Rakenteellinen turvallisuustutkimus

Pertti Aaltonen, Matti Sarkimo, Heikki Keinänen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Loviisan ydinvoimalaitosyksiköiden käyttöikä on ylittänyt jo 20 vuotta ja Olkiluodonkin yksiköt ovat lähes saman ikäisiä. Suomessa noudatetun käyttölupamenettelyn mukaan laitosyksiköillä ei ole ennalta määrättyä kiinteää käyttöikää, vaan käyttöluvat on myönnetty määräaikaisina. Käyttöluvan myöntämisen yhteydessä Säteilyturvakeskus tekee laitosyksikköjä koskevan laajan turvallisuusarvioinnin, johon se perustaa käyttölupaa koskevan lausuntonsa kauppa- ja teollisuusministeriölle. Käyttöiän hallinnan perusvalmiudet ovat myös keskeisessä asemassa arvioitaessa mahdollisesti rakennettavien uusien ydinvoimalaitosten liittyviä suunnitteluperusteita. Rakenneratkaisut, käyttöolosuhteetja tarkastusohjelmat on suunniteltava siten, että ikääntymisilmiöt voidaan joko eliminoida tai että niiden vaikutukset käyttöturvallisuudelle ovat mahdollisimman vähäiset.
Original languageFinnish
Pages (from-to)11-12
JournalATS Ydintekniikka
Volume28
Issue number1
Publication statusPublished - 1999
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Aaltonen, P., Sarkimo, M., & Keinänen, H. (1999). Rakenteellinen turvallisuustutkimus. ATS Ydintekniikka, 28(1), 11-12.
Aaltonen, Pertti ; Sarkimo, Matti ; Keinänen, Heikki. / Rakenteellinen turvallisuustutkimus. In: ATS Ydintekniikka. 1999 ; Vol. 28, No. 1. pp. 11-12.
@article{e89b5c08482d4f59b1008d8bacd982de,
title = "Rakenteellinen turvallisuustutkimus",
abstract = "Loviisan ydinvoimalaitosyksik{\"o}iden k{\"a}ytt{\"o}ik{\"a} on ylitt{\"a}nyt jo 20 vuotta ja Olkiluodonkin yksik{\"o}t ovat l{\"a}hes saman ik{\"a}isi{\"a}. Suomessa noudatetun k{\"a}ytt{\"o}lupamenettelyn mukaan laitosyksik{\"o}ill{\"a} ei ole ennalta m{\"a}{\"a}r{\"a}tty{\"a} kiinte{\"a}{\"a} k{\"a}ytt{\"o}ik{\"a}{\"a}, vaan k{\"a}ytt{\"o}luvat on my{\"o}nnetty m{\"a}{\"a}r{\"a}aikaisina. K{\"a}ytt{\"o}luvan my{\"o}nt{\"a}misen yhteydess{\"a} S{\"a}teilyturvakeskus tekee laitosyksikk{\"o}j{\"a} koskevan laajan turvallisuusarvioinnin, johon se perustaa k{\"a}ytt{\"o}lupaa koskevan lausuntonsa kauppa- ja teollisuusministeri{\"o}lle. K{\"a}ytt{\"o}i{\"a}n hallinnan perusvalmiudet ovat my{\"o}s keskeisess{\"a} asemassa arvioitaessa mahdollisesti rakennettavien uusien ydinvoimalaitosten liittyvi{\"a} suunnitteluperusteita. Rakenneratkaisut, k{\"a}ytt{\"o}olosuhteetja tarkastusohjelmat on suunniteltava siten, ett{\"a} ik{\"a}{\"a}ntymisilmi{\"o}t voidaan joko eliminoida tai ett{\"a} niiden vaikutukset k{\"a}ytt{\"o}turvallisuudelle ovat mahdollisimman v{\"a}h{\"a}iset.",
author = "Pertti Aaltonen and Matti Sarkimo and Heikki Kein{\"a}nen",
year = "1999",
language = "Finnish",
volume = "28",
pages = "11--12",
journal = "ATS Ydintekniikka",
issn = "0356-0473",
publisher = "Finnish Nuclear Society",
number = "1",

}

Aaltonen, P, Sarkimo, M & Keinänen, H 1999, 'Rakenteellinen turvallisuustutkimus', ATS Ydintekniikka, vol. 28, no. 1, pp. 11-12.

Rakenteellinen turvallisuustutkimus. / Aaltonen, Pertti; Sarkimo, Matti; Keinänen, Heikki.

In: ATS Ydintekniikka, Vol. 28, No. 1, 1999, p. 11-12.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Rakenteellinen turvallisuustutkimus

AU - Aaltonen, Pertti

AU - Sarkimo, Matti

AU - Keinänen, Heikki

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - Loviisan ydinvoimalaitosyksiköiden käyttöikä on ylittänyt jo 20 vuotta ja Olkiluodonkin yksiköt ovat lähes saman ikäisiä. Suomessa noudatetun käyttölupamenettelyn mukaan laitosyksiköillä ei ole ennalta määrättyä kiinteää käyttöikää, vaan käyttöluvat on myönnetty määräaikaisina. Käyttöluvan myöntämisen yhteydessä Säteilyturvakeskus tekee laitosyksikköjä koskevan laajan turvallisuusarvioinnin, johon se perustaa käyttölupaa koskevan lausuntonsa kauppa- ja teollisuusministeriölle. Käyttöiän hallinnan perusvalmiudet ovat myös keskeisessä asemassa arvioitaessa mahdollisesti rakennettavien uusien ydinvoimalaitosten liittyviä suunnitteluperusteita. Rakenneratkaisut, käyttöolosuhteetja tarkastusohjelmat on suunniteltava siten, että ikääntymisilmiöt voidaan joko eliminoida tai että niiden vaikutukset käyttöturvallisuudelle ovat mahdollisimman vähäiset.

AB - Loviisan ydinvoimalaitosyksiköiden käyttöikä on ylittänyt jo 20 vuotta ja Olkiluodonkin yksiköt ovat lähes saman ikäisiä. Suomessa noudatetun käyttölupamenettelyn mukaan laitosyksiköillä ei ole ennalta määrättyä kiinteää käyttöikää, vaan käyttöluvat on myönnetty määräaikaisina. Käyttöluvan myöntämisen yhteydessä Säteilyturvakeskus tekee laitosyksikköjä koskevan laajan turvallisuusarvioinnin, johon se perustaa käyttölupaa koskevan lausuntonsa kauppa- ja teollisuusministeriölle. Käyttöiän hallinnan perusvalmiudet ovat myös keskeisessä asemassa arvioitaessa mahdollisesti rakennettavien uusien ydinvoimalaitosten liittyviä suunnitteluperusteita. Rakenneratkaisut, käyttöolosuhteetja tarkastusohjelmat on suunniteltava siten, että ikääntymisilmiöt voidaan joko eliminoida tai että niiden vaikutukset käyttöturvallisuudelle ovat mahdollisimman vähäiset.

M3 - Article

VL - 28

SP - 11

EP - 12

JO - ATS Ydintekniikka

JF - ATS Ydintekniikka

SN - 0356-0473

IS - 1

ER -

Aaltonen P, Sarkimo M, Keinänen H. Rakenteellinen turvallisuustutkimus. ATS Ydintekniikka. 1999;28(1):11-12.