Rakennustoiminnan turvallisuusanalyysi VAATERI

Kaarin Ruuhilehto, Marjo Hyödynmaa, Simo Sauni

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Rakennustoiminnan turvallisuusanalyysimenetelmä VAATERI on kehitetty YIT-Yhtymä Oy:n ja Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen turvallisuustekniikan laboratorion yhteistyönä. Se perustuu organisaation turvallisuusanalyysiin MORT (Management Oversight and Risk Tree). VAATERI-menetelmän avulla voidaan tunnistaa organisaation toimintaan liittyvät, tuotannon toimintavarmuutta ja turvallisuutta heikentävät tekijät sekä laatia ehdotuksia niiden poistamiseksi ja turvallisuutta lisäävien käytäntöjen luomiseksi ja vakiinnuttamiseksi tuotannon suunnitteluun ja ohjaukseen. Analyysin keskeiset tarkastelualueet ovat turvallisuustoiminnan johtaminen ja ohjaaminen sekä kytkeminen tuotannon suunnitteluun ja ohjaukseen. Analyysi toteutetaan ryhmätyönä. Työryhmään valitaan tutkittavan organisaation eri tasojen ja tehtäväalueiden monipuolinen asiantuntemus. Organisaation toiminta analysoidaan käyttäen tarkistuslistana VAATERI-menetelmän kysymysluetteloa. Tämä käsikirja sisältää analyysin laadintaohjeet ja tarkistuslistana käytettävän kysymysluettelon.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages74
ISBN (Print)951-38-3555-3
Publication statusPublished - 1989
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number1042
ISSN0358-5085

Fingerprint

safety assessment

Keywords

  • construction industry
  • building sites
  • project management
  • safety analysis
  • occupational safety
  • safety management

Cite this

Ruuhilehto, K., Hyödynmaa, M., & Sauni, S. (1989). Rakennustoiminnan turvallisuusanalyysi VAATERI. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1042
Ruuhilehto, Kaarin ; Hyödynmaa, Marjo ; Sauni, Simo. / Rakennustoiminnan turvallisuusanalyysi VAATERI. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 74 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1042).
@book{ca409f19224c422794b6a77cdf32441e,
title = "Rakennustoiminnan turvallisuusanalyysi VAATERI",
abstract = "Rakennustoiminnan turvallisuusanalyysimenetelm{\"a} VAATERI on kehitetty YIT-Yhtym{\"a} Oy:n ja Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen turvallisuustekniikan laboratorion yhteisty{\"o}n{\"a}. Se perustuu organisaation turvallisuusanalyysiin MORT (Management Oversight and Risk Tree). VAATERI-menetelm{\"a}n avulla voidaan tunnistaa organisaation toimintaan liittyv{\"a}t, tuotannon toimintavarmuutta ja turvallisuutta heikent{\"a}v{\"a}t tekij{\"a}t sek{\"a} laatia ehdotuksia niiden poistamiseksi ja turvallisuutta lis{\"a}{\"a}vien k{\"a}yt{\"a}nt{\"o}jen luomiseksi ja vakiinnuttamiseksi tuotannon suunnitteluun ja ohjaukseen. Analyysin keskeiset tarkastelualueet ovat turvallisuustoiminnan johtaminen ja ohjaaminen sek{\"a} kytkeminen tuotannon suunnitteluun ja ohjaukseen. Analyysi toteutetaan ryhm{\"a}ty{\"o}n{\"a}. Ty{\"o}ryhm{\"a}{\"a}n valitaan tutkittavan organisaation eri tasojen ja teht{\"a}v{\"a}alueiden monipuolinen asiantuntemus. Organisaation toiminta analysoidaan k{\"a}ytt{\"a}en tarkistuslistana VAATERI-menetelm{\"a}n kysymysluetteloa. T{\"a}m{\"a} k{\"a}sikirja sis{\"a}lt{\"a}{\"a} analyysin laadintaohjeet ja tarkistuslistana k{\"a}ytett{\"a}v{\"a}n kysymysluettelon.",
keywords = "construction industry, building sites, project management, safety analysis, occupational safety, safety management",
author = "Kaarin Ruuhilehto and Marjo Hy{\"o}dynmaa and Simo Sauni",
year = "1989",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3555-3",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1042",
address = "Finland",

}

Ruuhilehto, K, Hyödynmaa, M & Sauni, S 1989, Rakennustoiminnan turvallisuusanalyysi VAATERI. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1042, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Rakennustoiminnan turvallisuusanalyysi VAATERI. / Ruuhilehto, Kaarin; Hyödynmaa, Marjo; Sauni, Simo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 74 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1042).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Rakennustoiminnan turvallisuusanalyysi VAATERI

AU - Ruuhilehto, Kaarin

AU - Hyödynmaa, Marjo

AU - Sauni, Simo

PY - 1989

Y1 - 1989

N2 - Rakennustoiminnan turvallisuusanalyysimenetelmä VAATERI on kehitetty YIT-Yhtymä Oy:n ja Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen turvallisuustekniikan laboratorion yhteistyönä. Se perustuu organisaation turvallisuusanalyysiin MORT (Management Oversight and Risk Tree). VAATERI-menetelmän avulla voidaan tunnistaa organisaation toimintaan liittyvät, tuotannon toimintavarmuutta ja turvallisuutta heikentävät tekijät sekä laatia ehdotuksia niiden poistamiseksi ja turvallisuutta lisäävien käytäntöjen luomiseksi ja vakiinnuttamiseksi tuotannon suunnitteluun ja ohjaukseen. Analyysin keskeiset tarkastelualueet ovat turvallisuustoiminnan johtaminen ja ohjaaminen sekä kytkeminen tuotannon suunnitteluun ja ohjaukseen. Analyysi toteutetaan ryhmätyönä. Työryhmään valitaan tutkittavan organisaation eri tasojen ja tehtäväalueiden monipuolinen asiantuntemus. Organisaation toiminta analysoidaan käyttäen tarkistuslistana VAATERI-menetelmän kysymysluetteloa. Tämä käsikirja sisältää analyysin laadintaohjeet ja tarkistuslistana käytettävän kysymysluettelon.

AB - Rakennustoiminnan turvallisuusanalyysimenetelmä VAATERI on kehitetty YIT-Yhtymä Oy:n ja Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen turvallisuustekniikan laboratorion yhteistyönä. Se perustuu organisaation turvallisuusanalyysiin MORT (Management Oversight and Risk Tree). VAATERI-menetelmän avulla voidaan tunnistaa organisaation toimintaan liittyvät, tuotannon toimintavarmuutta ja turvallisuutta heikentävät tekijät sekä laatia ehdotuksia niiden poistamiseksi ja turvallisuutta lisäävien käytäntöjen luomiseksi ja vakiinnuttamiseksi tuotannon suunnitteluun ja ohjaukseen. Analyysin keskeiset tarkastelualueet ovat turvallisuustoiminnan johtaminen ja ohjaaminen sekä kytkeminen tuotannon suunnitteluun ja ohjaukseen. Analyysi toteutetaan ryhmätyönä. Työryhmään valitaan tutkittavan organisaation eri tasojen ja tehtäväalueiden monipuolinen asiantuntemus. Organisaation toiminta analysoidaan käyttäen tarkistuslistana VAATERI-menetelmän kysymysluetteloa. Tämä käsikirja sisältää analyysin laadintaohjeet ja tarkistuslistana käytettävän kysymysluettelon.

KW - construction industry

KW - building sites

KW - project management

KW - safety analysis

KW - occupational safety

KW - safety management

M3 - Report

SN - 951-38-3555-3

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Rakennustoiminnan turvallisuusanalyysi VAATERI

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Ruuhilehto K, Hyödynmaa M, Sauni S. Rakennustoiminnan turvallisuusanalyysi VAATERI. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 74 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1042).