Puun kuivauksen erikoismenetelmät

Juuso Kuusela

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Puuta kuivattaessa useat eri tekijät asettavat vaatimuksia kuivaustulokselle ja rajoittavat kuivausmenetelmien valinnanvapautta. Selvimpiä vaatimuksia ja rajoitteita ovat loppukosteus, laatu, kuivausaika, energiankäyttö, investointi-, pääoma- ja käyttökustannukset. Lämpöenergian tarve on yhteinen tekijä kaikissa toimivissa puunkuivausmenetelmissä. Tämän vuoksi energiankäytön tehostaminen on tärkeä osa-alue kuivausprosessien kehittämisessä. Tässä selvityksessä on lyhyesti esitetty nykyinen kuivauskäytäntö sahatavaran, viilun ja lastun osalta sekä luotu katsaus erikoismenetelmiin, joilla puutuotteita on myös kuivattu - tai ainakin yritetty kuivata. Lisäksi on esitetty ajatuksia nykyisten kuivausprosessien tehostamismahdollisuuksista.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages54
ISBN (Print)951-38-2059-9
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number329
ISSN0358-5085

Keywords

  • wood
  • drying

Cite this

Kuusela, J. (1984). Puun kuivauksen erikoismenetelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 329
Kuusela, Juuso. / Puun kuivauksen erikoismenetelmät. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 329).
@book{f275d8c2fb244d9bbd31d96ba69f8799,
title = "Puun kuivauksen erikoismenetelm{\"a}t",
abstract = "Puuta kuivattaessa useat eri tekij{\"a}t asettavat vaatimuksia kuivaustulokselle ja rajoittavat kuivausmenetelmien valinnanvapautta. Selvimpi{\"a} vaatimuksia ja rajoitteita ovat loppukosteus, laatu, kuivausaika, energiank{\"a}ytt{\"o}, investointi-, p{\"a}{\"a}oma- ja k{\"a}ytt{\"o}kustannukset. L{\"a}mp{\"o}energian tarve on yhteinen tekij{\"a} kaikissa toimivissa puunkuivausmenetelmiss{\"a}. T{\"a}m{\"a}n vuoksi energiank{\"a}yt{\"o}n tehostaminen on t{\"a}rke{\"a} osa-alue kuivausprosessien kehitt{\"a}misess{\"a}. T{\"a}ss{\"a} selvityksess{\"a} on lyhyesti esitetty nykyinen kuivausk{\"a}yt{\"a}nt{\"o} sahatavaran, viilun ja lastun osalta sek{\"a} luotu katsaus erikoismenetelmiin, joilla puutuotteita on my{\"o}s kuivattu - tai ainakin yritetty kuivata. Lis{\"a}ksi on esitetty ajatuksia nykyisten kuivausprosessien tehostamismahdollisuuksista.",
keywords = "wood, drying",
author = "Juuso Kuusela",
year = "1984",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2059-9",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "329",
address = "Finland",

}

Kuusela, J 1984, Puun kuivauksen erikoismenetelmät. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 329, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Puun kuivauksen erikoismenetelmät. / Kuusela, Juuso.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 329).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Puun kuivauksen erikoismenetelmät

AU - Kuusela, Juuso

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Puuta kuivattaessa useat eri tekijät asettavat vaatimuksia kuivaustulokselle ja rajoittavat kuivausmenetelmien valinnanvapautta. Selvimpiä vaatimuksia ja rajoitteita ovat loppukosteus, laatu, kuivausaika, energiankäyttö, investointi-, pääoma- ja käyttökustannukset. Lämpöenergian tarve on yhteinen tekijä kaikissa toimivissa puunkuivausmenetelmissä. Tämän vuoksi energiankäytön tehostaminen on tärkeä osa-alue kuivausprosessien kehittämisessä. Tässä selvityksessä on lyhyesti esitetty nykyinen kuivauskäytäntö sahatavaran, viilun ja lastun osalta sekä luotu katsaus erikoismenetelmiin, joilla puutuotteita on myös kuivattu - tai ainakin yritetty kuivata. Lisäksi on esitetty ajatuksia nykyisten kuivausprosessien tehostamismahdollisuuksista.

AB - Puuta kuivattaessa useat eri tekijät asettavat vaatimuksia kuivaustulokselle ja rajoittavat kuivausmenetelmien valinnanvapautta. Selvimpiä vaatimuksia ja rajoitteita ovat loppukosteus, laatu, kuivausaika, energiankäyttö, investointi-, pääoma- ja käyttökustannukset. Lämpöenergian tarve on yhteinen tekijä kaikissa toimivissa puunkuivausmenetelmissä. Tämän vuoksi energiankäytön tehostaminen on tärkeä osa-alue kuivausprosessien kehittämisessä. Tässä selvityksessä on lyhyesti esitetty nykyinen kuivauskäytäntö sahatavaran, viilun ja lastun osalta sekä luotu katsaus erikoismenetelmiin, joilla puutuotteita on myös kuivattu - tai ainakin yritetty kuivata. Lisäksi on esitetty ajatuksia nykyisten kuivausprosessien tehostamismahdollisuuksista.

KW - wood

KW - drying

M3 - Report

SN - 951-38-2059-9

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Puun kuivauksen erikoismenetelmät

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Kuusela J. Puun kuivauksen erikoismenetelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 329).