkon rakenteen ja toiminteiden vaikutus palvelutasoon. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 35 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 402).