Rakennekeraamien testausvaatimukset

Pertti Auerkari, Kim Wallin, Pentti Kauppinen, Juha Kumpulainen, Antero Siidorow

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Rakennekeraamin mitattu lujuus riippuu oleellisesti aineessa olevista vioista, jolloin murtumissitkeyskokein määritetyllä sitkeydellä on yhteys mitattuun lujuuteen. Suunnitteluarvojen määrittämistä varten lujuus on siksi arvioitava tilastollisena suureena, jos yksittäisten lujuutta määräävien vikojen vaikutusta ei voida mitata. Lisäksi pitäisi ottaa huomioon mahdollinen systemaattinen ero, joka voi vallita tuotteen ja sen karakterisointiin käytetyn näytteen ominaisuuksien välillä. Sitkeys ratkaisee myös rikkomattoman testauksen luotettavuuden, kun testaus ei perustu tuotteen koekuormitukseen. Rikkomattoman testauksen kannalta olisi eduksi, jos materiaalin sitkeys ja suunnittelujännitys voitaisiin tasapainottaa niin, että sallittu vikakoko ei alittaisi n. 0,1 mm:ä.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages29
  ISBN (Print)951-38-3197-3
  Publication statusPublished - 1988
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Fingerprint

  Ceramics

  Keywords

  • ceramics
  • mechanical tests
  • strength
  • toughness
  • nondestructuve tests

  Cite this

  Auerkari, P., Wallin, K., Kauppinen, P., Kumpulainen, J., & Siidorow, A. (1988). Rakennekeraamien testausvaatimukset. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland.
  Auerkari, Pertti ; Wallin, Kim ; Kauppinen, Pentti ; Kumpulainen, Juha ; Siidorow, Antero. / Rakennekeraamien testausvaatimukset. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 29 p.
  @book{feb77a6c493e4c1b8f4544a98557fb78,
  title = "Rakennekeraamien testausvaatimukset",
  abstract = "Rakennekeraamin mitattu lujuus riippuu oleellisesti aineessa olevista vioista, jolloin murtumissitkeyskokein m{\"a}{\"a}ritetyll{\"a} sitkeydell{\"a} on yhteys mitattuun lujuuteen. Suunnitteluarvojen m{\"a}{\"a}ritt{\"a}mist{\"a} varten lujuus on siksi arvioitava tilastollisena suureena, jos yksitt{\"a}isten lujuutta m{\"a}{\"a}r{\"a}{\"a}vien vikojen vaikutusta ei voida mitata. Lis{\"a}ksi pit{\"a}isi ottaa huomioon mahdollinen systemaattinen ero, joka voi vallita tuotteen ja sen karakterisointiin k{\"a}ytetyn n{\"a}ytteen ominaisuuksien v{\"a}lill{\"a}. Sitkeys ratkaisee my{\"o}s rikkomattoman testauksen luotettavuuden, kun testaus ei perustu tuotteen koekuormitukseen. Rikkomattoman testauksen kannalta olisi eduksi, jos materiaalin sitkeys ja suunnitteluj{\"a}nnitys voitaisiin tasapainottaa niin, ett{\"a} sallittu vikakoko ei alittaisi n. 0,1 mm:{\"a}.",
  keywords = "ceramics, mechanical tests, strength, toughness, nondestructuve tests",
  author = "Pertti Auerkari and Kim Wallin and Pentti Kauppinen and Juha Kumpulainen and Antero Siidorow",
  year = "1988",
  language = "Finnish",
  isbn = "951-38-3197-3",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  address = "Finland",

  }

  Auerkari, P, Wallin, K, Kauppinen, P, Kumpulainen, J & Siidorow, A 1988, Rakennekeraamien testausvaatimukset. VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Rakennekeraamien testausvaatimukset. / Auerkari, Pertti; Wallin, Kim; Kauppinen, Pentti; Kumpulainen, Juha; Siidorow, Antero.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 29 p.

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Rakennekeraamien testausvaatimukset

  AU - Auerkari, Pertti

  AU - Wallin, Kim

  AU - Kauppinen, Pentti

  AU - Kumpulainen, Juha

  AU - Siidorow, Antero

  PY - 1988

  Y1 - 1988

  N2 - Rakennekeraamin mitattu lujuus riippuu oleellisesti aineessa olevista vioista, jolloin murtumissitkeyskokein määritetyllä sitkeydellä on yhteys mitattuun lujuuteen. Suunnitteluarvojen määrittämistä varten lujuus on siksi arvioitava tilastollisena suureena, jos yksittäisten lujuutta määräävien vikojen vaikutusta ei voida mitata. Lisäksi pitäisi ottaa huomioon mahdollinen systemaattinen ero, joka voi vallita tuotteen ja sen karakterisointiin käytetyn näytteen ominaisuuksien välillä. Sitkeys ratkaisee myös rikkomattoman testauksen luotettavuuden, kun testaus ei perustu tuotteen koekuormitukseen. Rikkomattoman testauksen kannalta olisi eduksi, jos materiaalin sitkeys ja suunnittelujännitys voitaisiin tasapainottaa niin, että sallittu vikakoko ei alittaisi n. 0,1 mm:ä.

  AB - Rakennekeraamin mitattu lujuus riippuu oleellisesti aineessa olevista vioista, jolloin murtumissitkeyskokein määritetyllä sitkeydellä on yhteys mitattuun lujuuteen. Suunnitteluarvojen määrittämistä varten lujuus on siksi arvioitava tilastollisena suureena, jos yksittäisten lujuutta määräävien vikojen vaikutusta ei voida mitata. Lisäksi pitäisi ottaa huomioon mahdollinen systemaattinen ero, joka voi vallita tuotteen ja sen karakterisointiin käytetyn näytteen ominaisuuksien välillä. Sitkeys ratkaisee myös rikkomattoman testauksen luotettavuuden, kun testaus ei perustu tuotteen koekuormitukseen. Rikkomattoman testauksen kannalta olisi eduksi, jos materiaalin sitkeys ja suunnittelujännitys voitaisiin tasapainottaa niin, että sallittu vikakoko ei alittaisi n. 0,1 mm:ä.

  KW - ceramics

  KW - mechanical tests

  KW - strength

  KW - toughness

  KW - nondestructuve tests

  M3 - Report

  SN - 951-38-3197-3

  BT - Rakennekeraamien testausvaatimukset

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Auerkari P, Wallin K, Kauppinen P, Kumpulainen J, Siidorow A. Rakennekeraamien testausvaatimukset. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 29 p.