Putkien painekokeet korkeassa lämpötilassa

Ulla Mäkelä, Jarmo Jokinen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

VTT:n metallilaboratorio on kehittänyt paineistettujen putkien testausta korkeassa lämpötilassa. Koelaitteisto käsittää paineistusyksikön, uunin ja erilaisia säätimiä ja suojavarusteita, ja sillä simuloidaan putkien käyttöä energiaatuottavissa laitoksissa ja prosessiteollisuudessa. Laittei stolla suoritettavan kokeen yhteydessä seurataan virumise n etenemistä putkimateriaalissa. Menetelmällä saadaan koke ellista tietoa, jota voidaan käyttää tavanomaisia virumis mittauksia ja laskennallisia menetelmiä tarkempaan jäännös eliniän tai käyttöiän määritykseen.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages23
ISBN (Print)951-38-2994-4
Publication statusPublished - 1987
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number788
ISSN0358-5085

Keywords

  • tubes
  • creep tests
  • high temperature tests
  • high pressure tests

Cite this

Mäkelä, U., & Jokinen, J. (1987). Putkien painekokeet korkeassa lämpötilassa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 788
Mäkelä, Ulla ; Jokinen, Jarmo. / Putkien painekokeet korkeassa lämpötilassa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 23 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 788).
@book{143ac9d3660f430d85f9a690150dc3f8,
title = "Putkien painekokeet korkeassa l{\"a}mp{\"o}tilassa",
abstract = "VTT:n metallilaboratorio on kehitt{\"a}nyt paineistettujen putkien testausta korkeassa l{\"a}mp{\"o}tilassa. Koelaitteisto k{\"a}sitt{\"a}{\"a} paineistusyksik{\"o}n, uunin ja erilaisia s{\"a}{\"a}timi{\"a} ja suojavarusteita, ja sill{\"a} simuloidaan putkien k{\"a}ytt{\"o}{\"a} energiaatuottavissa laitoksissa ja prosessiteollisuudessa. Laittei stolla suoritettavan kokeen yhteydess{\"a} seurataan virumise n etenemist{\"a} putkimateriaalissa. Menetelm{\"a}ll{\"a} saadaan koke ellista tietoa, jota voidaan k{\"a}ytt{\"a}{\"a} tavanomaisia virumis mittauksia ja laskennallisia menetelmi{\"a} tarkempaan j{\"a}{\"a}nn{\"o}s elini{\"a}n tai k{\"a}ytt{\"o}i{\"a}n m{\"a}{\"a}ritykseen.",
keywords = "tubes, creep tests, high temperature tests, high pressure tests",
author = "Ulla M{\"a}kel{\"a} and Jarmo Jokinen",
year = "1987",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2994-4",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "788",
address = "Finland",

}

Mäkelä, U & Jokinen, J 1987, Putkien painekokeet korkeassa lämpötilassa. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 788, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Putkien painekokeet korkeassa lämpötilassa. / Mäkelä, Ulla; Jokinen, Jarmo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 23 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 788).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Putkien painekokeet korkeassa lämpötilassa

AU - Mäkelä, Ulla

AU - Jokinen, Jarmo

PY - 1987

Y1 - 1987

N2 - VTT:n metallilaboratorio on kehittänyt paineistettujen putkien testausta korkeassa lämpötilassa. Koelaitteisto käsittää paineistusyksikön, uunin ja erilaisia säätimiä ja suojavarusteita, ja sillä simuloidaan putkien käyttöä energiaatuottavissa laitoksissa ja prosessiteollisuudessa. Laittei stolla suoritettavan kokeen yhteydessä seurataan virumise n etenemistä putkimateriaalissa. Menetelmällä saadaan koke ellista tietoa, jota voidaan käyttää tavanomaisia virumis mittauksia ja laskennallisia menetelmiä tarkempaan jäännös eliniän tai käyttöiän määritykseen.

AB - VTT:n metallilaboratorio on kehittänyt paineistettujen putkien testausta korkeassa lämpötilassa. Koelaitteisto käsittää paineistusyksikön, uunin ja erilaisia säätimiä ja suojavarusteita, ja sillä simuloidaan putkien käyttöä energiaatuottavissa laitoksissa ja prosessiteollisuudessa. Laittei stolla suoritettavan kokeen yhteydessä seurataan virumise n etenemistä putkimateriaalissa. Menetelmällä saadaan koke ellista tietoa, jota voidaan käyttää tavanomaisia virumis mittauksia ja laskennallisia menetelmiä tarkempaan jäännös eliniän tai käyttöiän määritykseen.

KW - tubes

KW - creep tests

KW - high temperature tests

KW - high pressure tests

M3 - Report

SN - 951-38-2994-4

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Putkien painekokeet korkeassa lämpötilassa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Mäkelä U, Jokinen J. Putkien painekokeet korkeassa lämpötilassa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 23 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 788).