@book{0c3ae55868d64a8d9829368c91d8d3f1,
title = "Rasvankorvikkeet elintarvikkeissa: Kirjallisuusselvitys",
abstract = "Elintarvikkeiden rasvapitoisuutta voidaan v{\"a}hent{\"a}{\"a} korvaamalla tuotteen sis{\"a}lt{\"a}m{\"a} rasva osittain tai kokonaan ns. rasvankorvikkeilla. Markkinoilla olevat rasvankorvikkeet ovat hiilihydraattijohdannaisia ja proteiinipohjaisia valmisteita, joiden energiasis{\"a}lt{\"o} on noin kymmenen kertaa pienempi kuin rasvojen. N{\"a}iden rasvankorvikkeiden lis{\"a}ksi elintarvikkeeseen on lis{\"a}tt{\"a}v{\"a} muita aineita, jotta lopputuote olisi tavanomaisen valmisteen veroinen. Hiilihydraatti- ja proteiinipohjaisten valmisteiden lis{\"a}ksi on kehitetty monia synteettisi{\"a} yhdisteit{\"a}, jotka ovat sek{\"a} fysikaalisesti ett{\"a} kemiallisesti rasvojen kaltaisia, mutta eiv{\"a}t imeydy elimist{\"o}ss{\"a}. N{\"a}ill{\"a} yhdisteill{\"a} on mahdollisesti monenlaisia fysiologisia sivuvaikutuksia, josta syyst{\"a} niit{\"a} ei toistaiseksi ole hyv{\"a}ksytty elintarvikek{\"a}ytt{\"o}{\"o}n.",
keywords = "food additives, fats, substitutes, bakery products",
author = "Pirkko Forssell",
year = "1992",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-4203-7",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1390",
address = "Finland",
}