Puurakenteiden varmuuslukujen tasapuolinen määritys rakenteellisen luotettavuusanalyysin avulla

Alpo Ranta-Maunus, Juha Kurkela

Research output: Contribution to journalArticleScientificpeer-review

Abstract

Eurocodestandardien käyttöönotto lähestyy ja ne jättävät kansallisesti päätettäviksi turvallisuustason määrittelevät kertoimet. Tämän johdosta kaikissa Euroopan maissa mietitään mm. kuormien ja materiaalien osavarmuuslukuja. Rakenteellinen luotettavuusanalyysi antaa teoreettisen viitekehyksen varmuuslukujen kalibroimiseksi. Myös Eurocoden Suunnitteluperusteet osa antaa ohjeita varmuuskerrointen määrittämiseksi. Tämän kirjoituksen tarkoituksena on kiinnittää huomio eräisiin epäjohdonmukaisuuksiin, mitä varmuuslukujen kalibroinnissa on esiintynyt ja myös esittää malli miten kirjoittajien käsityksen mukaan varmuuskerrointen kalibrointi olisi tehtävä.
Original languageFinnish
Pages (from-to)23-26
JournalRakenteiden Mekaniikka
Volume38
Issue number2
Publication statusPublished - 2005
MoE publication typeA1 Journal article-refereed

Cite this

@article{0dd10de63fb843c3ac65417e14b0fc30,
title = "Puurakenteiden varmuuslukujen tasapuolinen m{\"a}{\"a}ritys rakenteellisen luotettavuusanalyysin avulla",
abstract = "Eurocodestandardien k{\"a}ytt{\"o}{\"o}notto l{\"a}hestyy ja ne j{\"a}tt{\"a}v{\"a}t kansallisesti p{\"a}{\"a}tett{\"a}viksi turvallisuustason m{\"a}{\"a}rittelev{\"a}t kertoimet. T{\"a}m{\"a}n johdosta kaikissa Euroopan maissa mietit{\"a}{\"a}n mm. kuormien ja materiaalien osavarmuuslukuja. Rakenteellinen luotettavuusanalyysi antaa teoreettisen viitekehyksen varmuuslukujen kalibroimiseksi. My{\"o}s Eurocoden Suunnitteluperusteet osa antaa ohjeita varmuuskerrointen m{\"a}{\"a}ritt{\"a}miseksi. T{\"a}m{\"a}n kirjoituksen tarkoituksena on kiinnitt{\"a}{\"a} huomio er{\"a}isiin ep{\"a}johdonmukaisuuksiin, mit{\"a} varmuuslukujen kalibroinnissa on esiintynyt ja my{\"o}s esitt{\"a}{\"a} malli miten kirjoittajien k{\"a}sityksen mukaan varmuuskerrointen kalibrointi olisi teht{\"a}v{\"a}.",
author = "Alpo Ranta-Maunus and Juha Kurkela",
year = "2005",
language = "Finnish",
volume = "38",
pages = "23--26",
journal = "Rakenteiden Mekaniikka",
issn = "0783-6104",
number = "2",

}

Puurakenteiden varmuuslukujen tasapuolinen määritys rakenteellisen luotettavuusanalyysin avulla. / Ranta-Maunus, Alpo; Kurkela, Juha.

In: Rakenteiden Mekaniikka, Vol. 38, No. 2, 2005, p. 23-26.

Research output: Contribution to journalArticleScientificpeer-review

TY - JOUR

T1 - Puurakenteiden varmuuslukujen tasapuolinen määritys rakenteellisen luotettavuusanalyysin avulla

AU - Ranta-Maunus, Alpo

AU - Kurkela, Juha

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - Eurocodestandardien käyttöönotto lähestyy ja ne jättävät kansallisesti päätettäviksi turvallisuustason määrittelevät kertoimet. Tämän johdosta kaikissa Euroopan maissa mietitään mm. kuormien ja materiaalien osavarmuuslukuja. Rakenteellinen luotettavuusanalyysi antaa teoreettisen viitekehyksen varmuuslukujen kalibroimiseksi. Myös Eurocoden Suunnitteluperusteet osa antaa ohjeita varmuuskerrointen määrittämiseksi. Tämän kirjoituksen tarkoituksena on kiinnittää huomio eräisiin epäjohdonmukaisuuksiin, mitä varmuuslukujen kalibroinnissa on esiintynyt ja myös esittää malli miten kirjoittajien käsityksen mukaan varmuuskerrointen kalibrointi olisi tehtävä.

AB - Eurocodestandardien käyttöönotto lähestyy ja ne jättävät kansallisesti päätettäviksi turvallisuustason määrittelevät kertoimet. Tämän johdosta kaikissa Euroopan maissa mietitään mm. kuormien ja materiaalien osavarmuuslukuja. Rakenteellinen luotettavuusanalyysi antaa teoreettisen viitekehyksen varmuuslukujen kalibroimiseksi. Myös Eurocoden Suunnitteluperusteet osa antaa ohjeita varmuuskerrointen määrittämiseksi. Tämän kirjoituksen tarkoituksena on kiinnittää huomio eräisiin epäjohdonmukaisuuksiin, mitä varmuuslukujen kalibroinnissa on esiintynyt ja myös esittää malli miten kirjoittajien käsityksen mukaan varmuuskerrointen kalibrointi olisi tehtävä.

M3 - Article

VL - 38

SP - 23

EP - 26

JO - Rakenteiden Mekaniikka

JF - Rakenteiden Mekaniikka

SN - 0783-6104

IS - 2

ER -