Röntgentutkimusten tekninen laadunohjaus: Osa 2. Käytöntarkkailu

Reijo Partanen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Röntgentutkimusten tekniseen laatuun on alettu kiinnittää sairaaloissa viime aikoina enenevää huomiota. Laatukysymykset on edullista hoitaa alueellisena tai paikallisena kokonaistoimintana. Tätä varten tarvitaan laatujärjestelmä, laadunohjausmenetelmä, välineet ja organisaatio. Nämä osat sisältävä röntgentutkimusten tekninen laadunohjausjärjestelmä on kehitetty projektityönä Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen sairaalatekniikan latuoratoriossa. Se on suunniteltu täyttämään lääkintöhallituksen yleiskirjeen nro 1619 velvoitteet. Kehitetyn laadunohjausjärjestelmän kuvaus on laadittu sen käyttöä silmällä pitäen neljänä osana. Toisessa osassa käsitellään lähinnä röntgenhoitajien ja kehittäjien erilaisin testein suorittamaa käytöntarkkailua, jonka tavoitteena on röntgenlaitteiden toiminnan ja röntgenkuvan riittävän hyvän laadun ylläpito ja häiriöiden mahdollisimman nopea havaitseminen. Osasta 2 on pyritty saamaan tarpeeksi yksityiskohtainen ja käytännönläheinen apuväline käytöntarkkailun läpiviemiseksi. Siinä esitellään yksityiskohtaisemmin uudempien menetelmien, kuten sensitometrisen ja monitestikasetilla tehtävän tarkkailun välineitä, suoritusohjeita ja suorituskriteerejä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages112
ISBN (Print)951-38-1598-6
Publication statusPublished - 1982
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports
Number116
ISSN0358-5077

Cite this

Partanen, R. (1982). Röntgentutkimusten tekninen laadunohjaus: Osa 2. Käytöntarkkailu. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 116
Partanen, Reijo. / Röntgentutkimusten tekninen laadunohjaus : Osa 2. Käytöntarkkailu. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 112 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 116).
@book{ea0a26f70a70499fa7716d849f892560,
title = "R{\"o}ntgentutkimusten tekninen laadunohjaus: Osa 2. K{\"a}yt{\"o}ntarkkailu",
abstract = "R{\"o}ntgentutkimusten tekniseen laatuun on alettu kiinnitt{\"a}{\"a} sairaaloissa viime aikoina enenev{\"a}{\"a} huomiota. Laatukysymykset on edullista hoitaa alueellisena tai paikallisena kokonaistoimintana. T{\"a}t{\"a} varten tarvitaan laatuj{\"a}rjestelm{\"a}, laadunohjausmenetelm{\"a}, v{\"a}lineet ja organisaatio. N{\"a}m{\"a} osat sis{\"a}lt{\"a}v{\"a} r{\"o}ntgentutkimusten tekninen laadunohjausj{\"a}rjestelm{\"a} on kehitetty projektity{\"o}n{\"a} Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen sairaalatekniikan latuoratoriossa. Se on suunniteltu t{\"a}ytt{\"a}m{\"a}{\"a}n l{\"a}{\"a}kint{\"o}hallituksen yleiskirjeen nro 1619 velvoitteet. Kehitetyn laadunohjausj{\"a}rjestelm{\"a}n kuvaus on laadittu sen k{\"a}ytt{\"o}{\"a} silm{\"a}ll{\"a} pit{\"a}en nelj{\"a}n{\"a} osana. Toisessa osassa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n l{\"a}hinn{\"a} r{\"o}ntgenhoitajien ja kehitt{\"a}jien erilaisin testein suorittamaa k{\"a}yt{\"o}ntarkkailua, jonka tavoitteena on r{\"o}ntgenlaitteiden toiminnan ja r{\"o}ntgenkuvan riitt{\"a}v{\"a}n hyv{\"a}n laadun yll{\"a}pito ja h{\"a}iri{\"o}iden mahdollisimman nopea havaitseminen. Osasta 2 on pyritty saamaan tarpeeksi yksityiskohtainen ja k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}nl{\"a}heinen apuv{\"a}line k{\"a}yt{\"o}ntarkkailun l{\"a}piviemiseksi. Siin{\"a} esitell{\"a}{\"a}n yksityiskohtaisemmin uudempien menetelmien, kuten sensitometrisen ja monitestikasetilla teht{\"a}v{\"a}n tarkkailun v{\"a}lineit{\"a}, suoritusohjeita ja suorituskriteerej{\"a}.",
author = "Reijo Partanen",
year = "1982",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1598-6",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "116",
address = "Finland",

}

Partanen, R 1982, Röntgentutkimusten tekninen laadunohjaus: Osa 2. Käytöntarkkailu. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 116, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Röntgentutkimusten tekninen laadunohjaus : Osa 2. Käytöntarkkailu. / Partanen, Reijo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 112 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 116).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Röntgentutkimusten tekninen laadunohjaus

T2 - Osa 2. Käytöntarkkailu

AU - Partanen, Reijo

PY - 1982

Y1 - 1982

N2 - Röntgentutkimusten tekniseen laatuun on alettu kiinnittää sairaaloissa viime aikoina enenevää huomiota. Laatukysymykset on edullista hoitaa alueellisena tai paikallisena kokonaistoimintana. Tätä varten tarvitaan laatujärjestelmä, laadunohjausmenetelmä, välineet ja organisaatio. Nämä osat sisältävä röntgentutkimusten tekninen laadunohjausjärjestelmä on kehitetty projektityönä Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen sairaalatekniikan latuoratoriossa. Se on suunniteltu täyttämään lääkintöhallituksen yleiskirjeen nro 1619 velvoitteet. Kehitetyn laadunohjausjärjestelmän kuvaus on laadittu sen käyttöä silmällä pitäen neljänä osana. Toisessa osassa käsitellään lähinnä röntgenhoitajien ja kehittäjien erilaisin testein suorittamaa käytöntarkkailua, jonka tavoitteena on röntgenlaitteiden toiminnan ja röntgenkuvan riittävän hyvän laadun ylläpito ja häiriöiden mahdollisimman nopea havaitseminen. Osasta 2 on pyritty saamaan tarpeeksi yksityiskohtainen ja käytännönläheinen apuväline käytöntarkkailun läpiviemiseksi. Siinä esitellään yksityiskohtaisemmin uudempien menetelmien, kuten sensitometrisen ja monitestikasetilla tehtävän tarkkailun välineitä, suoritusohjeita ja suorituskriteerejä.

AB - Röntgentutkimusten tekniseen laatuun on alettu kiinnittää sairaaloissa viime aikoina enenevää huomiota. Laatukysymykset on edullista hoitaa alueellisena tai paikallisena kokonaistoimintana. Tätä varten tarvitaan laatujärjestelmä, laadunohjausmenetelmä, välineet ja organisaatio. Nämä osat sisältävä röntgentutkimusten tekninen laadunohjausjärjestelmä on kehitetty projektityönä Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen sairaalatekniikan latuoratoriossa. Se on suunniteltu täyttämään lääkintöhallituksen yleiskirjeen nro 1619 velvoitteet. Kehitetyn laadunohjausjärjestelmän kuvaus on laadittu sen käyttöä silmällä pitäen neljänä osana. Toisessa osassa käsitellään lähinnä röntgenhoitajien ja kehittäjien erilaisin testein suorittamaa käytöntarkkailua, jonka tavoitteena on röntgenlaitteiden toiminnan ja röntgenkuvan riittävän hyvän laadun ylläpito ja häiriöiden mahdollisimman nopea havaitseminen. Osasta 2 on pyritty saamaan tarpeeksi yksityiskohtainen ja käytännönläheinen apuväline käytöntarkkailun läpiviemiseksi. Siinä esitellään yksityiskohtaisemmin uudempien menetelmien, kuten sensitometrisen ja monitestikasetilla tehtävän tarkkailun välineitä, suoritusohjeita ja suorituskriteerejä.

M3 - Report

SN - 951-38-1598-6

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports

BT - Röntgentutkimusten tekninen laadunohjaus

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Partanen R. Röntgentutkimusten tekninen laadunohjaus: Osa 2. Käytöntarkkailu. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 112 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 116).