Sähkökirjat

Jali Heilmann

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Digitalisoituniinen, verkottuminen ja langattomuus mahdollistavat uudentyyppisten elektronisten julkaisutuotteiden toteuttamisen. Nykyisin sanoma- ja aikakauslehdistä julkaistaan usein myös verkkoversiot. Valtaosa verkkojulkaisuista on vielä toistaiseksi ilmaisia, mutta jotkut lehdistä saavat tätä kautta osan liikevaihdostaan. Verkkojulkaisemista onkin pidetty suurimman kehitys- ja tuottopotentiaalin sisältävänä osana julkaisuteollisuutta. Myös kirjastojen tietolähteet muuttuvat nopeasti digitaalisiksi. Elektroniset julkaisut luetaan vielä nykyisin valtaosin tietokoneen näytöltä, mutta näyttö- ja tietokoneteknologioiden kehitys mahdollistaa yhä kevyempien, mukana kannettavien digitaalisten tietoalustojen toteuttamisen. Odotettavissa on, että varsinaisia tietokoneita kevyempiä ja edullisempia, tiettyyn käyttötarkoitukseen suunniteltuja, massatuotantona valmistettuja digitaalisia julkaisualustoja toteutetaan tekniikan kehittyessä. Esimerkkinä tästä ovat sähkökirjat, joita tällähetkellä on myynnissä useampia malleja. Sähkökirjat ovat erityisesti tekstin lukemiseen tarkoitettuja, yksinkertaistettuja ja helppokäyttöisiä tietokoneita. Tietä laitteille on raivannut erityisesti kämmentietokoneiden menestys, mutta myös elektroniikan, kuten muistien hinnan lasku sekä akkujen ja näyttöjen kehittyminen ovat mahdollistaneet laitteiden toteuttamisen. Tärkein elementti on kuitenkin Internet, jonka avulla sähkökirjatiedostojen jakelu on edullista, helppoa ja nopeaa. Tällä hetkellä kirjoihin on saatavilla romaaneja virtuaalisista kirjakaupoistaja myös monet lehdet kuten esimerkiksi Time, Newsweek, Fortune, PC Magazineja The Wall Street Joumal ovat toteuttaneet julkaisuistaan sähkökirjoissa luettavan version.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages22
Publication statusPublished - 1999
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesGT-raportti
Number4/1999
ISSN1456-1689

Cite this

Heilmann, J. (1999). Sähkökirjat. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. GT-raportti, No. 4/1999
Heilmann, Jali. / Sähkökirjat. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. 22 p. (GT-raportti; No. 4/1999).
@book{51611c1bb5fd499591599ab992d11d8f,
title = "S{\"a}hk{\"o}kirjat",
abstract = "Digitalisoituniinen, verkottuminen ja langattomuus mahdollistavat uudentyyppisten elektronisten julkaisutuotteiden toteuttamisen. Nykyisin sanoma- ja aikakauslehdist{\"a} julkaistaan usein my{\"o}s verkkoversiot. Valtaosa verkkojulkaisuista on viel{\"a} toistaiseksi ilmaisia, mutta jotkut lehdist{\"a} saavat t{\"a}t{\"a} kautta osan liikevaihdostaan. Verkkojulkaisemista onkin pidetty suurimman kehitys- ja tuottopotentiaalin sis{\"a}lt{\"a}v{\"a}n{\"a} osana julkaisuteollisuutta. My{\"o}s kirjastojen tietol{\"a}hteet muuttuvat nopeasti digitaalisiksi. Elektroniset julkaisut luetaan viel{\"a} nykyisin valtaosin tietokoneen n{\"a}yt{\"o}lt{\"a}, mutta n{\"a}ytt{\"o}- ja tietokoneteknologioiden kehitys mahdollistaa yh{\"a} kevyempien, mukana kannettavien digitaalisten tietoalustojen toteuttamisen. Odotettavissa on, ett{\"a} varsinaisia tietokoneita kevyempi{\"a} ja edullisempia, tiettyyn k{\"a}ytt{\"o}tarkoitukseen suunniteltuja, massatuotantona valmistettuja digitaalisia julkaisualustoja toteutetaan tekniikan kehittyess{\"a}. Esimerkkin{\"a} t{\"a}st{\"a} ovat s{\"a}hk{\"o}kirjat, joita t{\"a}ll{\"a}hetkell{\"a} on myynniss{\"a} useampia malleja. S{\"a}hk{\"o}kirjat ovat erityisesti tekstin lukemiseen tarkoitettuja, yksinkertaistettuja ja helppok{\"a}ytt{\"o}isi{\"a} tietokoneita. Tiet{\"a} laitteille on raivannut erityisesti k{\"a}mmentietokoneiden menestys, mutta my{\"o}s elektroniikan, kuten muistien hinnan lasku sek{\"a} akkujen ja n{\"a}ytt{\"o}jen kehittyminen ovat mahdollistaneet laitteiden toteuttamisen. T{\"a}rkein elementti on kuitenkin Internet, jonka avulla s{\"a}hk{\"o}kirjatiedostojen jakelu on edullista, helppoa ja nopeaa. T{\"a}ll{\"a} hetkell{\"a} kirjoihin on saatavilla romaaneja virtuaalisista kirjakaupoistaja my{\"o}s monet lehdet kuten esimerkiksi Time, Newsweek, Fortune, PC Magazineja The Wall Street Joumal ovat toteuttaneet julkaisuistaan s{\"a}hk{\"o}kirjoissa luettavan version.",
author = "Jali Heilmann",
year = "1999",
language = "Finnish",
series = "GT-raportti",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "4/1999",
address = "Finland",

}

Heilmann, J 1999, Sähkökirjat. GT-raportti, no. 4/1999, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Sähkökirjat. / Heilmann, Jali.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. 22 p. (GT-raportti; No. 4/1999).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Sähkökirjat

AU - Heilmann, Jali

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - Digitalisoituniinen, verkottuminen ja langattomuus mahdollistavat uudentyyppisten elektronisten julkaisutuotteiden toteuttamisen. Nykyisin sanoma- ja aikakauslehdistä julkaistaan usein myös verkkoversiot. Valtaosa verkkojulkaisuista on vielä toistaiseksi ilmaisia, mutta jotkut lehdistä saavat tätä kautta osan liikevaihdostaan. Verkkojulkaisemista onkin pidetty suurimman kehitys- ja tuottopotentiaalin sisältävänä osana julkaisuteollisuutta. Myös kirjastojen tietolähteet muuttuvat nopeasti digitaalisiksi. Elektroniset julkaisut luetaan vielä nykyisin valtaosin tietokoneen näytöltä, mutta näyttö- ja tietokoneteknologioiden kehitys mahdollistaa yhä kevyempien, mukana kannettavien digitaalisten tietoalustojen toteuttamisen. Odotettavissa on, että varsinaisia tietokoneita kevyempiä ja edullisempia, tiettyyn käyttötarkoitukseen suunniteltuja, massatuotantona valmistettuja digitaalisia julkaisualustoja toteutetaan tekniikan kehittyessä. Esimerkkinä tästä ovat sähkökirjat, joita tällähetkellä on myynnissä useampia malleja. Sähkökirjat ovat erityisesti tekstin lukemiseen tarkoitettuja, yksinkertaistettuja ja helppokäyttöisiä tietokoneita. Tietä laitteille on raivannut erityisesti kämmentietokoneiden menestys, mutta myös elektroniikan, kuten muistien hinnan lasku sekä akkujen ja näyttöjen kehittyminen ovat mahdollistaneet laitteiden toteuttamisen. Tärkein elementti on kuitenkin Internet, jonka avulla sähkökirjatiedostojen jakelu on edullista, helppoa ja nopeaa. Tällä hetkellä kirjoihin on saatavilla romaaneja virtuaalisista kirjakaupoistaja myös monet lehdet kuten esimerkiksi Time, Newsweek, Fortune, PC Magazineja The Wall Street Joumal ovat toteuttaneet julkaisuistaan sähkökirjoissa luettavan version.

AB - Digitalisoituniinen, verkottuminen ja langattomuus mahdollistavat uudentyyppisten elektronisten julkaisutuotteiden toteuttamisen. Nykyisin sanoma- ja aikakauslehdistä julkaistaan usein myös verkkoversiot. Valtaosa verkkojulkaisuista on vielä toistaiseksi ilmaisia, mutta jotkut lehdistä saavat tätä kautta osan liikevaihdostaan. Verkkojulkaisemista onkin pidetty suurimman kehitys- ja tuottopotentiaalin sisältävänä osana julkaisuteollisuutta. Myös kirjastojen tietolähteet muuttuvat nopeasti digitaalisiksi. Elektroniset julkaisut luetaan vielä nykyisin valtaosin tietokoneen näytöltä, mutta näyttö- ja tietokoneteknologioiden kehitys mahdollistaa yhä kevyempien, mukana kannettavien digitaalisten tietoalustojen toteuttamisen. Odotettavissa on, että varsinaisia tietokoneita kevyempiä ja edullisempia, tiettyyn käyttötarkoitukseen suunniteltuja, massatuotantona valmistettuja digitaalisia julkaisualustoja toteutetaan tekniikan kehittyessä. Esimerkkinä tästä ovat sähkökirjat, joita tällähetkellä on myynnissä useampia malleja. Sähkökirjat ovat erityisesti tekstin lukemiseen tarkoitettuja, yksinkertaistettuja ja helppokäyttöisiä tietokoneita. Tietä laitteille on raivannut erityisesti kämmentietokoneiden menestys, mutta myös elektroniikan, kuten muistien hinnan lasku sekä akkujen ja näyttöjen kehittyminen ovat mahdollistaneet laitteiden toteuttamisen. Tärkein elementti on kuitenkin Internet, jonka avulla sähkökirjatiedostojen jakelu on edullista, helppoa ja nopeaa. Tällä hetkellä kirjoihin on saatavilla romaaneja virtuaalisista kirjakaupoistaja myös monet lehdet kuten esimerkiksi Time, Newsweek, Fortune, PC Magazineja The Wall Street Joumal ovat toteuttaneet julkaisuistaan sähkökirjoissa luettavan version.

M3 - Report

T3 - GT-raportti

BT - Sähkökirjat

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Heilmann J. Sähkökirjat. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. 22 p. (GT-raportti; No. 4/1999).