@book{b9fede5fd4104421a8e116a582fba282,
title = "Rakeistus ja mikrokapselointi elintarviketeollisuudessa: Kirjallisuusselvitys",
abstract = "Jauhemaisten elintarvikeraaka- ja lis{\"a}aineiden k{\"a}sittelyss{\"a} aiheuttaa ongelmia n{\"a}iden jauheiden p{\"o}ly{\"a}vyys, huono valuvuus ja vettyvyys sek{\"a} jauheseosten ainesosien erottuminen toisistaan varastoinnin ja kuljetuksen aikana. Jauheiden k{\"a}sittelyominaisuuksia voidaan parantaa kasvattamalla partikkelien hiukkaskokoa sek{\"a} instantoinnilla. Esimerkiksi erilaiset juomajauheet instantoidaan k{\"a}ytt{\"o}mukavuuden parantamiseksi. Herk{\"a}sti haihtuvia ja reagoivia komponentteja voidaan suojata mikrokapseloinnin avulla. Nestem{\"a}isist{\"a} l{\"a}ht{\"o}aineista voidaan valmistaa helpommin k{\"a}sitelt{\"a}vi{\"a} ja paremmin s{\"a}ilyvi{\"a} jauheita elintarviketeollisuuden k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n mikrokapseloimalla partikkelit sopivaan kalvomateriaaliin. Elintarviketeollisuuden sovelluksista laajamittaisimmin mikrokapselointia k{\"a}ytt{\"a}{\"a} aromiaineteollisuus.",
keywords = "foods, granulation, microcapsules",
author = "Helena H{\"a}rk{\"o}nen",
year = "1991",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3836-6",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1209",
address = "Finland",
}