Raerajajännityskorroosiosäröjen kasvu kiehutusvesireaktoreiden austeniittisissa ruostumattomissa teräsputkistoissa

Irina Aho-Mantila, Hannu Hänninen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa käsitellään raerajajännityskorroosion esiintymistä ja särönkasvunopeuksia kiehutusvesireaktoreiden austeniittisissa ruostumattomissa teräsputkistoissa. Särönkasvunopeudet ovat riippuvaisia materiaalin tilasta, ympäristöstä ja vallitsevasta jännitystilasta. Arvioitaessa ja hyväksyttäessä putkistoista löydettyjä säröjä tarvitaan tietoa särön koosta ja muodosta, jännitystilasta ja herkistymisasteesta. Raportissa esitetään Yhdysvalloissa ja Ruotsissa käytetyt särönkasvun arviointimenetelmät. Lopuksi käsitellään särönkasvun mekanismeihin perustuvia kasvunopeuden ennustamismenetelmiä ja tutkimustarvetta Suomessa.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages72
ISBN (Print)951-38-2748-8
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number643
ISSN0358-5085

Fingerprint

corrosion
stainless steel
pipes
boiling
water

Keywords

  • stress corrosion
  • crack propagation
  • austenitic stainless steels
  • boiling water reactors

Cite this

Aho-Mantila, I., & Hänninen, H. (1986). Raerajajännityskorroosiosäröjen kasvu kiehutusvesireaktoreiden austeniittisissa ruostumattomissa teräsputkistoissa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 643
Aho-Mantila, Irina ; Hänninen, Hannu. / Raerajajännityskorroosiosäröjen kasvu kiehutusvesireaktoreiden austeniittisissa ruostumattomissa teräsputkistoissa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 72 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 643).
@book{351588db66274c168c23dce6c3106dad,
title = "Raerajaj{\"a}nnityskorroosios{\"a}r{\"o}jen kasvu kiehutusvesireaktoreiden austeniittisissa ruostumattomissa ter{\"a}sputkistoissa",
abstract = "Julkaisussa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n raerajaj{\"a}nnityskorroosion esiintymist{\"a} ja s{\"a}r{\"o}nkasvunopeuksia kiehutusvesireaktoreiden austeniittisissa ruostumattomissa ter{\"a}sputkistoissa. S{\"a}r{\"o}nkasvunopeudet ovat riippuvaisia materiaalin tilasta, ymp{\"a}rist{\"o}st{\"a} ja vallitsevasta j{\"a}nnitystilasta. Arvioitaessa ja hyv{\"a}ksytt{\"a}ess{\"a} putkistoista l{\"o}ydettyj{\"a} s{\"a}r{\"o}j{\"a} tarvitaan tietoa s{\"a}r{\"o}n koosta ja muodosta, j{\"a}nnitystilasta ja herkistymisasteesta. Raportissa esitet{\"a}{\"a}n Yhdysvalloissa ja Ruotsissa k{\"a}ytetyt s{\"a}r{\"o}nkasvun arviointimenetelm{\"a}t. Lopuksi k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n s{\"a}r{\"o}nkasvun mekanismeihin perustuvia kasvunopeuden ennustamismenetelmi{\"a} ja tutkimustarvetta Suomessa.",
keywords = "stress corrosion, crack propagation, austenitic stainless steels, boiling water reactors",
author = "Irina Aho-Mantila and Hannu H{\"a}nninen",
year = "1986",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2748-8",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "643",
address = "Finland",

}

Aho-Mantila, I & Hänninen, H 1986, Raerajajännityskorroosiosäröjen kasvu kiehutusvesireaktoreiden austeniittisissa ruostumattomissa teräsputkistoissa. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 643, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Raerajajännityskorroosiosäröjen kasvu kiehutusvesireaktoreiden austeniittisissa ruostumattomissa teräsputkistoissa. / Aho-Mantila, Irina; Hänninen, Hannu.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 72 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 643).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Raerajajännityskorroosiosäröjen kasvu kiehutusvesireaktoreiden austeniittisissa ruostumattomissa teräsputkistoissa

AU - Aho-Mantila, Irina

AU - Hänninen, Hannu

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - Julkaisussa käsitellään raerajajännityskorroosion esiintymistä ja särönkasvunopeuksia kiehutusvesireaktoreiden austeniittisissa ruostumattomissa teräsputkistoissa. Särönkasvunopeudet ovat riippuvaisia materiaalin tilasta, ympäristöstä ja vallitsevasta jännitystilasta. Arvioitaessa ja hyväksyttäessä putkistoista löydettyjä säröjä tarvitaan tietoa särön koosta ja muodosta, jännitystilasta ja herkistymisasteesta. Raportissa esitetään Yhdysvalloissa ja Ruotsissa käytetyt särönkasvun arviointimenetelmät. Lopuksi käsitellään särönkasvun mekanismeihin perustuvia kasvunopeuden ennustamismenetelmiä ja tutkimustarvetta Suomessa.

AB - Julkaisussa käsitellään raerajajännityskorroosion esiintymistä ja särönkasvunopeuksia kiehutusvesireaktoreiden austeniittisissa ruostumattomissa teräsputkistoissa. Särönkasvunopeudet ovat riippuvaisia materiaalin tilasta, ympäristöstä ja vallitsevasta jännitystilasta. Arvioitaessa ja hyväksyttäessä putkistoista löydettyjä säröjä tarvitaan tietoa särön koosta ja muodosta, jännitystilasta ja herkistymisasteesta. Raportissa esitetään Yhdysvalloissa ja Ruotsissa käytetyt särönkasvun arviointimenetelmät. Lopuksi käsitellään särönkasvun mekanismeihin perustuvia kasvunopeuden ennustamismenetelmiä ja tutkimustarvetta Suomessa.

KW - stress corrosion

KW - crack propagation

KW - austenitic stainless steels

KW - boiling water reactors

M3 - Report

SN - 951-38-2748-8

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Raerajajännityskorroosiosäröjen kasvu kiehutusvesireaktoreiden austeniittisissa ruostumattomissa teräsputkistoissa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Aho-Mantila I, Hänninen H. Raerajajännityskorroosiosäröjen kasvu kiehutusvesireaktoreiden austeniittisissa ruostumattomissa teräsputkistoissa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 72 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 643).