Puupolttoaineen kuivuriopas

Jyrki Raitila, Veli-Pekka Heiskanen, J. Kouki, K. Vuorio, L. Maunula, H. Vilkkilä, P. Nuutinmäki, O-P Koisti, M. Lappi, Veli-Pekka Kauppinen (Editor)

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Polttopuun ja metsähakkeen kysyntä on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Pitkä luonnonkuivausaika ja sääriippuvuus ovat kuitenkin rajoittaneet useiden kasvuhakuisten yrittäjien toiminnan laajentamista. Hakkeen ja pilkkeen kuivaus voi luoda uutta liiketoimintaa yrittäjille, joilla on lämpöyritys tai maatila. Näissä kohteissa lämmityskattilat toimivat suurimman osan vuotta vajaalla teholla. Ylimääräistä lämmöntuotantokapasiteettia voitaisiin hyvin käyttää pilkkeen ja hakkeen kuivaamiseen. Tässä oppaassa kerrotaan kuivauksen teorian perusteet sekä esitellään toteutukseltaan erilaisia kylmä- ja lämminilmakuivureita. Opas on jatkoa metsäkeskuksen aiemmin tuottamille oppaille, jotka käsittelevät pilketuotantoa, maatilan hakelämmitystä ja hyvälaatuisen metsähakkeen tuotantoa.
Original languageFinnish
Number of pages56
Publication statusPublished - 2014
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Keywords

  • wood chips
  • drying
  • heat entrepreneurship
  • firewood

Cite this

Raitila, J., Heiskanen, V-P., Kouki, J., Vuorio, K., Maunula, L., Vilkkilä, H., ... Kauppinen, V-P. (Ed.) (2014). Puupolttoaineen kuivuriopas.
Raitila, Jyrki ; Heiskanen, Veli-Pekka ; Kouki, J. ; Vuorio, K. ; Maunula, L. ; Vilkkilä, H. ; Nuutinmäki, P. ; Koisti, O-P ; Lappi, M. ; Kauppinen, Veli-Pekka (Editor). / Puupolttoaineen kuivuriopas. 2014. 56 p.
@book{ae37f434854247ca92927b7f1cce7ec9,
title = "Puupolttoaineen kuivuriopas",
abstract = "Polttopuun ja mets{\"a}hakkeen kysynt{\"a} on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Pitk{\"a} luonnonkuivausaika ja s{\"a}{\"a}riippuvuus ovat kuitenkin rajoittaneet useiden kasvuhakuisten yritt{\"a}jien toiminnan laajentamista. Hakkeen ja pilkkeen kuivaus voi luoda uutta liiketoimintaa yritt{\"a}jille, joilla on l{\"a}mp{\"o}yritys tai maatila. N{\"a}iss{\"a} kohteissa l{\"a}mmityskattilat toimivat suurimman osan vuotta vajaalla teholla. Ylim{\"a}{\"a}r{\"a}ist{\"a} l{\"a}mm{\"o}ntuotantokapasiteettia voitaisiin hyvin k{\"a}ytt{\"a}{\"a} pilkkeen ja hakkeen kuivaamiseen. T{\"a}ss{\"a} oppaassa kerrotaan kuivauksen teorian perusteet sek{\"a} esitell{\"a}{\"a}n toteutukseltaan erilaisia kylm{\"a}- ja l{\"a}mminilmakuivureita. Opas on jatkoa mets{\"a}keskuksen aiemmin tuottamille oppaille, jotka k{\"a}sittelev{\"a}t pilketuotantoa, maatilan hakel{\"a}mmityst{\"a} ja hyv{\"a}laatuisen mets{\"a}hakkeen tuotantoa.",
keywords = "wood chips, drying, heat entrepreneurship, firewood",
author = "Jyrki Raitila and Veli-Pekka Heiskanen and J. Kouki and K. Vuorio and L. Maunula and H. Vilkkil{\"a} and P. Nuutinm{\"a}ki and O-P Koisti and M. Lappi",
editor = "Veli-Pekka Kauppinen",
note = "Project code: 78266",
year = "2014",
language = "Finnish",
isbn = "978-952-283-016-6",

}

Raitila, J, Heiskanen, V-P, Kouki, J, Vuorio, K, Maunula, L, Vilkkilä, H, Nuutinmäki, P, Koisti, O-P, Lappi, M & Kauppinen, V-P (ed.) 2014, Puupolttoaineen kuivuriopas.

Puupolttoaineen kuivuriopas. / Raitila, Jyrki; Heiskanen, Veli-Pekka; Kouki, J.; Vuorio, K.; Maunula, L.; Vilkkilä, H.; Nuutinmäki, P.; Koisti, O-P; Lappi, M.; Kauppinen, Veli-Pekka (Editor).

2014. 56 p.

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Puupolttoaineen kuivuriopas

AU - Raitila, Jyrki

AU - Heiskanen, Veli-Pekka

AU - Kouki, J.

AU - Vuorio, K.

AU - Maunula, L.

AU - Vilkkilä, H.

AU - Nuutinmäki, P.

AU - Koisti, O-P

AU - Lappi, M.

A2 - Kauppinen, Veli-Pekka

N1 - Project code: 78266

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Polttopuun ja metsähakkeen kysyntä on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Pitkä luonnonkuivausaika ja sääriippuvuus ovat kuitenkin rajoittaneet useiden kasvuhakuisten yrittäjien toiminnan laajentamista. Hakkeen ja pilkkeen kuivaus voi luoda uutta liiketoimintaa yrittäjille, joilla on lämpöyritys tai maatila. Näissä kohteissa lämmityskattilat toimivat suurimman osan vuotta vajaalla teholla. Ylimääräistä lämmöntuotantokapasiteettia voitaisiin hyvin käyttää pilkkeen ja hakkeen kuivaamiseen. Tässä oppaassa kerrotaan kuivauksen teorian perusteet sekä esitellään toteutukseltaan erilaisia kylmä- ja lämminilmakuivureita. Opas on jatkoa metsäkeskuksen aiemmin tuottamille oppaille, jotka käsittelevät pilketuotantoa, maatilan hakelämmitystä ja hyvälaatuisen metsähakkeen tuotantoa.

AB - Polttopuun ja metsähakkeen kysyntä on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Pitkä luonnonkuivausaika ja sääriippuvuus ovat kuitenkin rajoittaneet useiden kasvuhakuisten yrittäjien toiminnan laajentamista. Hakkeen ja pilkkeen kuivaus voi luoda uutta liiketoimintaa yrittäjille, joilla on lämpöyritys tai maatila. Näissä kohteissa lämmityskattilat toimivat suurimman osan vuotta vajaalla teholla. Ylimääräistä lämmöntuotantokapasiteettia voitaisiin hyvin käyttää pilkkeen ja hakkeen kuivaamiseen. Tässä oppaassa kerrotaan kuivauksen teorian perusteet sekä esitellään toteutukseltaan erilaisia kylmä- ja lämminilmakuivureita. Opas on jatkoa metsäkeskuksen aiemmin tuottamille oppaille, jotka käsittelevät pilketuotantoa, maatilan hakelämmitystä ja hyvälaatuisen metsähakkeen tuotantoa.

KW - wood chips

KW - drying

KW - heat entrepreneurship

KW - firewood

M3 - Report

SN - 978-952-283-016-6

SN - 978-952-283-017-3

BT - Puupolttoaineen kuivuriopas

ER -

Raitila J, Heiskanen V-P, Kouki J, Vuorio K, Maunula L, Vilkkilä H et al. Puupolttoaineen kuivuriopas. 2014. 56 p.