Rakennekeraamien testausvaatimukset

Pertti Auerkari, Kim Wallin, Pentti Kauppinen, Juha Kumpulainen, Antero Siidorow

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Rakennekeraamin mitattu lujuus riippuu oleellisesti aineessa olevista vioista, jolloin murtumissitkeyskokein määritetyllä sitkeydellä on yhteys mitattuun lujuuteen. Suunnitteluarvojen määrittämistä varten lujuus on siksi arvioitava tilastollisena suureena, jos yksittäisten lujuutta määräävien vikojen vaikutusta ei voida mitata. Lisäksi pitäisi ottaa huomioon mahdollinen systemaattinen ero, joka voi vallita tuotteen ja sen karakterisointiin käytetyn näytteen ominaisuuksien välillä. Sitkeys ratkaisee myös rikkomattoman testauksen luotettavuuden, kun testaus ei perustu tuotteen koekuormitukseen. Rikkomattoman testauksen kannalta olisi eduksi, jos materiaalin sitkeys ja suunnittelujännitys voitaisiin tasapainottaa niin, että sallittu vikakoko ei alittaisi n. 0,1 mm:ä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages29
ISBN (Print)951-38-3197-3
Publication statusPublished - 1988
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

NameTutkimuksia / Valtion teknillinen tutkimuskeskus
PublisherVTT
Volume538

Fingerprint

Ceramics

Keywords

  • ceramics
  • mechanical tests
  • strength
  • toughness
  • nondestructuve tests

Cite this

Auerkari, P., Wallin, K., Kauppinen, P., Kumpulainen, J., & Siidorow, A. (1988). Rakennekeraamien testausvaatimukset. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland.
Auerkari, Pertti ; Wallin, Kim ; Kauppinen, Pentti ; Kumpulainen, Juha ; Siidorow, Antero. / Rakennekeraamien testausvaatimukset. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 29 p.
@book{feb77a6c493e4c1b8f4544a98557fb78,
title = "Rakennekeraamien testausvaatimukset",
abstract = "Rakennekeraamin mitattu lujuus riippuu oleellisesti aineessa olevista vioista, jolloin murtumissitkeyskokein m{\"a}{\"a}ritetyll{\"a} sitkeydell{\"a} on yhteys mitattuun lujuuteen. Suunnitteluarvojen m{\"a}{\"a}ritt{\"a}mist{\"a} varten lujuus on siksi arvioitava tilastollisena suureena, jos yksitt{\"a}isten lujuutta m{\"a}{\"a}r{\"a}{\"a}vien vikojen vaikutusta ei voida mitata. Lis{\"a}ksi pit{\"a}isi ottaa huomioon mahdollinen systemaattinen ero, joka voi vallita tuotteen ja sen karakterisointiin k{\"a}ytetyn n{\"a}ytteen ominaisuuksien v{\"a}lill{\"a}. Sitkeys ratkaisee my{\"o}s rikkomattoman testauksen luotettavuuden, kun testaus ei perustu tuotteen koekuormitukseen. Rikkomattoman testauksen kannalta olisi eduksi, jos materiaalin sitkeys ja suunnitteluj{\"a}nnitys voitaisiin tasapainottaa niin, ett{\"a} sallittu vikakoko ei alittaisi n. 0,1 mm:{\"a}.",
keywords = "ceramics, mechanical tests, strength, toughness, nondestructuve tests",
author = "Pertti Auerkari and Kim Wallin and Pentti Kauppinen and Juha Kumpulainen and Antero Siidorow",
year = "1988",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3197-3",
series = "Tutkimuksia / Valtion teknillinen tutkimuskeskus",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
address = "Finland",

}

Auerkari, P, Wallin, K, Kauppinen, P, Kumpulainen, J & Siidorow, A 1988, Rakennekeraamien testausvaatimukset. VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Rakennekeraamien testausvaatimukset. / Auerkari, Pertti; Wallin, Kim; Kauppinen, Pentti; Kumpulainen, Juha; Siidorow, Antero.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 29 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Rakennekeraamien testausvaatimukset

AU - Auerkari, Pertti

AU - Wallin, Kim

AU - Kauppinen, Pentti

AU - Kumpulainen, Juha

AU - Siidorow, Antero

PY - 1988

Y1 - 1988

N2 - Rakennekeraamin mitattu lujuus riippuu oleellisesti aineessa olevista vioista, jolloin murtumissitkeyskokein määritetyllä sitkeydellä on yhteys mitattuun lujuuteen. Suunnitteluarvojen määrittämistä varten lujuus on siksi arvioitava tilastollisena suureena, jos yksittäisten lujuutta määräävien vikojen vaikutusta ei voida mitata. Lisäksi pitäisi ottaa huomioon mahdollinen systemaattinen ero, joka voi vallita tuotteen ja sen karakterisointiin käytetyn näytteen ominaisuuksien välillä. Sitkeys ratkaisee myös rikkomattoman testauksen luotettavuuden, kun testaus ei perustu tuotteen koekuormitukseen. Rikkomattoman testauksen kannalta olisi eduksi, jos materiaalin sitkeys ja suunnittelujännitys voitaisiin tasapainottaa niin, että sallittu vikakoko ei alittaisi n. 0,1 mm:ä.

AB - Rakennekeraamin mitattu lujuus riippuu oleellisesti aineessa olevista vioista, jolloin murtumissitkeyskokein määritetyllä sitkeydellä on yhteys mitattuun lujuuteen. Suunnitteluarvojen määrittämistä varten lujuus on siksi arvioitava tilastollisena suureena, jos yksittäisten lujuutta määräävien vikojen vaikutusta ei voida mitata. Lisäksi pitäisi ottaa huomioon mahdollinen systemaattinen ero, joka voi vallita tuotteen ja sen karakterisointiin käytetyn näytteen ominaisuuksien välillä. Sitkeys ratkaisee myös rikkomattoman testauksen luotettavuuden, kun testaus ei perustu tuotteen koekuormitukseen. Rikkomattoman testauksen kannalta olisi eduksi, jos materiaalin sitkeys ja suunnittelujännitys voitaisiin tasapainottaa niin, että sallittu vikakoko ei alittaisi n. 0,1 mm:ä.

KW - ceramics

KW - mechanical tests

KW - strength

KW - toughness

KW - nondestructuve tests

M3 - Report

SN - 951-38-3197-3

T3 - Tutkimuksia / Valtion teknillinen tutkimuskeskus

BT - Rakennekeraamien testausvaatimukset

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Auerkari P, Wallin K, Kauppinen P, Kumpulainen J, Siidorow A. Rakennekeraamien testausvaatimukset. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 29 p.