Rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ympäristövaikutukset ja niiden arviointiperusteet

Tarja Häkkinen, Sirje Vares, Erkki Vesikari, Kristina Saarela, Kai Tattari

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Tutkimusaportissa esitetään ympäristövaikutusten arvioiden yleiset periaatteet, ehdotus rakennustuotteiden ympäristövaikutusten arvioinnin menettelytavaksi sekä elinkaariarvion tuloksia rakennusmateriaaleista ja -tuotteista ja esimerkkirakenteiksi valituista ulkoseinärakenteista. Raportissa käsitellään lisäksi käyttöikäarvioiden liittämistä elinkaaritarkasteluihin, rakennustuotteiden terveysvaikutusten arviointia ja luokittelua sekä elinkaariarvioiden tuloksen arvottamisen mahdollisuuksia. Hankkeen tarkoituksena on välittää tietoa ympäristövaikutuksien arvioinnin menettelytavoista rakennusmateriaalien ja -tuotteiden tuottajille sekä tuottaa tietoa rakennustuotteiden ympäristöominaisuuksista. Hankkeen päätavoitteena on kuitenkin ollut muotoilla RTT:n, VTT:n Rakennustekniikan ja osallistuvien tuottajien yhteinen ehdotus rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ympäristöarvioinnin menettelytavaksi ja tulosten ilmoittamisen muodoksi.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages149
  ISBN (Print)951-38-5118-4
  Publication statusPublished - 1997
  MoE publication typeNot Eligible

  Publication series

  SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
  Number1836
  ISSN1235-0605

  Keywords

  • construction materials
  • environmental effects
  • life (durability)
  • environmental impact assessments
  • external walls

  Cite this

  Häkkinen, T., Vares, S., Vesikari, E., Saarela, K., & Tattari, K. (1997). Rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ympäristövaikutukset ja niiden arviointiperusteet. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1836
  Häkkinen, Tarja ; Vares, Sirje ; Vesikari, Erkki ; Saarela, Kristina ; Tattari, Kai. / Rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ympäristövaikutukset ja niiden arviointiperusteet. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1997. 149 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1836).
  @book{8eace7799ecc4226ae0238a9c0f1cfbf,
  title = "Rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ymp{\"a}rist{\"o}vaikutukset ja niiden arviointiperusteet",
  abstract = "Tutkimusaportissa esitet{\"a}{\"a}n ymp{\"a}rist{\"o}vaikutusten arvioiden yleiset periaatteet, ehdotus rakennustuotteiden ymp{\"a}rist{\"o}vaikutusten arvioinnin menettelytavaksi sek{\"a} elinkaariarvion tuloksia rakennusmateriaaleista ja -tuotteista ja esimerkkirakenteiksi valituista ulkosein{\"a}rakenteista. Raportissa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n lis{\"a}ksi k{\"a}ytt{\"o}ik{\"a}arvioiden liitt{\"a}mist{\"a} elinkaaritarkasteluihin, rakennustuotteiden terveysvaikutusten arviointia ja luokittelua sek{\"a} elinkaariarvioiden tuloksen arvottamisen mahdollisuuksia. Hankkeen tarkoituksena on v{\"a}litt{\"a}{\"a} tietoa ymp{\"a}rist{\"o}vaikutuksien arvioinnin menettelytavoista rakennusmateriaalien ja -tuotteiden tuottajille sek{\"a} tuottaa tietoa rakennustuotteiden ymp{\"a}rist{\"o}ominaisuuksista. Hankkeen p{\"a}{\"a}tavoitteena on kuitenkin ollut muotoilla RTT:n, VTT:n Rakennustekniikan ja osallistuvien tuottajien yhteinen ehdotus rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ymp{\"a}rist{\"o}arvioinnin menettelytavaksi ja tulosten ilmoittamisen muodoksi.",
  keywords = "construction materials, environmental effects, life (durability), environmental impact assessments, external walls",
  author = "Tarja H{\"a}kkinen and Sirje Vares and Erkki Vesikari and Kristina Saarela and Kai Tattari",
  year = "1997",
  language = "Finnish",
  isbn = "951-38-5118-4",
  series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "1836",
  address = "Finland",

  }

  Häkkinen, T, Vares, S, Vesikari, E, Saarela, K & Tattari, K 1997, Rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ympäristövaikutukset ja niiden arviointiperusteet. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 1836, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ympäristövaikutukset ja niiden arviointiperusteet. / Häkkinen, Tarja; Vares, Sirje; Vesikari, Erkki; Saarela, Kristina; Tattari, Kai.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1997. 149 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1836).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ympäristövaikutukset ja niiden arviointiperusteet

  AU - Häkkinen, Tarja

  AU - Vares, Sirje

  AU - Vesikari, Erkki

  AU - Saarela, Kristina

  AU - Tattari, Kai

  PY - 1997

  Y1 - 1997

  N2 - Tutkimusaportissa esitetään ympäristövaikutusten arvioiden yleiset periaatteet, ehdotus rakennustuotteiden ympäristövaikutusten arvioinnin menettelytavaksi sekä elinkaariarvion tuloksia rakennusmateriaaleista ja -tuotteista ja esimerkkirakenteiksi valituista ulkoseinärakenteista. Raportissa käsitellään lisäksi käyttöikäarvioiden liittämistä elinkaaritarkasteluihin, rakennustuotteiden terveysvaikutusten arviointia ja luokittelua sekä elinkaariarvioiden tuloksen arvottamisen mahdollisuuksia. Hankkeen tarkoituksena on välittää tietoa ympäristövaikutuksien arvioinnin menettelytavoista rakennusmateriaalien ja -tuotteiden tuottajille sekä tuottaa tietoa rakennustuotteiden ympäristöominaisuuksista. Hankkeen päätavoitteena on kuitenkin ollut muotoilla RTT:n, VTT:n Rakennustekniikan ja osallistuvien tuottajien yhteinen ehdotus rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ympäristöarvioinnin menettelytavaksi ja tulosten ilmoittamisen muodoksi.

  AB - Tutkimusaportissa esitetään ympäristövaikutusten arvioiden yleiset periaatteet, ehdotus rakennustuotteiden ympäristövaikutusten arvioinnin menettelytavaksi sekä elinkaariarvion tuloksia rakennusmateriaaleista ja -tuotteista ja esimerkkirakenteiksi valituista ulkoseinärakenteista. Raportissa käsitellään lisäksi käyttöikäarvioiden liittämistä elinkaaritarkasteluihin, rakennustuotteiden terveysvaikutusten arviointia ja luokittelua sekä elinkaariarvioiden tuloksen arvottamisen mahdollisuuksia. Hankkeen tarkoituksena on välittää tietoa ympäristövaikutuksien arvioinnin menettelytavoista rakennusmateriaalien ja -tuotteiden tuottajille sekä tuottaa tietoa rakennustuotteiden ympäristöominaisuuksista. Hankkeen päätavoitteena on kuitenkin ollut muotoilla RTT:n, VTT:n Rakennustekniikan ja osallistuvien tuottajien yhteinen ehdotus rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ympäristöarvioinnin menettelytavaksi ja tulosten ilmoittamisen muodoksi.

  KW - construction materials

  KW - environmental effects

  KW - life (durability)

  KW - environmental impact assessments

  KW - external walls

  M3 - Report

  SN - 951-38-5118-4

  T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

  BT - Rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ympäristövaikutukset ja niiden arviointiperusteet

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Häkkinen T, Vares S, Vesikari E, Saarela K, Tattari K. Rakennusmateriaalien ja -tuotteiden ympäristövaikutukset ja niiden arviointiperusteet. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1997. 149 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1836).