Rakennusten mitoittaminen ulkopuolisille räjähdyskuormille

Juhani Olin

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksessa selvitettiin räjähdysainetehdasalueen rakennusten mitoittamista räjähdysonnettomuuden synnyttämälle paineiskulle. Aluksi on käsitelty rakennuksen eri pintoihin kohdistuvien painekuormien määritystä, kun räjähdysainemäärä ja etäisyys tunnetaan. Sen jälkeen on esitetty paineiskun kuormittamiin rakenteiden mitoitusmenetelmä, jonka avulla voidaan likimäärin ottaa huomioon kuorman vaikutusaika sekä rakenteen plastinen muodonmuutoskyky. Teräsbetoni-, teräs-, puu- ja muurattujen rakenteiden mitoitaksessa huomioon otettavia seikkoja on käsitelty lyhesti ja lopuksi on esitetty mainittujen materiaalien osalta mitoitusmenetelmän soveltamista selventäviä esimerkkejä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages97
ISBN (Print)951-38-1468-8
Publication statusPublished - 1982
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number92
ISSN0358-5085

Fingerprint

Structural design

Cite this

Olin, J. (1982). Rakennusten mitoittaminen ulkopuolisille räjähdyskuormille. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 92
Olin, Juhani. / Rakennusten mitoittaminen ulkopuolisille räjähdyskuormille. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 97 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 92).
@book{25a6fd4b06b242799eb75987d8411f52,
title = "Rakennusten mitoittaminen ulkopuolisille r{\"a}j{\"a}hdyskuormille",
abstract = "Tutkimuksessa selvitettiin r{\"a}j{\"a}hdysainetehdasalueen rakennusten mitoittamista r{\"a}j{\"a}hdysonnettomuuden synnytt{\"a}m{\"a}lle paineiskulle. Aluksi on k{\"a}sitelty rakennuksen eri pintoihin kohdistuvien painekuormien m{\"a}{\"a}rityst{\"a}, kun r{\"a}j{\"a}hdysainem{\"a}{\"a}r{\"a} ja et{\"a}isyys tunnetaan. Sen j{\"a}lkeen on esitetty paineiskun kuormittamiin rakenteiden mitoitusmenetelm{\"a}, jonka avulla voidaan likim{\"a}{\"a}rin ottaa huomioon kuorman vaikutusaika sek{\"a} rakenteen plastinen muodonmuutoskyky. Ter{\"a}sbetoni-, ter{\"a}s-, puu- ja muurattujen rakenteiden mitoitaksessa huomioon otettavia seikkoja on k{\"a}sitelty lyhesti ja lopuksi on esitetty mainittujen materiaalien osalta mitoitusmenetelm{\"a}n soveltamista selvent{\"a}vi{\"a} esimerkkej{\"a}.",
author = "Juhani Olin",
year = "1982",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1468-8",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "92",
address = "Finland",

}

Olin, J 1982, Rakennusten mitoittaminen ulkopuolisille räjähdyskuormille. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 92, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Rakennusten mitoittaminen ulkopuolisille räjähdyskuormille. / Olin, Juhani.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 97 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 92).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Rakennusten mitoittaminen ulkopuolisille räjähdyskuormille

AU - Olin, Juhani

PY - 1982

Y1 - 1982

N2 - Tutkimuksessa selvitettiin räjähdysainetehdasalueen rakennusten mitoittamista räjähdysonnettomuuden synnyttämälle paineiskulle. Aluksi on käsitelty rakennuksen eri pintoihin kohdistuvien painekuormien määritystä, kun räjähdysainemäärä ja etäisyys tunnetaan. Sen jälkeen on esitetty paineiskun kuormittamiin rakenteiden mitoitusmenetelmä, jonka avulla voidaan likimäärin ottaa huomioon kuorman vaikutusaika sekä rakenteen plastinen muodonmuutoskyky. Teräsbetoni-, teräs-, puu- ja muurattujen rakenteiden mitoitaksessa huomioon otettavia seikkoja on käsitelty lyhesti ja lopuksi on esitetty mainittujen materiaalien osalta mitoitusmenetelmän soveltamista selventäviä esimerkkejä.

AB - Tutkimuksessa selvitettiin räjähdysainetehdasalueen rakennusten mitoittamista räjähdysonnettomuuden synnyttämälle paineiskulle. Aluksi on käsitelty rakennuksen eri pintoihin kohdistuvien painekuormien määritystä, kun räjähdysainemäärä ja etäisyys tunnetaan. Sen jälkeen on esitetty paineiskun kuormittamiin rakenteiden mitoitusmenetelmä, jonka avulla voidaan likimäärin ottaa huomioon kuorman vaikutusaika sekä rakenteen plastinen muodonmuutoskyky. Teräsbetoni-, teräs-, puu- ja muurattujen rakenteiden mitoitaksessa huomioon otettavia seikkoja on käsitelty lyhesti ja lopuksi on esitetty mainittujen materiaalien osalta mitoitusmenetelmän soveltamista selventäviä esimerkkejä.

M3 - Report

SN - 951-38-1468-8

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Rakennusten mitoittaminen ulkopuolisille räjähdyskuormille

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Olin J. Rakennusten mitoittaminen ulkopuolisille räjähdyskuormille. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 97 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 92).