Putoamissuojaus pientalorakentamisessa

Tarja Mäkelä, Hannu Kauranen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Ammattimaisen pientalorakentamisen putoamissuojauksen kehittäminen –hankkeen (PIPUKE) päätavoitteena on ollut nykyistä käyttökelpoisempien putoamissuojausratkaisujen kehittäminen ottaen huomioon kiinteät ja henkilökohtaiset suojausratkaisut sekä pientalorakentamisen olosuhteet ja reunaehdot. Pientalojen putoamisturvallisuuteen on kaivattu lisää tietoa ja valmiiksi mietittyjä toimivia ratkaisuja ja menetelmiä sekä uusia innovaatioita. Putoamissuojauksessa keskitytään tässä oppaassa pientalojen vesikattotöihin. Putoamisturvallisuuden edellytyksenä on, että putoamisturvallisuus on mukana kokonaisvaltaisesti rakentamisprosessissa. Oppaassa on kuvattu putoamissuojausratkaisuja, putoamissuojaussuunnitteluprosessi uudiskohteessa ja vesikattosaneerauksissa, putoamissuojauksen toteutukseen osallistuvat tahot ja heidän tehtävänsä sekä putoamissuojausratkaisujen valintaan vaikuttavia tekijöitä. Hankkeen toteutuksessa on tehty tiivistä yhteistyötä mukana olleiden yritysten kanssa. Keskeisinä menetelminä ovat kohdetyömaat, työpaja, kehittämistyö ja testaus.
Original languageFinnish
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages69
Publication statusPublished - 2007
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Tutkimusraportti
NumberVTT-R-05842-07

Cite this

Mäkelä, T., & Kauranen, H. (2007). Putoamissuojaus pientalorakentamisessa. VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tutkimusraportti, No. VTT-R-05842-07
Mäkelä, Tarja ; Kauranen, Hannu. / Putoamissuojaus pientalorakentamisessa. VTT Technical Research Centre of Finland, 2007. 69 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-05842-07).
@book{30d03c8c678c4246955992f5dfe2ded6,
title = "Putoamissuojaus pientalorakentamisessa",
abstract = "Ammattimaisen pientalorakentamisen putoamissuojauksen kehitt{\"a}minen –hankkeen (PIPUKE) p{\"a}{\"a}tavoitteena on ollut nykyist{\"a} k{\"a}ytt{\"o}kelpoisempien putoamissuojausratkaisujen kehitt{\"a}minen ottaen huomioon kiinte{\"a}t ja henkil{\"o}kohtaiset suojausratkaisut sek{\"a} pientalorakentamisen olosuhteet ja reunaehdot. Pientalojen putoamisturvallisuuteen on kaivattu lis{\"a}{\"a} tietoa ja valmiiksi mietittyj{\"a} toimivia ratkaisuja ja menetelmi{\"a} sek{\"a} uusia innovaatioita. Putoamissuojauksessa keskityt{\"a}{\"a}n t{\"a}ss{\"a} oppaassa pientalojen vesikattot{\"o}ihin. Putoamisturvallisuuden edellytyksen{\"a} on, ett{\"a} putoamisturvallisuus on mukana kokonaisvaltaisesti rakentamisprosessissa. Oppaassa on kuvattu putoamissuojausratkaisuja, putoamissuojaussuunnitteluprosessi uudiskohteessa ja vesikattosaneerauksissa, putoamissuojauksen toteutukseen osallistuvat tahot ja heid{\"a}n teht{\"a}v{\"a}ns{\"a} sek{\"a} putoamissuojausratkaisujen valintaan vaikuttavia tekij{\"o}it{\"a}. Hankkeen toteutuksessa on tehty tiivist{\"a} yhteisty{\"o}t{\"a} mukana olleiden yritysten kanssa. Keskeisin{\"a} menetelmin{\"a} ovat kohdety{\"o}maat, ty{\"o}paja, kehitt{\"a}misty{\"o} ja testaus.",
author = "Tarja M{\"a}kel{\"a} and Hannu Kauranen",
note = "VTT-R-05842-07",
year = "2007",
language = "Finnish",
series = "VTT Tutkimusraportti",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "VTT-R-05842-07",
address = "Finland",

}

Mäkelä, T & Kauranen, H 2007, Putoamissuojaus pientalorakentamisessa. VTT Tutkimusraportti, no. VTT-R-05842-07, VTT Technical Research Centre of Finland.

Putoamissuojaus pientalorakentamisessa. / Mäkelä, Tarja; Kauranen, Hannu.

VTT Technical Research Centre of Finland, 2007. 69 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-05842-07).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Putoamissuojaus pientalorakentamisessa

AU - Mäkelä, Tarja

AU - Kauranen, Hannu

N1 - VTT-R-05842-07

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Ammattimaisen pientalorakentamisen putoamissuojauksen kehittäminen –hankkeen (PIPUKE) päätavoitteena on ollut nykyistä käyttökelpoisempien putoamissuojausratkaisujen kehittäminen ottaen huomioon kiinteät ja henkilökohtaiset suojausratkaisut sekä pientalorakentamisen olosuhteet ja reunaehdot. Pientalojen putoamisturvallisuuteen on kaivattu lisää tietoa ja valmiiksi mietittyjä toimivia ratkaisuja ja menetelmiä sekä uusia innovaatioita. Putoamissuojauksessa keskitytään tässä oppaassa pientalojen vesikattotöihin. Putoamisturvallisuuden edellytyksenä on, että putoamisturvallisuus on mukana kokonaisvaltaisesti rakentamisprosessissa. Oppaassa on kuvattu putoamissuojausratkaisuja, putoamissuojaussuunnitteluprosessi uudiskohteessa ja vesikattosaneerauksissa, putoamissuojauksen toteutukseen osallistuvat tahot ja heidän tehtävänsä sekä putoamissuojausratkaisujen valintaan vaikuttavia tekijöitä. Hankkeen toteutuksessa on tehty tiivistä yhteistyötä mukana olleiden yritysten kanssa. Keskeisinä menetelminä ovat kohdetyömaat, työpaja, kehittämistyö ja testaus.

AB - Ammattimaisen pientalorakentamisen putoamissuojauksen kehittäminen –hankkeen (PIPUKE) päätavoitteena on ollut nykyistä käyttökelpoisempien putoamissuojausratkaisujen kehittäminen ottaen huomioon kiinteät ja henkilökohtaiset suojausratkaisut sekä pientalorakentamisen olosuhteet ja reunaehdot. Pientalojen putoamisturvallisuuteen on kaivattu lisää tietoa ja valmiiksi mietittyjä toimivia ratkaisuja ja menetelmiä sekä uusia innovaatioita. Putoamissuojauksessa keskitytään tässä oppaassa pientalojen vesikattotöihin. Putoamisturvallisuuden edellytyksenä on, että putoamisturvallisuus on mukana kokonaisvaltaisesti rakentamisprosessissa. Oppaassa on kuvattu putoamissuojausratkaisuja, putoamissuojaussuunnitteluprosessi uudiskohteessa ja vesikattosaneerauksissa, putoamissuojauksen toteutukseen osallistuvat tahot ja heidän tehtävänsä sekä putoamissuojausratkaisujen valintaan vaikuttavia tekijöitä. Hankkeen toteutuksessa on tehty tiivistä yhteistyötä mukana olleiden yritysten kanssa. Keskeisinä menetelminä ovat kohdetyömaat, työpaja, kehittämistyö ja testaus.

M3 - Report

T3 - VTT Tutkimusraportti

BT - Putoamissuojaus pientalorakentamisessa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

ER -

Mäkelä T, Kauranen H. Putoamissuojaus pientalorakentamisessa. VTT Technical Research Centre of Finland, 2007. 69 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-05842-07).