Abstract
Ruisleipä on tärkeä osa kansallista ruokakulttuuriamme. Se on tärkein
yksittäinen ravintokuidun Iähde suomalaisessa ruokavaliossa. Viimeaikaiset
tutkimukset vahvistavat käsitystä rukiin fysiologisesti edullisista
vaikutuksista. Ruisleivän on todettu tuottavan matalia aterianjälkeisiä
insuliinivasteita, pienentävän veren kolesterolipitoisuutta miehillä, lisäävän
suoliston toiminnan vilkkautta, edistävän bifidobakteerien kasvua ja
pienentävän haitallisten metaboliittien määriä ulosteissa sekä nostavan veren
enterolaktonitasoja. Mitä tämä kaikki merkitsee terveyden kannalta?
Original language | Finnish |
---|---|
Pages (from-to) | 299-300 |
Journal | Suomen Lääkärilehti |
Volume | 58 |
Issue number | 3 |
Publication status | Published - 2003 |
MoE publication type | B1 Article in a scientific magazine |