Puuntyöstöterän tribologia: Kirjallisuustutkimus

Erkki Kuusisto

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksessa on kerätty yhteen puuntyöstöterän tribologian alalta julkaistua tietoa, jonka perusteella on luotu yhtenäinen esitys terän kulumisesta ja kulumiseen vaikuttavista tekijöistä puun työstössä. Terän kulumismekanismit esitetään osittain uudella tavalla ryhmiteltyinä ja terän kulumissuureiden suomenkielisistä nimityksistä on tehty ehdotus. Tutkimuksessa käsitellään myös puuntyöstöterään tribologiselta kannalta liittyviä kehitystarpeita ja esitetään parannusehdotuksia.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages82
ISBN (Print)951-38-2925-1
Publication statusPublished - 1987
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number738
ISSN0358-5085

Keywords

  • woodworking machinery
  • cutting tools
  • wear

Cite this

Kuusisto, E. (1987). Puuntyöstöterän tribologia: Kirjallisuustutkimus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 738
Kuusisto, Erkki. / Puuntyöstöterän tribologia : Kirjallisuustutkimus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 82 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 738).
@book{20bf20646cbc4df4a462b9fe9721f7d7,
title = "Puunty{\"o}st{\"o}ter{\"a}n tribologia: Kirjallisuustutkimus",
abstract = "Tutkimuksessa on ker{\"a}tty yhteen puunty{\"o}st{\"o}ter{\"a}n tribologian alalta julkaistua tietoa, jonka perusteella on luotu yhten{\"a}inen esitys ter{\"a}n kulumisesta ja kulumiseen vaikuttavista tekij{\"o}ist{\"a} puun ty{\"o}st{\"o}ss{\"a}. Ter{\"a}n kulumismekanismit esitet{\"a}{\"a}n osittain uudella tavalla ryhmiteltyin{\"a} ja ter{\"a}n kulumissuureiden suomenkielisist{\"a} nimityksist{\"a} on tehty ehdotus. Tutkimuksessa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n my{\"o}s puunty{\"o}st{\"o}ter{\"a}{\"a}n tribologiselta kannalta liittyvi{\"a} kehitystarpeita ja esitet{\"a}{\"a}n parannusehdotuksia.",
keywords = "woodworking machinery, cutting tools, wear",
author = "Erkki Kuusisto",
year = "1987",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2925-1",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "738",
address = "Finland",

}

Kuusisto, E 1987, Puuntyöstöterän tribologia: Kirjallisuustutkimus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 738, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Puuntyöstöterän tribologia : Kirjallisuustutkimus. / Kuusisto, Erkki.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 82 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 738).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Puuntyöstöterän tribologia

T2 - Kirjallisuustutkimus

AU - Kuusisto, Erkki

PY - 1987

Y1 - 1987

N2 - Tutkimuksessa on kerätty yhteen puuntyöstöterän tribologian alalta julkaistua tietoa, jonka perusteella on luotu yhtenäinen esitys terän kulumisesta ja kulumiseen vaikuttavista tekijöistä puun työstössä. Terän kulumismekanismit esitetään osittain uudella tavalla ryhmiteltyinä ja terän kulumissuureiden suomenkielisistä nimityksistä on tehty ehdotus. Tutkimuksessa käsitellään myös puuntyöstöterään tribologiselta kannalta liittyviä kehitystarpeita ja esitetään parannusehdotuksia.

AB - Tutkimuksessa on kerätty yhteen puuntyöstöterän tribologian alalta julkaistua tietoa, jonka perusteella on luotu yhtenäinen esitys terän kulumisesta ja kulumiseen vaikuttavista tekijöistä puun työstössä. Terän kulumismekanismit esitetään osittain uudella tavalla ryhmiteltyinä ja terän kulumissuureiden suomenkielisistä nimityksistä on tehty ehdotus. Tutkimuksessa käsitellään myös puuntyöstöterään tribologiselta kannalta liittyviä kehitystarpeita ja esitetään parannusehdotuksia.

KW - woodworking machinery

KW - cutting tools

KW - wear

M3 - Report

SN - 951-38-2925-1

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Puuntyöstöterän tribologia

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Kuusisto E. Puuntyöstöterän tribologia: Kirjallisuustutkimus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 82 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 738).