Rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ympäristövaikutukset ja niiden arviointiperusteet

Tarja Häkkinen, Sirje Vares, Erkki Vesikari, Kristina Saarela, Kai Tattari

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimusaportissa esitetään ympäristövaikutusten arvioiden yleiset periaatteet, ehdotus rakennustuotteiden ympäristövaikutusten arvioinnin menettelytavaksi sekä elinkaariarvion tuloksia rakennusmateriaaleista ja -tuotteista ja esimerkkirakenteiksi valituista ulkoseinärakenteista. Raportissa käsitellään lisäksi käyttöikäarvioiden liittämistä elinkaaritarkasteluihin, rakennustuotteiden terveysvaikutusten arviointia ja luokittelua sekä elinkaariarvioiden tuloksen arvottamisen mahdollisuuksia. Hankkeen tarkoituksena on välittää tietoa ympäristövaikutuksien arvioinnin menettelytavoista rakennusmateriaalien ja -tuotteiden tuottajille sekä tuottaa tietoa rakennustuotteiden ympäristöominaisuuksista. Hankkeen päätavoitteena on kuitenkin ollut muotoilla RTT:n, VTT:n Rakennustekniikan ja osallistuvien tuottajien yhteinen ehdotus rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ympäristöarvioinnin menettelytavaksi ja tulosten ilmoittamisen muodoksi.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages149
ISBN (Print)951-38-5118-4
Publication statusPublished - 1997
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number1836
ISSN1235-0605

Keywords

  • construction materials
  • environmental effects
  • life (durability)
  • environmental impact assessments
  • external walls

Cite this

Häkkinen, T., Vares, S., Vesikari, E., Saarela, K., & Tattari, K. (1997). Rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ympäristövaikutukset ja niiden arviointiperusteet. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1836
Häkkinen, Tarja ; Vares, Sirje ; Vesikari, Erkki ; Saarela, Kristina ; Tattari, Kai. / Rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ympäristövaikutukset ja niiden arviointiperusteet. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1997. 149 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1836).
@book{8eace7799ecc4226ae0238a9c0f1cfbf,
title = "Rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ymp{\"a}rist{\"o}vaikutukset ja niiden arviointiperusteet",
abstract = "Tutkimusaportissa esitet{\"a}{\"a}n ymp{\"a}rist{\"o}vaikutusten arvioiden yleiset periaatteet, ehdotus rakennustuotteiden ymp{\"a}rist{\"o}vaikutusten arvioinnin menettelytavaksi sek{\"a} elinkaariarvion tuloksia rakennusmateriaaleista ja -tuotteista ja esimerkkirakenteiksi valituista ulkosein{\"a}rakenteista. Raportissa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n lis{\"a}ksi k{\"a}ytt{\"o}ik{\"a}arvioiden liitt{\"a}mist{\"a} elinkaaritarkasteluihin, rakennustuotteiden terveysvaikutusten arviointia ja luokittelua sek{\"a} elinkaariarvioiden tuloksen arvottamisen mahdollisuuksia. Hankkeen tarkoituksena on v{\"a}litt{\"a}{\"a} tietoa ymp{\"a}rist{\"o}vaikutuksien arvioinnin menettelytavoista rakennusmateriaalien ja -tuotteiden tuottajille sek{\"a} tuottaa tietoa rakennustuotteiden ymp{\"a}rist{\"o}ominaisuuksista. Hankkeen p{\"a}{\"a}tavoitteena on kuitenkin ollut muotoilla RTT:n, VTT:n Rakennustekniikan ja osallistuvien tuottajien yhteinen ehdotus rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ymp{\"a}rist{\"o}arvioinnin menettelytavaksi ja tulosten ilmoittamisen muodoksi.",
keywords = "construction materials, environmental effects, life (durability), environmental impact assessments, external walls",
author = "Tarja H{\"a}kkinen and Sirje Vares and Erkki Vesikari and Kristina Saarela and Kai Tattari",
year = "1997",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-5118-4",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1836",
address = "Finland",

}

Häkkinen, T, Vares, S, Vesikari, E, Saarela, K & Tattari, K 1997, Rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ympäristövaikutukset ja niiden arviointiperusteet. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 1836, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ympäristövaikutukset ja niiden arviointiperusteet. / Häkkinen, Tarja; Vares, Sirje; Vesikari, Erkki; Saarela, Kristina; Tattari, Kai.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1997. 149 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1836).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ympäristövaikutukset ja niiden arviointiperusteet

AU - Häkkinen, Tarja

AU - Vares, Sirje

AU - Vesikari, Erkki

AU - Saarela, Kristina

AU - Tattari, Kai

PY - 1997

Y1 - 1997

N2 - Tutkimusaportissa esitetään ympäristövaikutusten arvioiden yleiset periaatteet, ehdotus rakennustuotteiden ympäristövaikutusten arvioinnin menettelytavaksi sekä elinkaariarvion tuloksia rakennusmateriaaleista ja -tuotteista ja esimerkkirakenteiksi valituista ulkoseinärakenteista. Raportissa käsitellään lisäksi käyttöikäarvioiden liittämistä elinkaaritarkasteluihin, rakennustuotteiden terveysvaikutusten arviointia ja luokittelua sekä elinkaariarvioiden tuloksen arvottamisen mahdollisuuksia. Hankkeen tarkoituksena on välittää tietoa ympäristövaikutuksien arvioinnin menettelytavoista rakennusmateriaalien ja -tuotteiden tuottajille sekä tuottaa tietoa rakennustuotteiden ympäristöominaisuuksista. Hankkeen päätavoitteena on kuitenkin ollut muotoilla RTT:n, VTT:n Rakennustekniikan ja osallistuvien tuottajien yhteinen ehdotus rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ympäristöarvioinnin menettelytavaksi ja tulosten ilmoittamisen muodoksi.

AB - Tutkimusaportissa esitetään ympäristövaikutusten arvioiden yleiset periaatteet, ehdotus rakennustuotteiden ympäristövaikutusten arvioinnin menettelytavaksi sekä elinkaariarvion tuloksia rakennusmateriaaleista ja -tuotteista ja esimerkkirakenteiksi valituista ulkoseinärakenteista. Raportissa käsitellään lisäksi käyttöikäarvioiden liittämistä elinkaaritarkasteluihin, rakennustuotteiden terveysvaikutusten arviointia ja luokittelua sekä elinkaariarvioiden tuloksen arvottamisen mahdollisuuksia. Hankkeen tarkoituksena on välittää tietoa ympäristövaikutuksien arvioinnin menettelytavoista rakennusmateriaalien ja -tuotteiden tuottajille sekä tuottaa tietoa rakennustuotteiden ympäristöominaisuuksista. Hankkeen päätavoitteena on kuitenkin ollut muotoilla RTT:n, VTT:n Rakennustekniikan ja osallistuvien tuottajien yhteinen ehdotus rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ympäristöarvioinnin menettelytavaksi ja tulosten ilmoittamisen muodoksi.

KW - construction materials

KW - environmental effects

KW - life (durability)

KW - environmental impact assessments

KW - external walls

M3 - Report

SN - 951-38-5118-4

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ympäristövaikutukset ja niiden arviointiperusteet

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Häkkinen T, Vares S, Vesikari E, Saarela K, Tattari K. Rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ympäristövaikutukset ja niiden arviointiperusteet. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1997. 149 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1836).