Riskitietoisen ja kustannustehokkaan kunnossapito-ohjelman suunnittelumenetelmän kehittäminen ydinvoimalaitokselle

Kari Laakso, Tony Rosqvist

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tässä raportissa kuvattu riskitietoisen ja kustannustehokkaan kunnossapidon suunnittelumenetelmä on tarkoitettu ydinvoimalaitosten laitteiden ja teknisten järjestelmien jatkuvan kunnossapito-ohjelman kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi vastaamaan yrityksen tavoitteita. Suunnittelumenetelmän ydin on EBRCM:ksi (Experience Based Reliability Centred Maintenance) kutsuttu menettelytapa, jossa hyödynnetään käyttökokemusanalyysiä ja päättelylogiikkaan yhdessä laitepaikkojen kunnossapitotehtävien valitsemiseksi ja kunnossapitostrategian suunnittelemiseksi.
Original languageFinnish
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages29
Publication statusPublished - 2007
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Tutkimusraportti
NumberVTT-R-01266-07

Cite this

Laakso, K., & Rosqvist, T. (2007). Riskitietoisen ja kustannustehokkaan kunnossapito-ohjelman suunnittelumenetelmän kehittäminen ydinvoimalaitokselle. VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tutkimusraportti, No. VTT-R-01266-07
Laakso, Kari ; Rosqvist, Tony. / Riskitietoisen ja kustannustehokkaan kunnossapito-ohjelman suunnittelumenetelmän kehittäminen ydinvoimalaitokselle. VTT Technical Research Centre of Finland, 2007. 29 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-01266-07).
@book{d11fb6a40c554ab9b18c05ceace85d49,
title = "Riskitietoisen ja kustannustehokkaan kunnossapito-ohjelman suunnittelumenetelm{\"a}n kehitt{\"a}minen ydinvoimalaitokselle",
abstract = "T{\"a}ss{\"a} raportissa kuvattu riskitietoisen ja kustannustehokkaan kunnossapidon suunnittelumenetelm{\"a} on tarkoitettu ydinvoimalaitosten laitteiden ja teknisten j{\"a}rjestelmien jatkuvan kunnossapito-ohjelman kehitt{\"a}miseksi ja yll{\"a}pit{\"a}miseksi vastaamaan yrityksen tavoitteita. Suunnittelumenetelm{\"a}n ydin on EBRCM:ksi (Experience Based Reliability Centred Maintenance) kutsuttu menettelytapa, jossa hy{\"o}dynnet{\"a}{\"a}n k{\"a}ytt{\"o}kokemusanalyysi{\"a} ja p{\"a}{\"a}ttelylogiikkaan yhdess{\"a} laitepaikkojen kunnossapitoteht{\"a}vien valitsemiseksi ja kunnossapitostrategian suunnittelemiseksi.",
author = "Kari Laakso and Tony Rosqvist",
year = "2007",
language = "Finnish",
series = "VTT Tutkimusraportti",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "VTT-R-01266-07",
address = "Finland",

}

Laakso, K & Rosqvist, T 2007, Riskitietoisen ja kustannustehokkaan kunnossapito-ohjelman suunnittelumenetelmän kehittäminen ydinvoimalaitokselle. VTT Tutkimusraportti, no. VTT-R-01266-07, VTT Technical Research Centre of Finland.

Riskitietoisen ja kustannustehokkaan kunnossapito-ohjelman suunnittelumenetelmän kehittäminen ydinvoimalaitokselle. / Laakso, Kari; Rosqvist, Tony.

VTT Technical Research Centre of Finland, 2007. 29 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-01266-07).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Riskitietoisen ja kustannustehokkaan kunnossapito-ohjelman suunnittelumenetelmän kehittäminen ydinvoimalaitokselle

AU - Laakso, Kari

AU - Rosqvist, Tony

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Tässä raportissa kuvattu riskitietoisen ja kustannustehokkaan kunnossapidon suunnittelumenetelmä on tarkoitettu ydinvoimalaitosten laitteiden ja teknisten järjestelmien jatkuvan kunnossapito-ohjelman kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi vastaamaan yrityksen tavoitteita. Suunnittelumenetelmän ydin on EBRCM:ksi (Experience Based Reliability Centred Maintenance) kutsuttu menettelytapa, jossa hyödynnetään käyttökokemusanalyysiä ja päättelylogiikkaan yhdessä laitepaikkojen kunnossapitotehtävien valitsemiseksi ja kunnossapitostrategian suunnittelemiseksi.

AB - Tässä raportissa kuvattu riskitietoisen ja kustannustehokkaan kunnossapidon suunnittelumenetelmä on tarkoitettu ydinvoimalaitosten laitteiden ja teknisten järjestelmien jatkuvan kunnossapito-ohjelman kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi vastaamaan yrityksen tavoitteita. Suunnittelumenetelmän ydin on EBRCM:ksi (Experience Based Reliability Centred Maintenance) kutsuttu menettelytapa, jossa hyödynnetään käyttökokemusanalyysiä ja päättelylogiikkaan yhdessä laitepaikkojen kunnossapitotehtävien valitsemiseksi ja kunnossapitostrategian suunnittelemiseksi.

M3 - Report

T3 - VTT Tutkimusraportti

BT - Riskitietoisen ja kustannustehokkaan kunnossapito-ohjelman suunnittelumenetelmän kehittäminen ydinvoimalaitokselle

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

ER -

Laakso K, Rosqvist T. Riskitietoisen ja kustannustehokkaan kunnossapito-ohjelman suunnittelumenetelmän kehittäminen ydinvoimalaitokselle. VTT Technical Research Centre of Finland, 2007. 29 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-01266-07).