Purku- ja korjausrakentamisen työturvallisuus

Pekka Paasivuori, Simo Sauni, Risto Hakala, Marjo Hyödynmaa

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Rakenteiden staattisen toiminnan ja lujuuden huomioon ottamista purku- ja korjausrakentamista suunniteltaessa ja suoritettaessa on tutkittu varsin vähän. Tutkimuksessa selvitettiin tilastoista ja työmaahaastatteluilla purku- ja korjausrakentamisessa sattuneita onnettomuuksia. Näiden perusteella laadittiin kolme osaraporttia: Purkutyöntekijän turvallisuusopas, Purkutyön suunnittelun turvallisuusopas ja Purku- ja korjausrakentamista suunnittelevan turvallisuusopas. Kaksi ensimmäistä on tarkoitettu pääasiassa työmaille, kolmas suunnittelijoille ja rakennuttajille. Kaksi ensimmäistä julkaistaan Työsuojelurahaston julkaisusarjassa, kolmas sekä tämä yhteenvetoraportti VTT Tiedotteita-sarjassa. Tutkimuksen aikana on laadittu koulutuspaketti, johon edellä mainittujen oppaiden lisäksi kuuluu diakuvasarja kuvateksteineen ja kalvosarja purkutöiden työturvallisuudesta. Koulutuspaketti on saatavissa Työsuojelurahastosta.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages64
ISBN (Print)951-38-3801-3
Publication statusPublished - 1990
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number1152
ISSN0358-5085

Keywords

  • occupational health
  • occupational safety
  • construction, repairs
  • renovating
  • rebuilding
  • interviews
  • statistical analysis
  • design

Cite this

Paasivuori, P., Sauni, S., Hakala, R., & Hyödynmaa, M. (1990). Purku- ja korjausrakentamisen työturvallisuus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1152
Paasivuori, Pekka ; Sauni, Simo ; Hakala, Risto ; Hyödynmaa, Marjo. / Purku- ja korjausrakentamisen työturvallisuus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1990. 64 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1152).
@book{cb107fa873624690a9d9bbb072fac540,
title = "Purku- ja korjausrakentamisen ty{\"o}turvallisuus",
abstract = "Rakenteiden staattisen toiminnan ja lujuuden huomioon ottamista purku- ja korjausrakentamista suunniteltaessa ja suoritettaessa on tutkittu varsin v{\"a}h{\"a}n. Tutkimuksessa selvitettiin tilastoista ja ty{\"o}maahaastatteluilla purku- ja korjausrakentamisessa sattuneita onnettomuuksia. N{\"a}iden perusteella laadittiin kolme osaraporttia: Purkuty{\"o}ntekij{\"a}n turvallisuusopas, Purkuty{\"o}n suunnittelun turvallisuusopas ja Purku- ja korjausrakentamista suunnittelevan turvallisuusopas. Kaksi ensimm{\"a}ist{\"a} on tarkoitettu p{\"a}{\"a}asiassa ty{\"o}maille, kolmas suunnittelijoille ja rakennuttajille. Kaksi ensimm{\"a}ist{\"a} julkaistaan Ty{\"o}suojelurahaston julkaisusarjassa, kolmas sek{\"a} t{\"a}m{\"a} yhteenvetoraportti VTT Tiedotteita-sarjassa. Tutkimuksen aikana on laadittu koulutuspaketti, johon edell{\"a} mainittujen oppaiden lis{\"a}ksi kuuluu diakuvasarja kuvateksteineen ja kalvosarja purkut{\"o}iden ty{\"o}turvallisuudesta. Koulutuspaketti on saatavissa Ty{\"o}suojelurahastosta.",
keywords = "occupational health, occupational safety, construction, repairs, renovating, rebuilding, interviews, statistical analysis, design",
author = "Pekka Paasivuori and Simo Sauni and Risto Hakala and Marjo Hy{\"o}dynmaa",
year = "1990",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3801-3",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1152",
address = "Finland",

}

Paasivuori, P, Sauni, S, Hakala, R & Hyödynmaa, M 1990, Purku- ja korjausrakentamisen työturvallisuus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1152, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Purku- ja korjausrakentamisen työturvallisuus. / Paasivuori, Pekka; Sauni, Simo; Hakala, Risto; Hyödynmaa, Marjo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1990. 64 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1152).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Purku- ja korjausrakentamisen työturvallisuus

AU - Paasivuori, Pekka

AU - Sauni, Simo

AU - Hakala, Risto

AU - Hyödynmaa, Marjo

PY - 1990

Y1 - 1990

N2 - Rakenteiden staattisen toiminnan ja lujuuden huomioon ottamista purku- ja korjausrakentamista suunniteltaessa ja suoritettaessa on tutkittu varsin vähän. Tutkimuksessa selvitettiin tilastoista ja työmaahaastatteluilla purku- ja korjausrakentamisessa sattuneita onnettomuuksia. Näiden perusteella laadittiin kolme osaraporttia: Purkutyöntekijän turvallisuusopas, Purkutyön suunnittelun turvallisuusopas ja Purku- ja korjausrakentamista suunnittelevan turvallisuusopas. Kaksi ensimmäistä on tarkoitettu pääasiassa työmaille, kolmas suunnittelijoille ja rakennuttajille. Kaksi ensimmäistä julkaistaan Työsuojelurahaston julkaisusarjassa, kolmas sekä tämä yhteenvetoraportti VTT Tiedotteita-sarjassa. Tutkimuksen aikana on laadittu koulutuspaketti, johon edellä mainittujen oppaiden lisäksi kuuluu diakuvasarja kuvateksteineen ja kalvosarja purkutöiden työturvallisuudesta. Koulutuspaketti on saatavissa Työsuojelurahastosta.

AB - Rakenteiden staattisen toiminnan ja lujuuden huomioon ottamista purku- ja korjausrakentamista suunniteltaessa ja suoritettaessa on tutkittu varsin vähän. Tutkimuksessa selvitettiin tilastoista ja työmaahaastatteluilla purku- ja korjausrakentamisessa sattuneita onnettomuuksia. Näiden perusteella laadittiin kolme osaraporttia: Purkutyöntekijän turvallisuusopas, Purkutyön suunnittelun turvallisuusopas ja Purku- ja korjausrakentamista suunnittelevan turvallisuusopas. Kaksi ensimmäistä on tarkoitettu pääasiassa työmaille, kolmas suunnittelijoille ja rakennuttajille. Kaksi ensimmäistä julkaistaan Työsuojelurahaston julkaisusarjassa, kolmas sekä tämä yhteenvetoraportti VTT Tiedotteita-sarjassa. Tutkimuksen aikana on laadittu koulutuspaketti, johon edellä mainittujen oppaiden lisäksi kuuluu diakuvasarja kuvateksteineen ja kalvosarja purkutöiden työturvallisuudesta. Koulutuspaketti on saatavissa Työsuojelurahastosta.

KW - occupational health

KW - occupational safety

KW - construction, repairs

KW - renovating

KW - rebuilding

KW - interviews

KW - statistical analysis

KW - design

M3 - Report

SN - 951-38-3801-3

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Purku- ja korjausrakentamisen työturvallisuus

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Paasivuori P, Sauni S, Hakala R, Hyödynmaa M. Purku- ja korjausrakentamisen työturvallisuus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1990. 64 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1152).