Rakennusten poistumisteitä koskevat määräykset eri maissa

Henry Weckman

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tähän tiedotteeseen on koottu tietoja useimpien EU- ja EFTA-maiden poistumisteitä koskevista viranomaismääräyksistä. Kunkin maan osalta on esitetty poistumisteiden keskeiset vaatimukset, kuten poistumisteiden lukumäärää, enimmäispituuksia ja leveyksiä koskevat vaatimukset. Raportin lopussa on verrattu lyhyesti suomalaisia vaatimuksia Euroopan ja eräiden Euroopan ulkopuolisten maiden vastaaviin vaatimuksiin. Raportin liitteissä on esitelty Ruotsissa voimassa olevat poistumisteiden mitoitusmenetelmät sekä Pohjoismaisen Rakentamismääräyskomitean (NKB) ehdotukseen toiminnallisiksi palomääräyksiksi sisältyvät poistumisteitä koskevat määräykset ja ohjeet.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages66
ISBN (Print)951-38-5090-0
Publication statusPublished - 1997
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number1815
ISSN1235-0605

Keywords

  • exits
  • evacuating
  • safety
  • buildings
  • construction
  • regulations
  • fire safety

Cite this

Weckman, H. (1997). Rakennusten poistumisteitä koskevat määräykset eri maissa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1815
Weckman, Henry. / Rakennusten poistumisteitä koskevat määräykset eri maissa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1997. 66 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1815).
@book{18d11fa822064a9b9a86b9a2afdf54f4,
title = "Rakennusten poistumisteit{\"a} koskevat m{\"a}{\"a}r{\"a}ykset eri maissa",
abstract = "T{\"a}h{\"a}n tiedotteeseen on koottu tietoja useimpien EU- ja EFTA-maiden poistumisteit{\"a} koskevista viranomaism{\"a}{\"a}r{\"a}yksist{\"a}. Kunkin maan osalta on esitetty poistumisteiden keskeiset vaatimukset, kuten poistumisteiden lukum{\"a}{\"a}r{\"a}{\"a}, enimm{\"a}ispituuksia ja leveyksi{\"a} koskevat vaatimukset. Raportin lopussa on verrattu lyhyesti suomalaisia vaatimuksia Euroopan ja er{\"a}iden Euroopan ulkopuolisten maiden vastaaviin vaatimuksiin. Raportin liitteiss{\"a} on esitelty Ruotsissa voimassa olevat poistumisteiden mitoitusmenetelm{\"a}t sek{\"a} Pohjoismaisen Rakentamism{\"a}{\"a}r{\"a}yskomitean (NKB) ehdotukseen toiminnallisiksi palom{\"a}{\"a}r{\"a}yksiksi sis{\"a}ltyv{\"a}t poistumisteit{\"a} koskevat m{\"a}{\"a}r{\"a}ykset ja ohjeet.",
keywords = "exits, evacuating, safety, buildings, construction, regulations, fire safety",
author = "Henry Weckman",
year = "1997",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-5090-0",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1815",
address = "Finland",

}

Weckman, H 1997, Rakennusten poistumisteitä koskevat määräykset eri maissa. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 1815, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Rakennusten poistumisteitä koskevat määräykset eri maissa. / Weckman, Henry.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1997. 66 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1815).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Rakennusten poistumisteitä koskevat määräykset eri maissa

AU - Weckman, Henry

PY - 1997

Y1 - 1997

N2 - Tähän tiedotteeseen on koottu tietoja useimpien EU- ja EFTA-maiden poistumisteitä koskevista viranomaismääräyksistä. Kunkin maan osalta on esitetty poistumisteiden keskeiset vaatimukset, kuten poistumisteiden lukumäärää, enimmäispituuksia ja leveyksiä koskevat vaatimukset. Raportin lopussa on verrattu lyhyesti suomalaisia vaatimuksia Euroopan ja eräiden Euroopan ulkopuolisten maiden vastaaviin vaatimuksiin. Raportin liitteissä on esitelty Ruotsissa voimassa olevat poistumisteiden mitoitusmenetelmät sekä Pohjoismaisen Rakentamismääräyskomitean (NKB) ehdotukseen toiminnallisiksi palomääräyksiksi sisältyvät poistumisteitä koskevat määräykset ja ohjeet.

AB - Tähän tiedotteeseen on koottu tietoja useimpien EU- ja EFTA-maiden poistumisteitä koskevista viranomaismääräyksistä. Kunkin maan osalta on esitetty poistumisteiden keskeiset vaatimukset, kuten poistumisteiden lukumäärää, enimmäispituuksia ja leveyksiä koskevat vaatimukset. Raportin lopussa on verrattu lyhyesti suomalaisia vaatimuksia Euroopan ja eräiden Euroopan ulkopuolisten maiden vastaaviin vaatimuksiin. Raportin liitteissä on esitelty Ruotsissa voimassa olevat poistumisteiden mitoitusmenetelmät sekä Pohjoismaisen Rakentamismääräyskomitean (NKB) ehdotukseen toiminnallisiksi palomääräyksiksi sisältyvät poistumisteitä koskevat määräykset ja ohjeet.

KW - exits

KW - evacuating

KW - safety

KW - buildings

KW - construction

KW - regulations

KW - fire safety

M3 - Report

SN - 951-38-5090-0

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Rakennusten poistumisteitä koskevat määräykset eri maissa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Weckman H. Rakennusten poistumisteitä koskevat määräykset eri maissa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1997. 66 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1815).