Puulattioiden kosteuseläminen

Mika Leivo

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Asuin- ja liikuntatiloissa käytetään lautaparketti-, mosaiikkiparketti-, lautalamelli-, viilulankku- ja lattialautaverhouksia. Julkaisussa käsitellään suomalaisten valmistajien tuottamien lattiaverhousmateriaalien käyttöä ja kosteuskäyttäytymistä. Kullakin asuin- ja liikuntatilojen puuverhouksella on omat kosteuskäyttäytymisen erityispiirteensä: lautaparketin kosteuselämistä pienennetään huomattavasti parketin kolmikerrosrakenteen avulla; mosaiikkiparketin elämistä rajoittaa parketin liimaus betonilaattaan; joustolattioissa käytettävien lautalamellin ja viilulankun osien syysuunnat on valittu poikkileikkauksessa pystyyn; mosaiikkiparketti liimataan joustolattiarakenteessa vaneriin; lattialaudan koko ja kuivaus valitaan vastaamaan tilan käytön oloja. Teollisuuden tuotekehitysprojektissa seurattiin asuin- ja liikuntatilojen käyttöolosuhteita. Suhteellisen kosteuden ja lämpötilan arvot mitattiin vuonna 1986 kuudesta asuintilasta ja kolmesta liikuntatilasta.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages54
ISBN (Print)951-38-3042-X
Publication statusPublished - 1988
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number815
ISSN0358-5085

Keywords

  • floors
  • wood
  • moisture

Cite this

Leivo, M. (1988). Puulattioiden kosteuseläminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 815
Leivo, Mika. / Puulattioiden kosteuseläminen. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 815).
@book{eed90b534f6b464ca8ceced25f474093,
title = "Puulattioiden kosteusel{\"a}minen",
abstract = "Asuin- ja liikuntatiloissa k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n lautaparketti-, mosaiikkiparketti-, lautalamelli-, viilulankku- ja lattialautaverhouksia. Julkaisussa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n suomalaisten valmistajien tuottamien lattiaverhousmateriaalien k{\"a}ytt{\"o}{\"a} ja kosteusk{\"a}ytt{\"a}ytymist{\"a}. Kullakin asuin- ja liikuntatilojen puuverhouksella on omat kosteusk{\"a}ytt{\"a}ytymisen erityispiirteens{\"a}: lautaparketin kosteusel{\"a}mist{\"a} pienennet{\"a}{\"a}n huomattavasti parketin kolmikerrosrakenteen avulla; mosaiikkiparketin el{\"a}mist{\"a} rajoittaa parketin liimaus betonilaattaan; joustolattioissa k{\"a}ytett{\"a}vien lautalamellin ja viilulankun osien syysuunnat on valittu poikkileikkauksessa pystyyn; mosaiikkiparketti liimataan joustolattiarakenteessa vaneriin; lattialaudan koko ja kuivaus valitaan vastaamaan tilan k{\"a}yt{\"o}n oloja. Teollisuuden tuotekehitysprojektissa seurattiin asuin- ja liikuntatilojen k{\"a}ytt{\"o}olosuhteita. Suhteellisen kosteuden ja l{\"a}mp{\"o}tilan arvot mitattiin vuonna 1986 kuudesta asuintilasta ja kolmesta liikuntatilasta.",
keywords = "floors, wood, moisture",
author = "Mika Leivo",
year = "1988",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3042-X",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "815",
address = "Finland",

}

Leivo, M 1988, Puulattioiden kosteuseläminen. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 815, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Puulattioiden kosteuseläminen. / Leivo, Mika.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 815).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Puulattioiden kosteuseläminen

AU - Leivo, Mika

PY - 1988

Y1 - 1988

N2 - Asuin- ja liikuntatiloissa käytetään lautaparketti-, mosaiikkiparketti-, lautalamelli-, viilulankku- ja lattialautaverhouksia. Julkaisussa käsitellään suomalaisten valmistajien tuottamien lattiaverhousmateriaalien käyttöä ja kosteuskäyttäytymistä. Kullakin asuin- ja liikuntatilojen puuverhouksella on omat kosteuskäyttäytymisen erityispiirteensä: lautaparketin kosteuselämistä pienennetään huomattavasti parketin kolmikerrosrakenteen avulla; mosaiikkiparketin elämistä rajoittaa parketin liimaus betonilaattaan; joustolattioissa käytettävien lautalamellin ja viilulankun osien syysuunnat on valittu poikkileikkauksessa pystyyn; mosaiikkiparketti liimataan joustolattiarakenteessa vaneriin; lattialaudan koko ja kuivaus valitaan vastaamaan tilan käytön oloja. Teollisuuden tuotekehitysprojektissa seurattiin asuin- ja liikuntatilojen käyttöolosuhteita. Suhteellisen kosteuden ja lämpötilan arvot mitattiin vuonna 1986 kuudesta asuintilasta ja kolmesta liikuntatilasta.

AB - Asuin- ja liikuntatiloissa käytetään lautaparketti-, mosaiikkiparketti-, lautalamelli-, viilulankku- ja lattialautaverhouksia. Julkaisussa käsitellään suomalaisten valmistajien tuottamien lattiaverhousmateriaalien käyttöä ja kosteuskäyttäytymistä. Kullakin asuin- ja liikuntatilojen puuverhouksella on omat kosteuskäyttäytymisen erityispiirteensä: lautaparketin kosteuselämistä pienennetään huomattavasti parketin kolmikerrosrakenteen avulla; mosaiikkiparketin elämistä rajoittaa parketin liimaus betonilaattaan; joustolattioissa käytettävien lautalamellin ja viilulankun osien syysuunnat on valittu poikkileikkauksessa pystyyn; mosaiikkiparketti liimataan joustolattiarakenteessa vaneriin; lattialaudan koko ja kuivaus valitaan vastaamaan tilan käytön oloja. Teollisuuden tuotekehitysprojektissa seurattiin asuin- ja liikuntatilojen käyttöolosuhteita. Suhteellisen kosteuden ja lämpötilan arvot mitattiin vuonna 1986 kuudesta asuintilasta ja kolmesta liikuntatilasta.

KW - floors

KW - wood

KW - moisture

M3 - Report

SN - 951-38-3042-X

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Puulattioiden kosteuseläminen

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Leivo M. Puulattioiden kosteuseläminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 815).