Rakeistus ja mikrokapselointi elintarviketeollisuudessa: Kirjallisuusselvitys

Helena Härkönen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Jauhemaisten elintarvikeraaka- ja lisäaineiden käsittelyssä aiheuttaa ongelmia näiden jauheiden pölyävyys, huono valuvuus ja vettyvyys sekä jauheseosten ainesosien erottuminen toisistaan varastoinnin ja kuljetuksen aikana. Jauheiden käsittelyominaisuuksia voidaan parantaa kasvattamalla partikkelien hiukkaskokoa sekä instantoinnilla. Esimerkiksi erilaiset juomajauheet instantoidaan käyttömukavuuden parantamiseksi. Herkästi haihtuvia ja reagoivia komponentteja voidaan suojata mikrokapseloinnin avulla. Nestemäisistä lähtöaineista voidaan valmistaa helpommin käsiteltäviä ja paremmin säilyviä jauheita elintarviketeollisuuden käyttöön mikrokapseloimalla partikkelit sopivaan kalvomateriaaliin. Elintarviketeollisuuden sovelluksista laajamittaisimmin mikrokapselointia käyttää aromiaineteollisuus.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages52
ISBN (Print)951-38-3836-6
Publication statusPublished - 1991
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number1209
ISSN0358-5085

Keywords

  • foods
  • granulation
  • microcapsules

Cite this