Puun sähköiset mittausmenetelmät. Osa 2. Mikroaaltomittaus

Antti Lankinen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa esitetään mikroaaltotekniikan perusteet puun mittauksia ajatellen sekä tähänastisia kokeiluja mekaanisessa metsäteollisuudessa. Mikroaaltotekniikka on lupaava puun tutkimusmenetelmä, jota on sovellettu 1970-luvun alusta lukien.Tekniikka halpenee ja sovellutusmahdollisuudet paranevat koko ajan. Tähänastiset tulokset ovat pääosin hyviä, mutta mittausten yhdistäminen ja tulkitseminen ei ole aina onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Mikroaaltotekniikka sopii parhaiten mittalaitteisiin, joissa tietoa saadaan myös muilla mittausmenetelmillä ja siten esimerkiksi lämpötilaherkkyys saadaan poistetuksi. Tekniikan kehitystä puun mittauksessa haittaa alan yritysten vähäisyys Suomessa. Tähän asti menetelmää on kehittänyt lähinnä Teknillisen korkeakoulun radiolaboratorio Espoossa.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages26
ISBN (Print)951-38-3590-1
Publication statusPublished - 1989
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number1058
ISSN0358-5085

Keywords

  • wood
  • nondestructive tests
  • test methods
  • measurement
  • microwave equipment
  • prototypes
  • machinery
  • wood industry

Cite this

Lankinen, A. (1989). Puun sähköiset mittausmenetelmät. Osa 2. Mikroaaltomittaus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1058
Lankinen, Antti. / Puun sähköiset mittausmenetelmät. Osa 2. Mikroaaltomittaus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 26 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1058).
@book{80f441b18862496fbeb5945266aaff32,
title = "Puun s{\"a}hk{\"o}iset mittausmenetelm{\"a}t. Osa 2. Mikroaaltomittaus",
abstract = "Julkaisussa esitet{\"a}{\"a}n mikroaaltotekniikan perusteet puun mittauksia ajatellen sek{\"a} t{\"a}h{\"a}nastisia kokeiluja mekaanisessa mets{\"a}teollisuudessa. Mikroaaltotekniikka on lupaava puun tutkimusmenetelm{\"a}, jota on sovellettu 1970-luvun alusta lukien.Tekniikka halpenee ja sovellutusmahdollisuudet paranevat koko ajan. T{\"a}h{\"a}nastiset tulokset ovat p{\"a}{\"a}osin hyvi{\"a}, mutta mittausten yhdist{\"a}minen ja tulkitseminen ei ole aina onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Mikroaaltotekniikka sopii parhaiten mittalaitteisiin, joissa tietoa saadaan my{\"o}s muilla mittausmenetelmill{\"a} ja siten esimerkiksi l{\"a}mp{\"o}tilaherkkyys saadaan poistetuksi. Tekniikan kehityst{\"a} puun mittauksessa haittaa alan yritysten v{\"a}h{\"a}isyys Suomessa. T{\"a}h{\"a}n asti menetelm{\"a}{\"a} on kehitt{\"a}nyt l{\"a}hinn{\"a} Teknillisen korkeakoulun radiolaboratorio Espoossa.",
keywords = "wood, nondestructive tests, test methods, measurement, microwave equipment, prototypes, machinery, wood industry",
author = "Antti Lankinen",
year = "1989",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3590-1",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1058",
address = "Finland",

}

Lankinen, A 1989, Puun sähköiset mittausmenetelmät. Osa 2. Mikroaaltomittaus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1058, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Puun sähköiset mittausmenetelmät. Osa 2. Mikroaaltomittaus. / Lankinen, Antti.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 26 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1058).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Puun sähköiset mittausmenetelmät. Osa 2. Mikroaaltomittaus

AU - Lankinen, Antti

PY - 1989

Y1 - 1989

N2 - Julkaisussa esitetään mikroaaltotekniikan perusteet puun mittauksia ajatellen sekä tähänastisia kokeiluja mekaanisessa metsäteollisuudessa. Mikroaaltotekniikka on lupaava puun tutkimusmenetelmä, jota on sovellettu 1970-luvun alusta lukien.Tekniikka halpenee ja sovellutusmahdollisuudet paranevat koko ajan. Tähänastiset tulokset ovat pääosin hyviä, mutta mittausten yhdistäminen ja tulkitseminen ei ole aina onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Mikroaaltotekniikka sopii parhaiten mittalaitteisiin, joissa tietoa saadaan myös muilla mittausmenetelmillä ja siten esimerkiksi lämpötilaherkkyys saadaan poistetuksi. Tekniikan kehitystä puun mittauksessa haittaa alan yritysten vähäisyys Suomessa. Tähän asti menetelmää on kehittänyt lähinnä Teknillisen korkeakoulun radiolaboratorio Espoossa.

AB - Julkaisussa esitetään mikroaaltotekniikan perusteet puun mittauksia ajatellen sekä tähänastisia kokeiluja mekaanisessa metsäteollisuudessa. Mikroaaltotekniikka on lupaava puun tutkimusmenetelmä, jota on sovellettu 1970-luvun alusta lukien.Tekniikka halpenee ja sovellutusmahdollisuudet paranevat koko ajan. Tähänastiset tulokset ovat pääosin hyviä, mutta mittausten yhdistäminen ja tulkitseminen ei ole aina onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Mikroaaltotekniikka sopii parhaiten mittalaitteisiin, joissa tietoa saadaan myös muilla mittausmenetelmillä ja siten esimerkiksi lämpötilaherkkyys saadaan poistetuksi. Tekniikan kehitystä puun mittauksessa haittaa alan yritysten vähäisyys Suomessa. Tähän asti menetelmää on kehittänyt lähinnä Teknillisen korkeakoulun radiolaboratorio Espoossa.

KW - wood

KW - nondestructive tests

KW - test methods

KW - measurement

KW - microwave equipment

KW - prototypes

KW - machinery

KW - wood industry

M3 - Report

SN - 951-38-3590-1

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Puun sähköiset mittausmenetelmät. Osa 2. Mikroaaltomittaus

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Lankinen A. Puun sähköiset mittausmenetelmät. Osa 2. Mikroaaltomittaus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 26 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1058).