Puun hiiltyminen

Esko Mikkola

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksessa esitetään yksinkertaistettu puun hiiltymismalli sekä eri puulajeilla ja puutuotteilla tehtyjen hiiltymismittausten tulokset. Hiiltymisnopeuteen vaikuttavat puun tiheys ja kosteus sekä ulkoisen säteilyn lämpövirran tiheys ja happipitoisuus palotilassa. Hiiltymismallin avulla voidaan laskea täsmällisesti hiiltymisnopeuden suhteellisia muutoksia, kun jokin puun tai ympäristöolosuhteiden parametriarvoista muuttuu. Tämäntyyppisiä yksinkertaisia puun hiiltymisnopeuden laskentatapoja ei ole ollut aikaisemmin käytettävissä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
Number of pages42
Publication statusPublished - 1990
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports
Number689
ISSN0358-5077

Keywords

  • charring
  • wood
  • wood products
  • models
  • experimentation
  • rates (per time)
  • combustion
  • heat flux
  • calculations
  • density (mass/volume)

Cite this

Mikkola, E. (1990). Puun hiiltyminen. Espoo. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 689
Mikkola, Esko. / Puun hiiltyminen. Espoo, 1990. 42 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 689).
@book{6ac6b1a5b21d474f8b58230cded9660a,
title = "Puun hiiltyminen",
abstract = "Tutkimuksessa esitet{\"a}{\"a}n yksinkertaistettu puun hiiltymismalli sek{\"a} eri puulajeilla ja puutuotteilla tehtyjen hiiltymismittausten tulokset. Hiiltymisnopeuteen vaikuttavat puun tiheys ja kosteus sek{\"a} ulkoisen s{\"a}teilyn l{\"a}mp{\"o}virran tiheys ja happipitoisuus palotilassa. Hiiltymismallin avulla voidaan laskea t{\"a}sm{\"a}llisesti hiiltymisnopeuden suhteellisia muutoksia, kun jokin puun tai ymp{\"a}rist{\"o}olosuhteiden parametriarvoista muuttuu. T{\"a}m{\"a}ntyyppisi{\"a} yksinkertaisia puun hiiltymisnopeuden laskentatapoja ei ole ollut aikaisemmin k{\"a}ytett{\"a}viss{\"a}.",
keywords = "charring, wood, wood products, models, experimentation, rates (per time), combustion, heat flux, calculations, density (mass/volume)",
author = "Esko Mikkola",
year = "1990",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3710-6",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "689",

}

Mikkola, E 1990, Puun hiiltyminen. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 689, Espoo.

Puun hiiltyminen. / Mikkola, Esko.

Espoo, 1990. 42 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 689).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Puun hiiltyminen

AU - Mikkola, Esko

PY - 1990

Y1 - 1990

N2 - Tutkimuksessa esitetään yksinkertaistettu puun hiiltymismalli sekä eri puulajeilla ja puutuotteilla tehtyjen hiiltymismittausten tulokset. Hiiltymisnopeuteen vaikuttavat puun tiheys ja kosteus sekä ulkoisen säteilyn lämpövirran tiheys ja happipitoisuus palotilassa. Hiiltymismallin avulla voidaan laskea täsmällisesti hiiltymisnopeuden suhteellisia muutoksia, kun jokin puun tai ympäristöolosuhteiden parametriarvoista muuttuu. Tämäntyyppisiä yksinkertaisia puun hiiltymisnopeuden laskentatapoja ei ole ollut aikaisemmin käytettävissä.

AB - Tutkimuksessa esitetään yksinkertaistettu puun hiiltymismalli sekä eri puulajeilla ja puutuotteilla tehtyjen hiiltymismittausten tulokset. Hiiltymisnopeuteen vaikuttavat puun tiheys ja kosteus sekä ulkoisen säteilyn lämpövirran tiheys ja happipitoisuus palotilassa. Hiiltymismallin avulla voidaan laskea täsmällisesti hiiltymisnopeuden suhteellisia muutoksia, kun jokin puun tai ympäristöolosuhteiden parametriarvoista muuttuu. Tämäntyyppisiä yksinkertaisia puun hiiltymisnopeuden laskentatapoja ei ole ollut aikaisemmin käytettävissä.

KW - charring

KW - wood

KW - wood products

KW - models

KW - experimentation

KW - rates (per time)

KW - combustion

KW - heat flux

KW - calculations

KW - density (mass/volume)

M3 - Report

SN - 951-38-3710-6

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports

BT - Puun hiiltyminen

CY - Espoo

ER -

Mikkola E. Puun hiiltyminen. Espoo, 1990. 42 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 689).