Sähkömarkkinoiden ennusteita

Stefan Jakobsson, Juha Forsström, Göran Koreneff

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Raportissa kuvataan malli, jonka avulla on mahdollista laskea keskipitkän tähtäimen ennusteita sähkön spot-markkinoille. Oletuksena on, että markkinat ovat täydelliset. Mallin avulla voidaan kuvata useita alueita, joiden välillä on siirtorajoituksia. Alueen lämpövoimatuotanto kuvataan marginaalikustannusten odotusarvokäyrällä, vesivoima kuvataan vesialtailla joiden dynamiikka on myös huomioitu. Vaihto ulkopuolisten alueiden kanssa on myös mahdollista. Mallin ratkaisu generoi useita suureita, joista yksi on marginaalinen tuotantokustannus.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages22
  Publication statusPublished - 1999
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesTesla-raportti
  Number15

  Cite this

  Jakobsson, S., Forsström, J., & Koreneff, G. (1999). Sähkömarkkinoiden ennusteita. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Tesla-raportti, No. 15
  Jakobsson, Stefan ; Forsström, Juha ; Koreneff, Göran. / Sähkömarkkinoiden ennusteita. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. 22 p. (Tesla-raportti; No. 15).
  @book{60952fd5e94a40d8a051886b502d4e20,
  title = "S{\"a}hk{\"o}markkinoiden ennusteita",
  abstract = "Raportissa kuvataan malli, jonka avulla on mahdollista laskea keskipitk{\"a}n t{\"a}ht{\"a}imen ennusteita s{\"a}hk{\"o}n spot-markkinoille. Oletuksena on, ett{\"a} markkinat ovat t{\"a}ydelliset. Mallin avulla voidaan kuvata useita alueita, joiden v{\"a}lill{\"a} on siirtorajoituksia. Alueen l{\"a}mp{\"o}voimatuotanto kuvataan marginaalikustannusten odotusarvok{\"a}yr{\"a}ll{\"a}, vesivoima kuvataan vesialtailla joiden dynamiikka on my{\"o}s huomioitu. Vaihto ulkopuolisten alueiden kanssa on my{\"o}s mahdollista. Mallin ratkaisu generoi useita suureita, joista yksi on marginaalinen tuotantokustannus.",
  author = "Stefan Jakobsson and Juha Forsstr{\"o}m and G{\"o}ran Koreneff",
  year = "1999",
  language = "Finnish",
  series = "Tesla-raportti",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "15",
  address = "Finland",

  }

  Jakobsson, S, Forsström, J & Koreneff, G 1999, Sähkömarkkinoiden ennusteita. Tesla-raportti, no. 15, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Sähkömarkkinoiden ennusteita. / Jakobsson, Stefan; Forsström, Juha; Koreneff, Göran.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. 22 p. (Tesla-raportti; No. 15).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Sähkömarkkinoiden ennusteita

  AU - Jakobsson, Stefan

  AU - Forsström, Juha

  AU - Koreneff, Göran

  PY - 1999

  Y1 - 1999

  N2 - Raportissa kuvataan malli, jonka avulla on mahdollista laskea keskipitkän tähtäimen ennusteita sähkön spot-markkinoille. Oletuksena on, että markkinat ovat täydelliset. Mallin avulla voidaan kuvata useita alueita, joiden välillä on siirtorajoituksia. Alueen lämpövoimatuotanto kuvataan marginaalikustannusten odotusarvokäyrällä, vesivoima kuvataan vesialtailla joiden dynamiikka on myös huomioitu. Vaihto ulkopuolisten alueiden kanssa on myös mahdollista. Mallin ratkaisu generoi useita suureita, joista yksi on marginaalinen tuotantokustannus.

  AB - Raportissa kuvataan malli, jonka avulla on mahdollista laskea keskipitkän tähtäimen ennusteita sähkön spot-markkinoille. Oletuksena on, että markkinat ovat täydelliset. Mallin avulla voidaan kuvata useita alueita, joiden välillä on siirtorajoituksia. Alueen lämpövoimatuotanto kuvataan marginaalikustannusten odotusarvokäyrällä, vesivoima kuvataan vesialtailla joiden dynamiikka on myös huomioitu. Vaihto ulkopuolisten alueiden kanssa on myös mahdollista. Mallin ratkaisu generoi useita suureita, joista yksi on marginaalinen tuotantokustannus.

  M3 - Report

  T3 - Tesla-raportti

  BT - Sähkömarkkinoiden ennusteita

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Jakobsson S, Forsström J, Koreneff G. Sähkömarkkinoiden ennusteita. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. 22 p. (Tesla-raportti; No. 15).