Puun ja muovien liimaaminen

Riitta Housh

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Kirjallisuusselvityksessä selostetaan puun ja muovien liimaamista rakennus- ja puusepänteollisuudessa. Puupintaan liimattavissa muovilaaduista yleisin on polyvinyylikloridi (PVC). Myös solupolystyreeniä (ESP) ja polyureaani (PUR)- sekä polyvinyylikloridi (PVC)-solumuovia liimataan usein puupinnoille. Muita muoveja käytetään tähän tarkoitukseen harvemmin. Tavallisimmin liimausta käytetään puulevyjen päällystämiseen muovisilla pintamateriaaleilla valmistettaessa lattian, seinän ja katon päällysteitä, listoituksia sekä laminaatteja. Liimaus suoritetaan useimmiten dispersioliimoilla. Kosteissa tiloissa käytetään kontaktiliimoja. Automaattiset reunanviilutuskoneet on suunniteltu sulateliimoille. Lämmöneristyksien liimaamiseen käytetään polyuretaani-, kontakti- tai dispersioliimoja. Vedeneristyksiä kiinnitetään jonkin verran kontaktiliimoilla. Sandwich-rakenteiden valmistukseen soveltuvat parhaiten polyuretaaniliimat.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages25
ISBN (Print)951-38-2114-5
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number357
ISSN0358-5085

Fingerprint

wood bonding
sandwiches
plastics

Keywords

  • wood
  • gluing
  • adhesives
  • plastics

Cite this

Housh, R. (1984). Puun ja muovien liimaaminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 357
Housh, Riitta. / Puun ja muovien liimaaminen. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 25 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 357).
@book{37e8f95ed3b34810a35811605f333a90,
title = "Puun ja muovien liimaaminen",
abstract = "Kirjallisuusselvityksess{\"a} selostetaan puun ja muovien liimaamista rakennus- ja puusep{\"a}nteollisuudessa. Puupintaan liimattavissa muovilaaduista yleisin on polyvinyylikloridi (PVC). My{\"o}s solupolystyreeni{\"a} (ESP) ja polyureaani (PUR)- sek{\"a} polyvinyylikloridi (PVC)-solumuovia liimataan usein puupinnoille. Muita muoveja k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n t{\"a}h{\"a}n tarkoitukseen harvemmin. Tavallisimmin liimausta k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n puulevyjen p{\"a}{\"a}llyst{\"a}miseen muovisilla pintamateriaaleilla valmistettaessa lattian, sein{\"a}n ja katon p{\"a}{\"a}llysteit{\"a}, listoituksia sek{\"a} laminaatteja. Liimaus suoritetaan useimmiten dispersioliimoilla. Kosteissa tiloissa k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n kontaktiliimoja. Automaattiset reunanviilutuskoneet on suunniteltu sulateliimoille. L{\"a}mm{\"o}neristyksien liimaamiseen k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n polyuretaani-, kontakti- tai dispersioliimoja. Vedeneristyksi{\"a} kiinnitet{\"a}{\"a}n jonkin verran kontaktiliimoilla. Sandwich-rakenteiden valmistukseen soveltuvat parhaiten polyuretaaniliimat.",
keywords = "wood, gluing, adhesives, plastics",
author = "Riitta Housh",
year = "1984",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2114-5",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "357",
address = "Finland",

}

Housh, R 1984, Puun ja muovien liimaaminen. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 357, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Puun ja muovien liimaaminen. / Housh, Riitta.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 25 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 357).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Puun ja muovien liimaaminen

AU - Housh, Riitta

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Kirjallisuusselvityksessä selostetaan puun ja muovien liimaamista rakennus- ja puusepänteollisuudessa. Puupintaan liimattavissa muovilaaduista yleisin on polyvinyylikloridi (PVC). Myös solupolystyreeniä (ESP) ja polyureaani (PUR)- sekä polyvinyylikloridi (PVC)-solumuovia liimataan usein puupinnoille. Muita muoveja käytetään tähän tarkoitukseen harvemmin. Tavallisimmin liimausta käytetään puulevyjen päällystämiseen muovisilla pintamateriaaleilla valmistettaessa lattian, seinän ja katon päällysteitä, listoituksia sekä laminaatteja. Liimaus suoritetaan useimmiten dispersioliimoilla. Kosteissa tiloissa käytetään kontaktiliimoja. Automaattiset reunanviilutuskoneet on suunniteltu sulateliimoille. Lämmöneristyksien liimaamiseen käytetään polyuretaani-, kontakti- tai dispersioliimoja. Vedeneristyksiä kiinnitetään jonkin verran kontaktiliimoilla. Sandwich-rakenteiden valmistukseen soveltuvat parhaiten polyuretaaniliimat.

AB - Kirjallisuusselvityksessä selostetaan puun ja muovien liimaamista rakennus- ja puusepänteollisuudessa. Puupintaan liimattavissa muovilaaduista yleisin on polyvinyylikloridi (PVC). Myös solupolystyreeniä (ESP) ja polyureaani (PUR)- sekä polyvinyylikloridi (PVC)-solumuovia liimataan usein puupinnoille. Muita muoveja käytetään tähän tarkoitukseen harvemmin. Tavallisimmin liimausta käytetään puulevyjen päällystämiseen muovisilla pintamateriaaleilla valmistettaessa lattian, seinän ja katon päällysteitä, listoituksia sekä laminaatteja. Liimaus suoritetaan useimmiten dispersioliimoilla. Kosteissa tiloissa käytetään kontaktiliimoja. Automaattiset reunanviilutuskoneet on suunniteltu sulateliimoille. Lämmöneristyksien liimaamiseen käytetään polyuretaani-, kontakti- tai dispersioliimoja. Vedeneristyksiä kiinnitetään jonkin verran kontaktiliimoilla. Sandwich-rakenteiden valmistukseen soveltuvat parhaiten polyuretaaniliimat.

KW - wood

KW - gluing

KW - adhesives

KW - plastics

M3 - Report

SN - 951-38-2114-5

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Puun ja muovien liimaaminen

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Housh R. Puun ja muovien liimaaminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 25 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 357).