Sääsuojat: Esitutkimus

Jouko Rantamäki, Pekka Kivijakola

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Sääsuojien esitutkimus liittyy osana Kilpisjärven koerakentamisprojektiin. Tässä esitutkimuksessa pyrittiin selvittämään sääsuojien käyttökelpoisuutta sekä etsimään niitä tekijöitä, jotka vaikuttavat sääsuojan käyttämiseen rakennustyömaalla. Esitutkimuksessa etsittiin myös sääsuojia koskevia tutkimusaiheita. Sääsuojan hankinta rakennustyömaalle on nykyisellään etupäässä kustannuskysymys. Suoja hankitaan, jos sen käyttö on taloudellisesti kannattavaa. Useimpien haastateltujen mielestä sääsuojan käyttö on kannattavaa talvirakentamisessa. Myös kansantaloudellisesti sen käyttö on kannattavaa etenkin, jos sen avulla voidaan vähentää ns. pakkaspäivien määrää rakennustyömaalla. Yleisimmin sääsuoja hankitaan rakennustyömaalle lumi- ja pakkassuojaksi. Sääsuoja mahdollistaa työskentelyn ankarissakin sääoloissa ja varmistaa siten osaltaan aikataulussa pysymisen sääoloista riippumatta. Sääsuoja suojaa lumelta, pakkaselta, tuulelta, sateelta ja auringolta. Rakennustyömaalla sääsuojaa käytetään työ- ja varastosuojana. Oikein käytettynä sääsuoja säästää rakennusmateriaaleja, lyhentää työaikaa, parantaa laadullista lopputulosta, lisää työn mielekkyyttä sekä parantaa rakennustyömaan järjestystä ja työturvallisuutta. Tutkimustyötä tulisi kohdistaa sääsuojien käytön taloudellisuuden arviointiin, sääsuojien tuotekehitykseen ja onnettomuuksia vähentävän vaikutuksen selvittämiseen sekä työolosuhteisiin sääsuojia ja kohdelämmittimiä käytettäessä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages40
ISBN (Print)951-38-3061-6
Publication statusPublished - 1988
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number833
ISSN0358-5085

Keywords

  • building construction
  • cold weather construction
  • arctic environment
  • building sites
  • weather
  • protection
  • winter construction

Cite this

Rantamäki, J., & Kivijakola, P. (1988). Sääsuojat: Esitutkimus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 833
Rantamäki, Jouko ; Kivijakola, Pekka. / Sääsuojat : Esitutkimus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 40 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 833).
@book{5ee65d96dc78491bb59c279c28c848da,
title = "S{\"a}{\"a}suojat: Esitutkimus",
abstract = "S{\"a}{\"a}suojien esitutkimus liittyy osana Kilpisj{\"a}rven koerakentamisprojektiin. T{\"a}ss{\"a} esitutkimuksessa pyrittiin selvitt{\"a}m{\"a}{\"a}n s{\"a}{\"a}suojien k{\"a}ytt{\"o}kelpoisuutta sek{\"a} etsim{\"a}{\"a}n niit{\"a} tekij{\"o}it{\"a}, jotka vaikuttavat s{\"a}{\"a}suojan k{\"a}ytt{\"a}miseen rakennusty{\"o}maalla. Esitutkimuksessa etsittiin my{\"o}s s{\"a}{\"a}suojia koskevia tutkimusaiheita. S{\"a}{\"a}suojan hankinta rakennusty{\"o}maalle on nykyisell{\"a}{\"a}n etup{\"a}{\"a}ss{\"a} kustannuskysymys. Suoja hankitaan, jos sen k{\"a}ytt{\"o} on taloudellisesti kannattavaa. Useimpien haastateltujen mielest{\"a} s{\"a}{\"a}suojan k{\"a}ytt{\"o} on kannattavaa talvirakentamisessa. My{\"o}s kansantaloudellisesti sen k{\"a}ytt{\"o} on kannattavaa etenkin, jos sen avulla voidaan v{\"a}hent{\"a}{\"a} ns. pakkasp{\"a}ivien m{\"a}{\"a}r{\"a}{\"a} rakennusty{\"o}maalla. Yleisimmin s{\"a}{\"a}suoja hankitaan rakennusty{\"o}maalle lumi- ja pakkassuojaksi. S{\"a}{\"a}suoja mahdollistaa ty{\"o}skentelyn ankarissakin s{\"a}{\"a}oloissa ja varmistaa siten osaltaan aikataulussa pysymisen s{\"a}{\"a}oloista riippumatta. S{\"a}{\"a}suoja suojaa lumelta, pakkaselta, tuulelta, sateelta ja auringolta. Rakennusty{\"o}maalla s{\"a}{\"a}suojaa k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n ty{\"o}- ja varastosuojana. Oikein k{\"a}ytettyn{\"a} s{\"a}{\"a}suoja s{\"a}{\"a}st{\"a}{\"a} rakennusmateriaaleja, lyhent{\"a}{\"a} ty{\"o}aikaa, parantaa laadullista lopputulosta, lis{\"a}{\"a} ty{\"o}n mielekkyytt{\"a} sek{\"a} parantaa rakennusty{\"o}maan j{\"a}rjestyst{\"a} ja ty{\"o}turvallisuutta. Tutkimusty{\"o}t{\"a} tulisi kohdistaa s{\"a}{\"a}suojien k{\"a}yt{\"o}n taloudellisuuden arviointiin, s{\"a}{\"a}suojien tuotekehitykseen ja onnettomuuksia v{\"a}hent{\"a}v{\"a}n vaikutuksen selvitt{\"a}miseen sek{\"a} ty{\"o}olosuhteisiin s{\"a}{\"a}suojia ja kohdel{\"a}mmittimi{\"a} k{\"a}ytett{\"a}ess{\"a}.",
keywords = "building construction, cold weather construction, arctic environment, building sites, weather, protection, winter construction",
author = "Jouko Rantam{\"a}ki and Pekka Kivijakola",
year = "1988",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3061-6",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "833",
address = "Finland",

}

Rantamäki, J & Kivijakola, P 1988, Sääsuojat: Esitutkimus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 833, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Sääsuojat : Esitutkimus. / Rantamäki, Jouko; Kivijakola, Pekka.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 40 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 833).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Sääsuojat

T2 - Esitutkimus

AU - Rantamäki, Jouko

AU - Kivijakola, Pekka

PY - 1988

Y1 - 1988

N2 - Sääsuojien esitutkimus liittyy osana Kilpisjärven koerakentamisprojektiin. Tässä esitutkimuksessa pyrittiin selvittämään sääsuojien käyttökelpoisuutta sekä etsimään niitä tekijöitä, jotka vaikuttavat sääsuojan käyttämiseen rakennustyömaalla. Esitutkimuksessa etsittiin myös sääsuojia koskevia tutkimusaiheita. Sääsuojan hankinta rakennustyömaalle on nykyisellään etupäässä kustannuskysymys. Suoja hankitaan, jos sen käyttö on taloudellisesti kannattavaa. Useimpien haastateltujen mielestä sääsuojan käyttö on kannattavaa talvirakentamisessa. Myös kansantaloudellisesti sen käyttö on kannattavaa etenkin, jos sen avulla voidaan vähentää ns. pakkaspäivien määrää rakennustyömaalla. Yleisimmin sääsuoja hankitaan rakennustyömaalle lumi- ja pakkassuojaksi. Sääsuoja mahdollistaa työskentelyn ankarissakin sääoloissa ja varmistaa siten osaltaan aikataulussa pysymisen sääoloista riippumatta. Sääsuoja suojaa lumelta, pakkaselta, tuulelta, sateelta ja auringolta. Rakennustyömaalla sääsuojaa käytetään työ- ja varastosuojana. Oikein käytettynä sääsuoja säästää rakennusmateriaaleja, lyhentää työaikaa, parantaa laadullista lopputulosta, lisää työn mielekkyyttä sekä parantaa rakennustyömaan järjestystä ja työturvallisuutta. Tutkimustyötä tulisi kohdistaa sääsuojien käytön taloudellisuuden arviointiin, sääsuojien tuotekehitykseen ja onnettomuuksia vähentävän vaikutuksen selvittämiseen sekä työolosuhteisiin sääsuojia ja kohdelämmittimiä käytettäessä.

AB - Sääsuojien esitutkimus liittyy osana Kilpisjärven koerakentamisprojektiin. Tässä esitutkimuksessa pyrittiin selvittämään sääsuojien käyttökelpoisuutta sekä etsimään niitä tekijöitä, jotka vaikuttavat sääsuojan käyttämiseen rakennustyömaalla. Esitutkimuksessa etsittiin myös sääsuojia koskevia tutkimusaiheita. Sääsuojan hankinta rakennustyömaalle on nykyisellään etupäässä kustannuskysymys. Suoja hankitaan, jos sen käyttö on taloudellisesti kannattavaa. Useimpien haastateltujen mielestä sääsuojan käyttö on kannattavaa talvirakentamisessa. Myös kansantaloudellisesti sen käyttö on kannattavaa etenkin, jos sen avulla voidaan vähentää ns. pakkaspäivien määrää rakennustyömaalla. Yleisimmin sääsuoja hankitaan rakennustyömaalle lumi- ja pakkassuojaksi. Sääsuoja mahdollistaa työskentelyn ankarissakin sääoloissa ja varmistaa siten osaltaan aikataulussa pysymisen sääoloista riippumatta. Sääsuoja suojaa lumelta, pakkaselta, tuulelta, sateelta ja auringolta. Rakennustyömaalla sääsuojaa käytetään työ- ja varastosuojana. Oikein käytettynä sääsuoja säästää rakennusmateriaaleja, lyhentää työaikaa, parantaa laadullista lopputulosta, lisää työn mielekkyyttä sekä parantaa rakennustyömaan järjestystä ja työturvallisuutta. Tutkimustyötä tulisi kohdistaa sääsuojien käytön taloudellisuuden arviointiin, sääsuojien tuotekehitykseen ja onnettomuuksia vähentävän vaikutuksen selvittämiseen sekä työolosuhteisiin sääsuojia ja kohdelämmittimiä käytettäessä.

KW - building construction

KW - cold weather construction

KW - arctic environment

KW - building sites

KW - weather

KW - protection

KW - winter construction

M3 - Report

SN - 951-38-3061-6

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Sääsuojat

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Rantamäki J, Kivijakola P. Sääsuojat: Esitutkimus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 40 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 833).