Ruisleipä: terveellistä vai terveysvaikutteista?

Kaisa Poutanen, Hannu Mykkänen

    Research output: Contribution to journalArticleScientific

    Abstract

    Ruisleipä on tärkeä osa kansallista ruokakulttuuriamme. Se on tärkein yksittäinen ravintokuidun Iähde suomalaisessa ruokavaliossa. Viimeaikaiset tutkimukset vahvistavat käsitystä rukiin fysiologisesti edullisista vaikutuksista. Ruisleivän on todettu tuottavan matalia aterianjälkeisiä insuliinivasteita, pienentävän veren kolesterolipitoisuutta miehillä, lisäävän suoliston toiminnan vilkkautta, edistävän bifidobakteerien kasvua ja pienentävän haitallisten metaboliittien määriä ulosteissa sekä nostavan veren enterolaktonitasoja. Mitä tämä kaikki merkitsee terveyden kannalta?
    Original languageFinnish
    Pages (from-to)299-300
    JournalSuomen Lääkärilehti
    Volume58
    Issue number3
    Publication statusPublished - 2003
    MoE publication typeB1 Article in a scientific magazine

    Cite this