Puupolttoaineiden laatuohje: VTT-M-07608-13

Eija Alakangas, Risto Impola

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Puupolttoaineiden laatuohje on tarkoitettu puupolttoaineiden tuottajille, toimittajille ja käyttäjille ohjeeksi, miten puupolttoaineiden laatu luokitellaan ja määritetään. Ohje voi toimia myös viranomaisten apuna mm. päästökaupassa sekä syöttötariffien soveltamisessa puupolttoaineille. Puupolttoaineet voidaan jakaa alkuperän mukaan kolmeen pääryhmään: luonnon- ja istutusmetsän puu biomassa sekä muu luonnonpuu; puunjalostusteollisuuden sivutuotteet ja tähteet sekä käytöstä poistettu puu tai puutuote. Laatuohje keskittyy metsästä saataviin puupolttoaineisiin ja teollisuuden puutähteisiin. Laatua määritetään polttoaineen kosteuden, saapumistilan tehollisen lämpöarvon sekä energiatiheyden, toimitetun energiamäärän, irtotiheyden ja palakokojakauman perusteella. Näytteenotto ja -käsittely onkin kuvattu ohjeistuksessa seikkaperäisesti tekstein ja kuvin. Myös puutavaran mittaukseen liittyvät säädökset on ohjeessa lyhyesti.
Original languageFinnish
PublisherBioenergia ry
Number of pages66
ISBN (Print)978-952-93-3223-6
Publication statusPublished - 2013
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Keywords

  • bioenergy
  • combustion
  • biomass
  • wood
  • standards
  • guidelines

Cite this

Alakangas, E., & Impola, R. (2013). Puupolttoaineiden laatuohje: VTT-M-07608-13. Bioenergia ry.
Alakangas, Eija ; Impola, Risto. / Puupolttoaineiden laatuohje : VTT-M-07608-13. Bioenergia ry, 2013. 66 p.
@book{983c8271f4c7429f94e70309df10fc2e,
title = "Puupolttoaineiden laatuohje: VTT-M-07608-13",
abstract = "Puupolttoaineiden laatuohje on tarkoitettu puupolttoaineiden tuottajille, toimittajille ja k{\"a}ytt{\"a}jille ohjeeksi, miten puupolttoaineiden laatu luokitellaan ja m{\"a}{\"a}ritet{\"a}{\"a}n. Ohje voi toimia my{\"o}s viranomaisten apuna mm. p{\"a}{\"a}st{\"o}kaupassa sek{\"a} sy{\"o}tt{\"o}tariffien soveltamisessa puupolttoaineille. Puupolttoaineet voidaan jakaa alkuper{\"a}n mukaan kolmeen p{\"a}{\"a}ryhm{\"a}{\"a}n: luonnon- ja istutusmets{\"a}n puu biomassa sek{\"a} muu luonnonpuu; puunjalostusteollisuuden sivutuotteet ja t{\"a}hteet sek{\"a} k{\"a}yt{\"o}st{\"a} poistettu puu tai puutuote. Laatuohje keskittyy mets{\"a}st{\"a} saataviin puupolttoaineisiin ja teollisuuden puut{\"a}hteisiin. Laatua m{\"a}{\"a}ritet{\"a}{\"a}n polttoaineen kosteuden, saapumistilan tehollisen l{\"a}mp{\"o}arvon sek{\"a} energiatiheyden, toimitetun energiam{\"a}{\"a}r{\"a}n, irtotiheyden ja palakokojakauman perusteella. N{\"a}ytteenotto ja -k{\"a}sittely onkin kuvattu ohjeistuksessa seikkaper{\"a}isesti tekstein ja kuvin. My{\"o}s puutavaran mittaukseen liittyv{\"a}t s{\"a}{\"a}d{\"o}kset on ohjeessa lyhyesti.",
keywords = "bioenergy, combustion, biomass, wood, standards, guidelines",
author = "Eija Alakangas and Risto Impola",
year = "2013",
language = "Finnish",
isbn = "978-952-93-3223-6",
publisher = "Bioenergia ry",
address = "Finland",

}

Alakangas, E & Impola, R 2013, Puupolttoaineiden laatuohje: VTT-M-07608-13. Bioenergia ry.

Puupolttoaineiden laatuohje : VTT-M-07608-13. / Alakangas, Eija; Impola, Risto.

Bioenergia ry, 2013. 66 p.

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Puupolttoaineiden laatuohje

T2 - VTT-M-07608-13

AU - Alakangas, Eija

AU - Impola, Risto

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Puupolttoaineiden laatuohje on tarkoitettu puupolttoaineiden tuottajille, toimittajille ja käyttäjille ohjeeksi, miten puupolttoaineiden laatu luokitellaan ja määritetään. Ohje voi toimia myös viranomaisten apuna mm. päästökaupassa sekä syöttötariffien soveltamisessa puupolttoaineille. Puupolttoaineet voidaan jakaa alkuperän mukaan kolmeen pääryhmään: luonnon- ja istutusmetsän puu biomassa sekä muu luonnonpuu; puunjalostusteollisuuden sivutuotteet ja tähteet sekä käytöstä poistettu puu tai puutuote. Laatuohje keskittyy metsästä saataviin puupolttoaineisiin ja teollisuuden puutähteisiin. Laatua määritetään polttoaineen kosteuden, saapumistilan tehollisen lämpöarvon sekä energiatiheyden, toimitetun energiamäärän, irtotiheyden ja palakokojakauman perusteella. Näytteenotto ja -käsittely onkin kuvattu ohjeistuksessa seikkaperäisesti tekstein ja kuvin. Myös puutavaran mittaukseen liittyvät säädökset on ohjeessa lyhyesti.

AB - Puupolttoaineiden laatuohje on tarkoitettu puupolttoaineiden tuottajille, toimittajille ja käyttäjille ohjeeksi, miten puupolttoaineiden laatu luokitellaan ja määritetään. Ohje voi toimia myös viranomaisten apuna mm. päästökaupassa sekä syöttötariffien soveltamisessa puupolttoaineille. Puupolttoaineet voidaan jakaa alkuperän mukaan kolmeen pääryhmään: luonnon- ja istutusmetsän puu biomassa sekä muu luonnonpuu; puunjalostusteollisuuden sivutuotteet ja tähteet sekä käytöstä poistettu puu tai puutuote. Laatuohje keskittyy metsästä saataviin puupolttoaineisiin ja teollisuuden puutähteisiin. Laatua määritetään polttoaineen kosteuden, saapumistilan tehollisen lämpöarvon sekä energiatiheyden, toimitetun energiamäärän, irtotiheyden ja palakokojakauman perusteella. Näytteenotto ja -käsittely onkin kuvattu ohjeistuksessa seikkaperäisesti tekstein ja kuvin. Myös puutavaran mittaukseen liittyvät säädökset on ohjeessa lyhyesti.

KW - bioenergy

KW - combustion

KW - biomass

KW - wood

KW - standards

KW - guidelines

M3 - Report

SN - 978-952-93-3223-6

BT - Puupolttoaineiden laatuohje

PB - Bioenergia ry

ER -

Alakangas E, Impola R. Puupolttoaineiden laatuohje: VTT-M-07608-13. Bioenergia ry, 2013. 66 p.