Korjausrakentaminen 2030: esitutkimus

Translated title of the contribution: Renovation 2030: pre study

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Esitutkimuksen tavoitteena oli koota korjausrakentamisen markkinoista kiinnostuneiden yritysten ja organisaatioiden verkosto, joka olisi valmis rahoittamaan ”Korjausrakentaminen 2030” tutkimuksen ja laatia tälle toteutussuunnitelma.
  Markkinoiden avautumisen myötä yrityskentän rakenne on muuttunut, korjausrakentamisen markkinoiden tietotarjonta on parantunut ja käynnissä on runsaasti korjausrakentamisen prosessin tai tekniikan kehityshankkeita. Näistä syistä esitutkimuksessa ei päästy tavoitteeseen. Tietotarjonta ei kuitenkaan kata kaikkia tietotarpeita. Esitutkimuksen tuloksena esitetään tästä syystä
  kaksi erilaista mahdollisuutta tuottaa kattava tieto toteutuvasta korjausrakentamisesta:
  Vaihtoehto A: Korjausrakentamisen määrän, sisällön ja muutosten ennakointi julkisen ja yksityisen sektorin päätöksen teon tarpeisiin. Välituloksena muodostetaan kuva tämän päivän korjausrakentamisen markkinoista. Tutkimus on olemassa olevaa dataa yhdistävä ja tarvittavin osin asiantuntija-arvioita soveltava analyysi toteutuvasta korjausrakentamisesta. Kerätyn aineiston
  perusteella ja VTT:n laskentamalleja hyödyntämällä laaditaan ennuste tulevasta kehityksestä.
  Vaihtoehto B: Korjausrakentamisen volyymin tarkistus ja tilastointijärjestelmän kehittäminen siten, se hyödyntäisi Tilastokeskukselle normaalin tilastotuotannon yhteydessä kerättävää aineistoa.. Tavoitteeseen sisältyy korjausrakentamisen nykyisten vuositilastojen kalibrointi.
  Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että teknisen vanhenemisen sijaan korjausrakentaminen johtuu toiminnallisista muutoksista. Tästä syystä korjausrakentamisen ennakointi tulisi rakennuskannan sijaan tai ohella sitoa toimintojen tilatarpeisiin.
  Original languageFinnish
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages16
  Publication statusPublished - 2011
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesVTT Tutkimusraportti
  NumberVTT-R-10398-10

  Cite this

  Vainio, T. (2011). Korjausrakentaminen 2030: esitutkimus. VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tutkimusraportti, No. VTT-R-10398-10
  Vainio, Terttu. / Korjausrakentaminen 2030 : esitutkimus. VTT Technical Research Centre of Finland, 2011. 16 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-10398-10).
  @book{f7dc88ab240540a38a32dac013d3952b,
  title = "Korjausrakentaminen 2030: esitutkimus",
  abstract = "Esitutkimuksen tavoitteena oli koota korjausrakentamisen markkinoista kiinnostuneiden yritysten ja organisaatioiden verkosto, joka olisi valmis rahoittamaan ”Korjausrakentaminen 2030” tutkimuksen ja laatia t{\"a}lle toteutussuunnitelma. Markkinoiden avautumisen my{\"o}t{\"a} yrityskent{\"a}n rakenne on muuttunut, korjausrakentamisen markkinoiden tietotarjonta on parantunut ja k{\"a}ynniss{\"a} on runsaasti korjausrakentamisen prosessin tai tekniikan kehityshankkeita. N{\"a}ist{\"a} syist{\"a} esitutkimuksessa ei p{\"a}{\"a}sty tavoitteeseen. Tietotarjonta ei kuitenkaan kata kaikkia tietotarpeita. Esitutkimuksen tuloksena esitet{\"a}{\"a}n t{\"a}st{\"a} syyst{\"a}kaksi erilaista mahdollisuutta tuottaa kattava tieto toteutuvasta korjausrakentamisesta:Vaihtoehto A: Korjausrakentamisen m{\"a}{\"a}r{\"a}n, sis{\"a}ll{\"o}n ja muutosten ennakointi julkisen ja yksityisen sektorin p{\"a}{\"a}t{\"o}ksen teon tarpeisiin. V{\"a}lituloksena muodostetaan kuva t{\"a}m{\"a}n p{\"a}iv{\"a}n korjausrakentamisen markkinoista. Tutkimus on olemassa olevaa dataa yhdist{\"a}v{\"a} ja tarvittavin osin asiantuntija-arvioita soveltava analyysi toteutuvasta korjausrakentamisesta. Ker{\"a}tyn aineistonperusteella ja VTT:n laskentamalleja hy{\"o}dynt{\"a}m{\"a}ll{\"a} laaditaan ennuste tulevasta kehityksest{\"a}.Vaihtoehto B: Korjausrakentamisen volyymin tarkistus ja tilastointij{\"a}rjestelm{\"a}n kehitt{\"a}minen siten, se hy{\"o}dynt{\"a}isi Tilastokeskukselle normaalin tilastotuotannon yhteydess{\"a} ker{\"a}tt{\"a}v{\"a}{\"a} aineistoa.. Tavoitteeseen sis{\"a}ltyy korjausrakentamisen nykyisten vuositilastojen kalibrointi.Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, ett{\"a} teknisen vanhenemisen sijaan korjausrakentaminen johtuu toiminnallisista muutoksista. T{\"a}st{\"a} syyst{\"a} korjausrakentamisen ennakointi tulisi rakennuskannan sijaan tai ohella sitoa toimintojen tilatarpeisiin.",
  author = "Terttu Vainio",
  year = "2011",
  language = "Finnish",
  series = "VTT Tutkimusraportti",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "VTT-R-10398-10",
  address = "Finland",

  }

  Vainio, T 2011, Korjausrakentaminen 2030: esitutkimus. VTT Tutkimusraportti, no. VTT-R-10398-10, VTT Technical Research Centre of Finland.

  Korjausrakentaminen 2030 : esitutkimus. / Vainio, Terttu.

  VTT Technical Research Centre of Finland, 2011. 16 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-10398-10).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Korjausrakentaminen 2030

  T2 - esitutkimus

  AU - Vainio, Terttu

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - Esitutkimuksen tavoitteena oli koota korjausrakentamisen markkinoista kiinnostuneiden yritysten ja organisaatioiden verkosto, joka olisi valmis rahoittamaan ”Korjausrakentaminen 2030” tutkimuksen ja laatia tälle toteutussuunnitelma. Markkinoiden avautumisen myötä yrityskentän rakenne on muuttunut, korjausrakentamisen markkinoiden tietotarjonta on parantunut ja käynnissä on runsaasti korjausrakentamisen prosessin tai tekniikan kehityshankkeita. Näistä syistä esitutkimuksessa ei päästy tavoitteeseen. Tietotarjonta ei kuitenkaan kata kaikkia tietotarpeita. Esitutkimuksen tuloksena esitetään tästä syystäkaksi erilaista mahdollisuutta tuottaa kattava tieto toteutuvasta korjausrakentamisesta:Vaihtoehto A: Korjausrakentamisen määrän, sisällön ja muutosten ennakointi julkisen ja yksityisen sektorin päätöksen teon tarpeisiin. Välituloksena muodostetaan kuva tämän päivän korjausrakentamisen markkinoista. Tutkimus on olemassa olevaa dataa yhdistävä ja tarvittavin osin asiantuntija-arvioita soveltava analyysi toteutuvasta korjausrakentamisesta. Kerätyn aineistonperusteella ja VTT:n laskentamalleja hyödyntämällä laaditaan ennuste tulevasta kehityksestä.Vaihtoehto B: Korjausrakentamisen volyymin tarkistus ja tilastointijärjestelmän kehittäminen siten, se hyödyntäisi Tilastokeskukselle normaalin tilastotuotannon yhteydessä kerättävää aineistoa.. Tavoitteeseen sisältyy korjausrakentamisen nykyisten vuositilastojen kalibrointi.Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että teknisen vanhenemisen sijaan korjausrakentaminen johtuu toiminnallisista muutoksista. Tästä syystä korjausrakentamisen ennakointi tulisi rakennuskannan sijaan tai ohella sitoa toimintojen tilatarpeisiin.

  AB - Esitutkimuksen tavoitteena oli koota korjausrakentamisen markkinoista kiinnostuneiden yritysten ja organisaatioiden verkosto, joka olisi valmis rahoittamaan ”Korjausrakentaminen 2030” tutkimuksen ja laatia tälle toteutussuunnitelma. Markkinoiden avautumisen myötä yrityskentän rakenne on muuttunut, korjausrakentamisen markkinoiden tietotarjonta on parantunut ja käynnissä on runsaasti korjausrakentamisen prosessin tai tekniikan kehityshankkeita. Näistä syistä esitutkimuksessa ei päästy tavoitteeseen. Tietotarjonta ei kuitenkaan kata kaikkia tietotarpeita. Esitutkimuksen tuloksena esitetään tästä syystäkaksi erilaista mahdollisuutta tuottaa kattava tieto toteutuvasta korjausrakentamisesta:Vaihtoehto A: Korjausrakentamisen määrän, sisällön ja muutosten ennakointi julkisen ja yksityisen sektorin päätöksen teon tarpeisiin. Välituloksena muodostetaan kuva tämän päivän korjausrakentamisen markkinoista. Tutkimus on olemassa olevaa dataa yhdistävä ja tarvittavin osin asiantuntija-arvioita soveltava analyysi toteutuvasta korjausrakentamisesta. Kerätyn aineistonperusteella ja VTT:n laskentamalleja hyödyntämällä laaditaan ennuste tulevasta kehityksestä.Vaihtoehto B: Korjausrakentamisen volyymin tarkistus ja tilastointijärjestelmän kehittäminen siten, se hyödyntäisi Tilastokeskukselle normaalin tilastotuotannon yhteydessä kerättävää aineistoa.. Tavoitteeseen sisältyy korjausrakentamisen nykyisten vuositilastojen kalibrointi.Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että teknisen vanhenemisen sijaan korjausrakentaminen johtuu toiminnallisista muutoksista. Tästä syystä korjausrakentamisen ennakointi tulisi rakennuskannan sijaan tai ohella sitoa toimintojen tilatarpeisiin.

  M3 - Report

  T3 - VTT Tutkimusraportti

  BT - Korjausrakentaminen 2030

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  ER -

  Vainio T. Korjausrakentaminen 2030: esitutkimus. VTT Technical Research Centre of Finland, 2011. 16 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-10398-10).