Rasvankorvikkeet elintarvikkeissa: Kirjallisuusselvitys

Pirkko Forssell

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Elintarvikkeiden rasvapitoisuutta voidaan vähentää korvaamalla tuotteen sisältämä rasva osittain tai kokonaan ns. rasvankorvikkeilla. Markkinoilla olevat rasvankorvikkeet ovat hiilihydraattijohdannaisia ja proteiinipohjaisia valmisteita, joiden energiasisältö on noin kymmenen kertaa pienempi kuin rasvojen. Näiden rasvankorvikkeiden lisäksi elintarvikkeeseen on lisättävä muita aineita, jotta lopputuote olisi tavanomaisen valmisteen veroinen. Hiilihydraatti- ja proteiinipohjaisten valmisteiden lisäksi on kehitetty monia synteettisiä yhdisteitä, jotka ovat sekä fysikaalisesti että kemiallisesti rasvojen kaltaisia, mutta eivät imeydy elimistössä. Näillä yhdisteillä on mahdollisesti monenlaisia fysiologisia sivuvaikutuksia, josta syystä niitä ei toistaiseksi ole hyväksytty elintarvikekäyttöön.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages34
ISBN (Print)951-38-4203-7
Publication statusPublished - 1992
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number1390
ISSN1235-0605

Keywords

  • food additives
  • fats
  • substitutes
  • bakery products

Cite this

Forssell, P. (1992). Rasvankorvikkeet elintarvikkeissa: Kirjallisuusselvitys. VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1390