Rakenteiden kosteustekniikka ja FUTBEMS-hanke

Research output: Contribution to conferenceOther conference contributionProfessional

Abstract

Esitys käsitteli tiivistetysti lähes nollaenergiatason rakennusten rakenteiden kosteusteknisen toimivuuden edellytyksiä ja toteutuksen vaatimuksia. Hyvä lämmöneristystaso ei aiheuta kosteusongelmia, vaan sen toteutus mahdollistaa laadukkaan rakentamisen ja siten myös nykyistä varmemman kosteusteknisen toimivuuden. Rakennus on rakenteiden ja muiden järjestelmien kokonaisuus. Rakenteiden lämmöneristystason tulisi vastata tulevaisuuden energiatehokkuustavoitteita ja olla yhteensopiva mahdollisten tulevienkin taloteknisten järjestelmien kanssa. Kehittyvät uudet lämmöneristetuotteet ja -järjestelmät edistävät energiatehokkuustavoitteisiin pääsyä. Esitetyt kehityspolut auttavat hahmottamaan kehityksen suuntaviivoja ja tavoitteisiin pääsemiseksi tarvittavia toimenpiteitä.
Original languageFinnish
Number of pages22
Publication statusPublished - 2014
MoE publication typeNot Eligible
EventFInZEB 4. työpaja - Helsinki, Finland
Duration: 18 Sep 201418 Sep 2014

Other

OtherFInZEB 4. työpaja
CountryFinland
CityHelsinki
Period18/09/1418/09/14

Keywords

  • zero energy buildings
  • moisture performance
  • thermal insulation
  • materials

Cite this

Ojanen, T. (2014). Rakenteiden kosteustekniikka ja FUTBEMS-hanke. FInZEB 4. työpaja, Helsinki, Finland.
Ojanen, Tuomo. / Rakenteiden kosteustekniikka ja FUTBEMS-hanke. FInZEB 4. työpaja, Helsinki, Finland.22 p.
@conference{497a1c8e49e1455fa216d214c9b54668,
title = "Rakenteiden kosteustekniikka ja FUTBEMS-hanke",
abstract = "Esitys k{\"a}sitteli tiivistetysti l{\"a}hes nollaenergiatason rakennusten rakenteiden kosteusteknisen toimivuuden edellytyksi{\"a} ja toteutuksen vaatimuksia. Hyv{\"a} l{\"a}mm{\"o}neristystaso ei aiheuta kosteusongelmia, vaan sen toteutus mahdollistaa laadukkaan rakentamisen ja siten my{\"o}s nykyist{\"a} varmemman kosteusteknisen toimivuuden. Rakennus on rakenteiden ja muiden j{\"a}rjestelmien kokonaisuus. Rakenteiden l{\"a}mm{\"o}neristystason tulisi vastata tulevaisuuden energiatehokkuustavoitteita ja olla yhteensopiva mahdollisten tulevienkin taloteknisten j{\"a}rjestelmien kanssa. Kehittyv{\"a}t uudet l{\"a}mm{\"o}neristetuotteet ja -j{\"a}rjestelm{\"a}t edist{\"a}v{\"a}t energiatehokkuustavoitteisiin p{\"a}{\"a}sy{\"a}. Esitetyt kehityspolut auttavat hahmottamaan kehityksen suuntaviivoja ja tavoitteisiin p{\"a}{\"a}semiseksi tarvittavia toimenpiteit{\"a}.",
keywords = "zero energy buildings, moisture performance, thermal insulation, materials",
author = "Tuomo Ojanen",
year = "2014",
language = "Finnish",
note = "null ; Conference date: 18-09-2014 Through 18-09-2014",

}

Ojanen, T 2014, 'Rakenteiden kosteustekniikka ja FUTBEMS-hanke' FInZEB 4. työpaja, Helsinki, Finland, 18/09/14 - 18/09/14, .

Rakenteiden kosteustekniikka ja FUTBEMS-hanke. / Ojanen, Tuomo.

2014. FInZEB 4. työpaja, Helsinki, Finland.

Research output: Contribution to conferenceOther conference contributionProfessional

TY - CONF

T1 - Rakenteiden kosteustekniikka ja FUTBEMS-hanke

AU - Ojanen, Tuomo

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Esitys käsitteli tiivistetysti lähes nollaenergiatason rakennusten rakenteiden kosteusteknisen toimivuuden edellytyksiä ja toteutuksen vaatimuksia. Hyvä lämmöneristystaso ei aiheuta kosteusongelmia, vaan sen toteutus mahdollistaa laadukkaan rakentamisen ja siten myös nykyistä varmemman kosteusteknisen toimivuuden. Rakennus on rakenteiden ja muiden järjestelmien kokonaisuus. Rakenteiden lämmöneristystason tulisi vastata tulevaisuuden energiatehokkuustavoitteita ja olla yhteensopiva mahdollisten tulevienkin taloteknisten järjestelmien kanssa. Kehittyvät uudet lämmöneristetuotteet ja -järjestelmät edistävät energiatehokkuustavoitteisiin pääsyä. Esitetyt kehityspolut auttavat hahmottamaan kehityksen suuntaviivoja ja tavoitteisiin pääsemiseksi tarvittavia toimenpiteitä.

AB - Esitys käsitteli tiivistetysti lähes nollaenergiatason rakennusten rakenteiden kosteusteknisen toimivuuden edellytyksiä ja toteutuksen vaatimuksia. Hyvä lämmöneristystaso ei aiheuta kosteusongelmia, vaan sen toteutus mahdollistaa laadukkaan rakentamisen ja siten myös nykyistä varmemman kosteusteknisen toimivuuden. Rakennus on rakenteiden ja muiden järjestelmien kokonaisuus. Rakenteiden lämmöneristystason tulisi vastata tulevaisuuden energiatehokkuustavoitteita ja olla yhteensopiva mahdollisten tulevienkin taloteknisten järjestelmien kanssa. Kehittyvät uudet lämmöneristetuotteet ja -järjestelmät edistävät energiatehokkuustavoitteisiin pääsyä. Esitetyt kehityspolut auttavat hahmottamaan kehityksen suuntaviivoja ja tavoitteisiin pääsemiseksi tarvittavia toimenpiteitä.

KW - zero energy buildings

KW - moisture performance

KW - thermal insulation

KW - materials

M3 - Other conference contribution

ER -

Ojanen T. Rakenteiden kosteustekniikka ja FUTBEMS-hanke. 2014. FInZEB 4. työpaja, Helsinki, Finland.