Rita Lavikka: Teollisen talonrakentamisen digitalisointi

Research output: Non-textual formVideosGeneral public

Abstract

Suomessa kärsitään huonosta rakentamisen laadusta. Lisäksi meillä on korkeat rakentamiskustannukset ja paljon rakentamisprojekteja, jotka ylittävät budjetin ja aikatavoitteet. Teollinen talonrakentaminen pyrkii olemaan vastaus näihin haasteisiin. Teollinen pien- ja kerrostalorakentaminen tarkoittaa käytännössä tehtaassa tapahtuvaa pitkälle vietyä etukäteisvalmistusta, kuten katto- ja kylpyhuone-elementtejä tai näiden moduuleja. Suomessa teollista talonrakentamista on lisättävä, koska se on vielä kovin marginaalista, mutta hyödyt valtavat. Teollisen talonrakentamisen digitalisaatiota on kuitenkin lisättävä, jotta sen tuottavuus paranee ja asiakkaille voidaan tarjota erilaisia digipalveluita talon suunnittelun, käytön ja ylläpidon helpottamiseksi. Tutkimuksellani kehitän teollisen talonrakentamisen digitaalista tuotetiedon elinkaarihallintaa, mikä on edellytys tulevaisuuden tehokkaalle ja asiakasystävälliselle teolliselle pien- ja kerrostalorakentamiselle Suomessa.
Original languageEnglish
Size2:33 min.
Publication statusPublished - 7 Nov 2016
MoE publication typeNot Eligible

Fingerprint

Rita

Cite this

@misc{efa19a64ce3649dc96282a811520e87a,
title = "Rita Lavikka: Teollisen talonrakentamisen digitalisointi",
abstract = "Suomessa k{\"a}rsit{\"a}{\"a}n huonosta rakentamisen laadusta. Lis{\"a}ksi meill{\"a} on korkeat rakentamiskustannukset ja paljon rakentamisprojekteja, jotka ylitt{\"a}v{\"a}t budjetin ja aikatavoitteet. Teollinen talonrakentaminen pyrkii olemaan vastaus n{\"a}ihin haasteisiin. Teollinen pien- ja kerrostalorakentaminen tarkoittaa k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}ss{\"a} tehtaassa tapahtuvaa pitk{\"a}lle viety{\"a} etuk{\"a}teisvalmistusta, kuten katto- ja kylpyhuone-elementtej{\"a} tai n{\"a}iden moduuleja. Suomessa teollista talonrakentamista on lis{\"a}tt{\"a}v{\"a}, koska se on viel{\"a} kovin marginaalista, mutta hy{\"o}dyt valtavat. Teollisen talonrakentamisen digitalisaatiota on kuitenkin lis{\"a}tt{\"a}v{\"a}, jotta sen tuottavuus paranee ja asiakkaille voidaan tarjota erilaisia digipalveluita talon suunnittelun, k{\"a}yt{\"o}n ja yll{\"a}pidon helpottamiseksi. Tutkimuksellani kehit{\"a}n teollisen talonrakentamisen digitaalista tuotetiedon elinkaarihallintaa, mik{\"a} on edellytys tulevaisuuden tehokkaalle ja asiakasyst{\"a}v{\"a}lliselle teolliselle pien- ja kerrostalorakentamiselle Suomessa.",
author = "Rita Lavikka",
year = "2016",
month = "11",
day = "7",
language = "English",

}

Rita Lavikka: Teollisen talonrakentamisen digitalisointi. Lavikka, Rita (Author). 2016.

Research output: Non-textual formVideosGeneral public

TY - ADVS

T1 - Rita Lavikka: Teollisen talonrakentamisen digitalisointi

AU - Lavikka, Rita

PY - 2016/11/7

Y1 - 2016/11/7

N2 - Suomessa kärsitään huonosta rakentamisen laadusta. Lisäksi meillä on korkeat rakentamiskustannukset ja paljon rakentamisprojekteja, jotka ylittävät budjetin ja aikatavoitteet. Teollinen talonrakentaminen pyrkii olemaan vastaus näihin haasteisiin. Teollinen pien- ja kerrostalorakentaminen tarkoittaa käytännössä tehtaassa tapahtuvaa pitkälle vietyä etukäteisvalmistusta, kuten katto- ja kylpyhuone-elementtejä tai näiden moduuleja. Suomessa teollista talonrakentamista on lisättävä, koska se on vielä kovin marginaalista, mutta hyödyt valtavat. Teollisen talonrakentamisen digitalisaatiota on kuitenkin lisättävä, jotta sen tuottavuus paranee ja asiakkaille voidaan tarjota erilaisia digipalveluita talon suunnittelun, käytön ja ylläpidon helpottamiseksi. Tutkimuksellani kehitän teollisen talonrakentamisen digitaalista tuotetiedon elinkaarihallintaa, mikä on edellytys tulevaisuuden tehokkaalle ja asiakasystävälliselle teolliselle pien- ja kerrostalorakentamiselle Suomessa.

AB - Suomessa kärsitään huonosta rakentamisen laadusta. Lisäksi meillä on korkeat rakentamiskustannukset ja paljon rakentamisprojekteja, jotka ylittävät budjetin ja aikatavoitteet. Teollinen talonrakentaminen pyrkii olemaan vastaus näihin haasteisiin. Teollinen pien- ja kerrostalorakentaminen tarkoittaa käytännössä tehtaassa tapahtuvaa pitkälle vietyä etukäteisvalmistusta, kuten katto- ja kylpyhuone-elementtejä tai näiden moduuleja. Suomessa teollista talonrakentamista on lisättävä, koska se on vielä kovin marginaalista, mutta hyödyt valtavat. Teollisen talonrakentamisen digitalisaatiota on kuitenkin lisättävä, jotta sen tuottavuus paranee ja asiakkaille voidaan tarjota erilaisia digipalveluita talon suunnittelun, käytön ja ylläpidon helpottamiseksi. Tutkimuksellani kehitän teollisen talonrakentamisen digitaalista tuotetiedon elinkaarihallintaa, mikä on edellytys tulevaisuuden tehokkaalle ja asiakasystävälliselle teolliselle pien- ja kerrostalorakentamiselle Suomessa.

M3 - Videos

ER -