Sähkömarkkinoiden ennusteita

Stefan Jakobsson, Juha Forsström, Göran Koreneff

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Raportissa kuvataan malli, jonka avulla on mahdollista laskea keskipitkän tähtäimen ennusteita sähkön spot-markkinoille. Oletuksena on, että markkinat ovat täydelliset. Mallin avulla voidaan kuvata useita alueita, joiden välillä on siirtorajoituksia. Alueen lämpövoimatuotanto kuvataan marginaalikustannusten odotusarvokäyrällä, vesivoima kuvataan vesialtailla joiden dynamiikka on myös huomioitu. Vaihto ulkopuolisten alueiden kanssa on myös mahdollista. Mallin ratkaisu generoi useita suureita, joista yksi on marginaalinen tuotantokustannus.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages22
Publication statusPublished - 1999
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesTesla-raportti
Number15

Cite this

Jakobsson, S., Forsström, J., & Koreneff, G. (1999). Sähkömarkkinoiden ennusteita. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Tesla-raportti, No. 15
Jakobsson, Stefan ; Forsström, Juha ; Koreneff, Göran. / Sähkömarkkinoiden ennusteita. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. 22 p. (Tesla-raportti; No. 15).
@book{60952fd5e94a40d8a051886b502d4e20,
title = "S{\"a}hk{\"o}markkinoiden ennusteita",
abstract = "Raportissa kuvataan malli, jonka avulla on mahdollista laskea keskipitk{\"a}n t{\"a}ht{\"a}imen ennusteita s{\"a}hk{\"o}n spot-markkinoille. Oletuksena on, ett{\"a} markkinat ovat t{\"a}ydelliset. Mallin avulla voidaan kuvata useita alueita, joiden v{\"a}lill{\"a} on siirtorajoituksia. Alueen l{\"a}mp{\"o}voimatuotanto kuvataan marginaalikustannusten odotusarvok{\"a}yr{\"a}ll{\"a}, vesivoima kuvataan vesialtailla joiden dynamiikka on my{\"o}s huomioitu. Vaihto ulkopuolisten alueiden kanssa on my{\"o}s mahdollista. Mallin ratkaisu generoi useita suureita, joista yksi on marginaalinen tuotantokustannus.",
author = "Stefan Jakobsson and Juha Forsstr{\"o}m and G{\"o}ran Koreneff",
year = "1999",
language = "Finnish",
series = "Tesla-raportti",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "15",
address = "Finland",

}

Jakobsson, S, Forsström, J & Koreneff, G 1999, Sähkömarkkinoiden ennusteita. Tesla-raportti, no. 15, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Sähkömarkkinoiden ennusteita. / Jakobsson, Stefan; Forsström, Juha; Koreneff, Göran.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. 22 p. (Tesla-raportti; No. 15).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Sähkömarkkinoiden ennusteita

AU - Jakobsson, Stefan

AU - Forsström, Juha

AU - Koreneff, Göran

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - Raportissa kuvataan malli, jonka avulla on mahdollista laskea keskipitkän tähtäimen ennusteita sähkön spot-markkinoille. Oletuksena on, että markkinat ovat täydelliset. Mallin avulla voidaan kuvata useita alueita, joiden välillä on siirtorajoituksia. Alueen lämpövoimatuotanto kuvataan marginaalikustannusten odotusarvokäyrällä, vesivoima kuvataan vesialtailla joiden dynamiikka on myös huomioitu. Vaihto ulkopuolisten alueiden kanssa on myös mahdollista. Mallin ratkaisu generoi useita suureita, joista yksi on marginaalinen tuotantokustannus.

AB - Raportissa kuvataan malli, jonka avulla on mahdollista laskea keskipitkän tähtäimen ennusteita sähkön spot-markkinoille. Oletuksena on, että markkinat ovat täydelliset. Mallin avulla voidaan kuvata useita alueita, joiden välillä on siirtorajoituksia. Alueen lämpövoimatuotanto kuvataan marginaalikustannusten odotusarvokäyrällä, vesivoima kuvataan vesialtailla joiden dynamiikka on myös huomioitu. Vaihto ulkopuolisten alueiden kanssa on myös mahdollista. Mallin ratkaisu generoi useita suureita, joista yksi on marginaalinen tuotantokustannus.

M3 - Report

T3 - Tesla-raportti

BT - Sähkömarkkinoiden ennusteita

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Jakobsson S, Forsström J, Koreneff G. Sähkömarkkinoiden ennusteita. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. 22 p. (Tesla-raportti; No. 15).