Ruisleipä: terveellistä vai terveysvaikutteista?

Kaisa Poutanen, Hannu Mykkänen

Research output: Contribution to journalArticleScientific

Abstract

Ruisleipä on tärkeä osa kansallista ruokakulttuuriamme. Se on tärkein yksittäinen ravintokuidun Iähde suomalaisessa ruokavaliossa. Viimeaikaiset tutkimukset vahvistavat käsitystä rukiin fysiologisesti edullisista vaikutuksista. Ruisleivän on todettu tuottavan matalia aterianjälkeisiä insuliinivasteita, pienentävän veren kolesterolipitoisuutta miehillä, lisäävän suoliston toiminnan vilkkautta, edistävän bifidobakteerien kasvua ja pienentävän haitallisten metaboliittien määriä ulosteissa sekä nostavan veren enterolaktonitasoja. Mitä tämä kaikki merkitsee terveyden kannalta?
Original languageFinnish
Pages (from-to)299-300
JournalSuomen Lääkärilehti
Volume58
Issue number3
Publication statusPublished - 2003
MoE publication typeB1 Article in a scientific magazine

Cite this