Rakennustyönaikaisten lämmittimien valinta ja käyttö

Pertti Kokki, Harri Mäkelä

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Rakennustyömaiden sulatus- ja lämmitystoimintojen taloudellisuuteen ja tarkoituksenmukaisuuteen on ryhdytty kiinnittämään viime vuosina entistä enemmän huomiota. Rakennustyömaiden lämmitystoimintojen suunnittelijoilla ja toteuttajilla ei ole toistaiseksi kuitenkaan ollut käytettävissä riittävästi perustietoa sulatus- ja lämmityslaitteista, niiden sopivuudesta ja käytöstä sekä niiden käyttöön vaikuttavista tekijöistä. Julkaisussa annetaan perustietoa erilaisten lämmittimien sopivuudesta ja niiden käyttöedellytyksistä rakennustyömaan eri sulatus- ja lämmitystarpeisiin, ohjeita sulatus- ja lämmitystoimiin sekä perusteet rakennustyömaalla tehtäviä sulatus-, lämmitys- ja kuivatustarvelaskelmia varten. Rakennustyövaiheina tarkastellaan maarakennus-, perustus-, runko- ja sisävalmistustyövaiheita sekä lisäksi työmaarakennuksia. Tutkimuksen yhteydessä tehtiin laaja työmaaseuranta, jossa kartoitettiin erilaisten rakennustyökohteiden lämmitys- ja sulatustoimenpiteitä ja energiankäyttöä. Työmaaseurantatulokset on esitetty julkaisussa varsin yksityiskohtaisesti.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages205
ISBN (Print)951-38-1570-6
Publication statusPublished - 1982
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number136
ISSN0358-5085

Cite this

Kokki, P., & Mäkelä, H. (1982). Rakennustyönaikaisten lämmittimien valinta ja käyttö. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 136
Kokki, Pertti ; Mäkelä, Harri. / Rakennustyönaikaisten lämmittimien valinta ja käyttö. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 205 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 136).
@book{cc3c6a0d61bc463bbfd48b0822d17fe5,
title = "Rakennusty{\"o}naikaisten l{\"a}mmittimien valinta ja k{\"a}ytt{\"o}",
abstract = "Rakennusty{\"o}maiden sulatus- ja l{\"a}mmitystoimintojen taloudellisuuteen ja tarkoituksenmukaisuuteen on ryhdytty kiinnitt{\"a}m{\"a}{\"a}n viime vuosina entist{\"a} enemm{\"a}n huomiota. Rakennusty{\"o}maiden l{\"a}mmitystoimintojen suunnittelijoilla ja toteuttajilla ei ole toistaiseksi kuitenkaan ollut k{\"a}ytett{\"a}viss{\"a} riitt{\"a}v{\"a}sti perustietoa sulatus- ja l{\"a}mmityslaitteista, niiden sopivuudesta ja k{\"a}yt{\"o}st{\"a} sek{\"a} niiden k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n vaikuttavista tekij{\"o}ist{\"a}. Julkaisussa annetaan perustietoa erilaisten l{\"a}mmittimien sopivuudesta ja niiden k{\"a}ytt{\"o}edellytyksist{\"a} rakennusty{\"o}maan eri sulatus- ja l{\"a}mmitystarpeisiin, ohjeita sulatus- ja l{\"a}mmitystoimiin sek{\"a} perusteet rakennusty{\"o}maalla teht{\"a}vi{\"a} sulatus-, l{\"a}mmitys- ja kuivatustarvelaskelmia varten. Rakennusty{\"o}vaiheina tarkastellaan maarakennus-, perustus-, runko- ja sis{\"a}valmistusty{\"o}vaiheita sek{\"a} lis{\"a}ksi ty{\"o}maarakennuksia. Tutkimuksen yhteydess{\"a} tehtiin laaja ty{\"o}maaseuranta, jossa kartoitettiin erilaisten rakennusty{\"o}kohteiden l{\"a}mmitys- ja sulatustoimenpiteit{\"a} ja energiank{\"a}ytt{\"o}{\"a}. Ty{\"o}maaseurantatulokset on esitetty julkaisussa varsin yksityiskohtaisesti.",
author = "Pertti Kokki and Harri M{\"a}kel{\"a}",
year = "1982",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1570-6",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "136",
address = "Finland",

}

Kokki, P & Mäkelä, H 1982, Rakennustyönaikaisten lämmittimien valinta ja käyttö. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 136, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Rakennustyönaikaisten lämmittimien valinta ja käyttö. / Kokki, Pertti; Mäkelä, Harri.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 205 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 136).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Rakennustyönaikaisten lämmittimien valinta ja käyttö

AU - Kokki, Pertti

AU - Mäkelä, Harri

PY - 1982

Y1 - 1982

N2 - Rakennustyömaiden sulatus- ja lämmitystoimintojen taloudellisuuteen ja tarkoituksenmukaisuuteen on ryhdytty kiinnittämään viime vuosina entistä enemmän huomiota. Rakennustyömaiden lämmitystoimintojen suunnittelijoilla ja toteuttajilla ei ole toistaiseksi kuitenkaan ollut käytettävissä riittävästi perustietoa sulatus- ja lämmityslaitteista, niiden sopivuudesta ja käytöstä sekä niiden käyttöön vaikuttavista tekijöistä. Julkaisussa annetaan perustietoa erilaisten lämmittimien sopivuudesta ja niiden käyttöedellytyksistä rakennustyömaan eri sulatus- ja lämmitystarpeisiin, ohjeita sulatus- ja lämmitystoimiin sekä perusteet rakennustyömaalla tehtäviä sulatus-, lämmitys- ja kuivatustarvelaskelmia varten. Rakennustyövaiheina tarkastellaan maarakennus-, perustus-, runko- ja sisävalmistustyövaiheita sekä lisäksi työmaarakennuksia. Tutkimuksen yhteydessä tehtiin laaja työmaaseuranta, jossa kartoitettiin erilaisten rakennustyökohteiden lämmitys- ja sulatustoimenpiteitä ja energiankäyttöä. Työmaaseurantatulokset on esitetty julkaisussa varsin yksityiskohtaisesti.

AB - Rakennustyömaiden sulatus- ja lämmitystoimintojen taloudellisuuteen ja tarkoituksenmukaisuuteen on ryhdytty kiinnittämään viime vuosina entistä enemmän huomiota. Rakennustyömaiden lämmitystoimintojen suunnittelijoilla ja toteuttajilla ei ole toistaiseksi kuitenkaan ollut käytettävissä riittävästi perustietoa sulatus- ja lämmityslaitteista, niiden sopivuudesta ja käytöstä sekä niiden käyttöön vaikuttavista tekijöistä. Julkaisussa annetaan perustietoa erilaisten lämmittimien sopivuudesta ja niiden käyttöedellytyksistä rakennustyömaan eri sulatus- ja lämmitystarpeisiin, ohjeita sulatus- ja lämmitystoimiin sekä perusteet rakennustyömaalla tehtäviä sulatus-, lämmitys- ja kuivatustarvelaskelmia varten. Rakennustyövaiheina tarkastellaan maarakennus-, perustus-, runko- ja sisävalmistustyövaiheita sekä lisäksi työmaarakennuksia. Tutkimuksen yhteydessä tehtiin laaja työmaaseuranta, jossa kartoitettiin erilaisten rakennustyökohteiden lämmitys- ja sulatustoimenpiteitä ja energiankäyttöä. Työmaaseurantatulokset on esitetty julkaisussa varsin yksityiskohtaisesti.

M3 - Report

SN - 951-38-1570-6

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Rakennustyönaikaisten lämmittimien valinta ja käyttö

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Kokki P, Mäkelä H. Rakennustyönaikaisten lämmittimien valinta ja käyttö. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 205 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 136).