Rakenteiden kosteustekniikka ja FUTBEMS-hanke

  Research output: Contribution to conferenceOther conference contributionProfessional

  Abstract

  Esitys käsitteli tiivistetysti lähes nollaenergiatason rakennusten rakenteiden kosteusteknisen toimivuuden edellytyksiä ja toteutuksen vaatimuksia. Hyvä lämmöneristystaso ei aiheuta kosteusongelmia, vaan sen toteutus mahdollistaa laadukkaan rakentamisen ja siten myös nykyistä varmemman kosteusteknisen toimivuuden. Rakennus on rakenteiden ja muiden järjestelmien kokonaisuus. Rakenteiden lämmöneristystason tulisi vastata tulevaisuuden energiatehokkuustavoitteita ja olla yhteensopiva mahdollisten tulevienkin taloteknisten järjestelmien kanssa. Kehittyvät uudet lämmöneristetuotteet ja -järjestelmät edistävät energiatehokkuustavoitteisiin pääsyä. Esitetyt kehityspolut auttavat hahmottamaan kehityksen suuntaviivoja ja tavoitteisiin pääsemiseksi tarvittavia toimenpiteitä.
  Original languageFinnish
  Number of pages22
  Publication statusPublished - 2014
  MoE publication typeNot Eligible
  EventFInZEB 4. työpaja - Helsinki, Finland
  Duration: 18 Sep 201418 Sep 2014

  Other

  OtherFInZEB 4. työpaja
  CountryFinland
  CityHelsinki
  Period18/09/1418/09/14

  Keywords

  • zero energy buildings
  • moisture performance
  • thermal insulation
  • materials

  Cite this

  Ojanen, T. (2014). Rakenteiden kosteustekniikka ja FUTBEMS-hanke. FInZEB 4. työpaja, Helsinki, Finland.
  Ojanen, Tuomo. / Rakenteiden kosteustekniikka ja FUTBEMS-hanke. FInZEB 4. työpaja, Helsinki, Finland.22 p.
  @conference{497a1c8e49e1455fa216d214c9b54668,
  title = "Rakenteiden kosteustekniikka ja FUTBEMS-hanke",
  abstract = "Esitys k{\"a}sitteli tiivistetysti l{\"a}hes nollaenergiatason rakennusten rakenteiden kosteusteknisen toimivuuden edellytyksi{\"a} ja toteutuksen vaatimuksia. Hyv{\"a} l{\"a}mm{\"o}neristystaso ei aiheuta kosteusongelmia, vaan sen toteutus mahdollistaa laadukkaan rakentamisen ja siten my{\"o}s nykyist{\"a} varmemman kosteusteknisen toimivuuden. Rakennus on rakenteiden ja muiden j{\"a}rjestelmien kokonaisuus. Rakenteiden l{\"a}mm{\"o}neristystason tulisi vastata tulevaisuuden energiatehokkuustavoitteita ja olla yhteensopiva mahdollisten tulevienkin taloteknisten j{\"a}rjestelmien kanssa. Kehittyv{\"a}t uudet l{\"a}mm{\"o}neristetuotteet ja -j{\"a}rjestelm{\"a}t edist{\"a}v{\"a}t energiatehokkuustavoitteisiin p{\"a}{\"a}sy{\"a}. Esitetyt kehityspolut auttavat hahmottamaan kehityksen suuntaviivoja ja tavoitteisiin p{\"a}{\"a}semiseksi tarvittavia toimenpiteit{\"a}.",
  keywords = "zero energy buildings, moisture performance, thermal insulation, materials",
  author = "Tuomo Ojanen",
  year = "2014",
  language = "Finnish",
  note = "null ; Conference date: 18-09-2014 Through 18-09-2014",

  }

  Ojanen, T 2014, 'Rakenteiden kosteustekniikka ja FUTBEMS-hanke', FInZEB 4. työpaja, Helsinki, Finland, 18/09/14 - 18/09/14.

  Rakenteiden kosteustekniikka ja FUTBEMS-hanke. / Ojanen, Tuomo.

  2014. FInZEB 4. työpaja, Helsinki, Finland.

  Research output: Contribution to conferenceOther conference contributionProfessional

  TY - CONF

  T1 - Rakenteiden kosteustekniikka ja FUTBEMS-hanke

  AU - Ojanen, Tuomo

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Esitys käsitteli tiivistetysti lähes nollaenergiatason rakennusten rakenteiden kosteusteknisen toimivuuden edellytyksiä ja toteutuksen vaatimuksia. Hyvä lämmöneristystaso ei aiheuta kosteusongelmia, vaan sen toteutus mahdollistaa laadukkaan rakentamisen ja siten myös nykyistä varmemman kosteusteknisen toimivuuden. Rakennus on rakenteiden ja muiden järjestelmien kokonaisuus. Rakenteiden lämmöneristystason tulisi vastata tulevaisuuden energiatehokkuustavoitteita ja olla yhteensopiva mahdollisten tulevienkin taloteknisten järjestelmien kanssa. Kehittyvät uudet lämmöneristetuotteet ja -järjestelmät edistävät energiatehokkuustavoitteisiin pääsyä. Esitetyt kehityspolut auttavat hahmottamaan kehityksen suuntaviivoja ja tavoitteisiin pääsemiseksi tarvittavia toimenpiteitä.

  AB - Esitys käsitteli tiivistetysti lähes nollaenergiatason rakennusten rakenteiden kosteusteknisen toimivuuden edellytyksiä ja toteutuksen vaatimuksia. Hyvä lämmöneristystaso ei aiheuta kosteusongelmia, vaan sen toteutus mahdollistaa laadukkaan rakentamisen ja siten myös nykyistä varmemman kosteusteknisen toimivuuden. Rakennus on rakenteiden ja muiden järjestelmien kokonaisuus. Rakenteiden lämmöneristystason tulisi vastata tulevaisuuden energiatehokkuustavoitteita ja olla yhteensopiva mahdollisten tulevienkin taloteknisten järjestelmien kanssa. Kehittyvät uudet lämmöneristetuotteet ja -järjestelmät edistävät energiatehokkuustavoitteisiin pääsyä. Esitetyt kehityspolut auttavat hahmottamaan kehityksen suuntaviivoja ja tavoitteisiin pääsemiseksi tarvittavia toimenpiteitä.

  KW - zero energy buildings

  KW - moisture performance

  KW - thermal insulation

  KW - materials

  M3 - Other conference contribution

  ER -

  Ojanen T. Rakenteiden kosteustekniikka ja FUTBEMS-hanke. 2014. FInZEB 4. työpaja, Helsinki, Finland.