Rakeistus ja mikrokapselointi elintarviketeollisuudessa

Kirjallisuusselvitys

Helena Härkönen

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Jauhemaisten elintarvikeraaka- ja lisäaineiden käsittelyssä aiheuttaa ongelmia näiden jauheiden pölyävyys, huono valuvuus ja vettyvyys sekä jauheseosten ainesosien erottuminen toisistaan varastoinnin ja kuljetuksen aikana. Jauheiden käsittelyominaisuuksia voidaan parantaa kasvattamalla partikkelien hiukkaskokoa sekä instantoinnilla. Esimerkiksi erilaiset juomajauheet instantoidaan käyttömukavuuden parantamiseksi. Herkästi haihtuvia ja reagoivia komponentteja voidaan suojata mikrokapseloinnin avulla. Nestemäisistä lähtöaineista voidaan valmistaa helpommin käsiteltäviä ja paremmin säilyviä jauheita elintarviketeollisuuden käyttöön mikrokapseloimalla partikkelit sopivaan kalvomateriaaliin. Elintarviketeollisuuden sovelluksista laajamittaisimmin mikrokapselointia käyttää aromiaineteollisuus.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages52
ISBN (Print)951-38-3836-6
Publication statusPublished - 1991
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

NameTiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus
PublisherVTT
No.1209
ISSN (Print)0358-5085

Fingerprint

microencapsulation
food industry

Keywords

  • foods
  • granulation
  • microcapsules

Cite this

Härkönen, H. (1991). Rakeistus ja mikrokapselointi elintarviketeollisuudessa: Kirjallisuusselvitys. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1209
Härkönen, Helena. / Rakeistus ja mikrokapselointi elintarviketeollisuudessa : Kirjallisuusselvitys. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1991. 52 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1209).
@book{b9fede5fd4104421a8e116a582fba282,
title = "Rakeistus ja mikrokapselointi elintarviketeollisuudessa: Kirjallisuusselvitys",
abstract = "Jauhemaisten elintarvikeraaka- ja lis{\"a}aineiden k{\"a}sittelyss{\"a} aiheuttaa ongelmia n{\"a}iden jauheiden p{\"o}ly{\"a}vyys, huono valuvuus ja vettyvyys sek{\"a} jauheseosten ainesosien erottuminen toisistaan varastoinnin ja kuljetuksen aikana. Jauheiden k{\"a}sittelyominaisuuksia voidaan parantaa kasvattamalla partikkelien hiukkaskokoa sek{\"a} instantoinnilla. Esimerkiksi erilaiset juomajauheet instantoidaan k{\"a}ytt{\"o}mukavuuden parantamiseksi. Herk{\"a}sti haihtuvia ja reagoivia komponentteja voidaan suojata mikrokapseloinnin avulla. Nestem{\"a}isist{\"a} l{\"a}ht{\"o}aineista voidaan valmistaa helpommin k{\"a}sitelt{\"a}vi{\"a} ja paremmin s{\"a}ilyvi{\"a} jauheita elintarviketeollisuuden k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n mikrokapseloimalla partikkelit sopivaan kalvomateriaaliin. Elintarviketeollisuuden sovelluksista laajamittaisimmin mikrokapselointia k{\"a}ytt{\"a}{\"a} aromiaineteollisuus.",
keywords = "foods, granulation, microcapsules",
author = "Helena H{\"a}rk{\"o}nen",
year = "1991",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3836-6",
series = "Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1209",
address = "Finland",

}

Härkönen, H 1991, Rakeistus ja mikrokapselointi elintarviketeollisuudessa: Kirjallisuusselvitys. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1209, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Rakeistus ja mikrokapselointi elintarviketeollisuudessa : Kirjallisuusselvitys. / Härkönen, Helena.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1991. 52 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1209).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Rakeistus ja mikrokapselointi elintarviketeollisuudessa

T2 - Kirjallisuusselvitys

AU - Härkönen, Helena

PY - 1991

Y1 - 1991

N2 - Jauhemaisten elintarvikeraaka- ja lisäaineiden käsittelyssä aiheuttaa ongelmia näiden jauheiden pölyävyys, huono valuvuus ja vettyvyys sekä jauheseosten ainesosien erottuminen toisistaan varastoinnin ja kuljetuksen aikana. Jauheiden käsittelyominaisuuksia voidaan parantaa kasvattamalla partikkelien hiukkaskokoa sekä instantoinnilla. Esimerkiksi erilaiset juomajauheet instantoidaan käyttömukavuuden parantamiseksi. Herkästi haihtuvia ja reagoivia komponentteja voidaan suojata mikrokapseloinnin avulla. Nestemäisistä lähtöaineista voidaan valmistaa helpommin käsiteltäviä ja paremmin säilyviä jauheita elintarviketeollisuuden käyttöön mikrokapseloimalla partikkelit sopivaan kalvomateriaaliin. Elintarviketeollisuuden sovelluksista laajamittaisimmin mikrokapselointia käyttää aromiaineteollisuus.

AB - Jauhemaisten elintarvikeraaka- ja lisäaineiden käsittelyssä aiheuttaa ongelmia näiden jauheiden pölyävyys, huono valuvuus ja vettyvyys sekä jauheseosten ainesosien erottuminen toisistaan varastoinnin ja kuljetuksen aikana. Jauheiden käsittelyominaisuuksia voidaan parantaa kasvattamalla partikkelien hiukkaskokoa sekä instantoinnilla. Esimerkiksi erilaiset juomajauheet instantoidaan käyttömukavuuden parantamiseksi. Herkästi haihtuvia ja reagoivia komponentteja voidaan suojata mikrokapseloinnin avulla. Nestemäisistä lähtöaineista voidaan valmistaa helpommin käsiteltäviä ja paremmin säilyviä jauheita elintarviketeollisuuden käyttöön mikrokapseloimalla partikkelit sopivaan kalvomateriaaliin. Elintarviketeollisuuden sovelluksista laajamittaisimmin mikrokapselointia käyttää aromiaineteollisuus.

KW - foods

KW - granulation

KW - microcapsules

M3 - Report

SN - 951-38-3836-6

T3 - Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus

BT - Rakeistus ja mikrokapselointi elintarviketeollisuudessa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Härkönen H. Rakeistus ja mikrokapselointi elintarviketeollisuudessa: Kirjallisuusselvitys. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1991. 52 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1209).